Debreceni Szakképzési Centrum

SZC logo
  • Intézményeink
  • Hírek
  • Galéria
  • Közérdekű adatok

Hírek


2021. dec. 19.


HAON

  • DSZC
  • DSZC iskolái
  • Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum
  • Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Technikum
  • Szakképzés
  • Szakképzésé a jövő!

Egyenes út a BMW-gyárba

A BMW és a Debreceni Szakképzési Centrum duális járműipari képzését mutatták be pénteken online formában az intézmény közösségi oldalán.

Egyenes út a BMW-gyárba

Szemléltető kisfilmekkel színesített videókban mutatkozott be az elméleti képzésben részt vevő két tagintézmény, a Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Technikum és a Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum. A képzési területek ismertetése előtt Papp László polgármester köszöntötte a pályaválasztás előtt álló diákokat. Hangsúlyozta, hogy: aki a mobilitás és ezen belül a járműipar területén szeretne elhelyezkedni, biztos jövőt választ magának.

Debrecen gazdaságának meghatározó, sőt egyik legfontosabb oszlopa a járműipar. A csapágyak gyártásától kezdve a repülőgép-alkatrészek előállításán és az autóbuszok összeszerelésén keresztül egészen a kutatás-fejlesztésig sokféle munka zajlik a városban, és több ezren dolgoznak mindennap a mobilitás fejlődéséért – fogalmazott. Beszélt arról is, hogy a BMW-gyár léptékváltást és ezzel új távlatokat jelent azoknak, akik érdeklődnek az autógyártás iránt.

Tirpák Zsolt kancellár az együttműködés kapcsán elmondta, hogy a legkorszerűbb gyári környezetben dolgozhatnak majd az oda jelentkezők, ahol a szakmának igazi értéke és becsülete van. 

Volker Altmann, a müncheni BMW Group HR-igazgatója kiemelte, hogy a debreceni gyár építésének bejelentése után az oktatást, a fejlesztést és a képzést kiemelt témaként kezeli a társaság. Emlékeztetett a DSZC-vel 2019-ben megkötött együttműködési megállapodásra, mely szerint az elméleti képzést a két középiskola, a gyakorlatit a BMW Group biztosítja. 

A Brassai-iskola elektronikai és mechatronikai technikusi, valamint gépjármű-mechatronikai technikusi képzést indít, míg a Mechwart-iskola informatikai rendszer- és alkalmazásüzemeltető technikusi szakképzéssel várja a jelentkezőket.

Forrás: haon.hu

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Hello DSZC, hello BMW!

Hello DSZC, hello BMW!

Kövessétek az online eseményt és tudjatok meg többet a BMW duális szakképzési programjáról!

2021. dec. 12.


DSZC

Stratégiai együttműködési megállapodás

Stratégiai együttműködési megállapodás

Stratégiai együttműködést írt alá a Debreceni Szakképzési Centrum és a Deufol Hungary Kft.

2021. júl. 7.


DSZC

DKA műhelylátogatás

DKA műhelylátogatás

Általános iskolások látogatták meg pénteken a Burgundia utcai Digitális Közösségi Alkotóműhelyünket.

2021. júl. 2.


DSZC