Debreceni Szakképzési Centrum

SZC logo
  • Intézményeink
  • Hírek
  • Galéria
  • Közérdekű adatok
Széchenyi 2020

Projektek


Szakmai beszámoló az NTP-TMV-19-0070 pályázathoz

 

Pályázati azonosító: NTP-TMV-19-0070
Pályázó szervezet neve: Debreceni SzC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum
Projekt címe: Gondolkozzunk marketing nyelven! V.

A Debreceni SZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikuma immár ötödik alkalommal hirdette meg a „Gondolkozzunk Marketing Nyelven!” vetélkedőjét. 
Az NTP pályázat keretében megvalósított országos marketing verseny kettős célt szolgált: 
•    egyrészt megismertetni a középiskolásokkal a marketing tevékenység játékos oldalát, 
•    másrészt bővíteni a diákok kommunikációs és prezentációs készségeit, illetve az információgyűjtési és rendszerezési képességeit. 
A háromfordulós versenyben 3 fős csapatok mérték össze a tudásukat. A versenyzők az egyes fordulók feladatainak megoldása során a gyakorlati életben is jól használható vállalkozói kompetenciákat szerezhettek, miközben jó hangulatban, csapatban dolgozhattak.

A verseny feladatai:
•    Az első (on-line) fordulóban teszt jellegű feladatok megoldása várt a csapatokra a piackutatás, a marketingkommunikáció és az általános pénzpiaci tájékozottság témaköreiből. Ebben a fordulóban 15 csapat küldte el pályamunkáját. 
•    A második fordulóba 10 csapat jutott tovább. Az on-line forduló feladatainak megoldását visszaküldő csapatok egy max 1 perces reklámfilm összeállításával mutathatták be az általuk eladásra kínált terméket, vagy bevezetni javasolt szolgáltatást.
Az I-II. forduló összesített eredménye alapján az első hat, legtöbb pontot gyűjtő csapat meghívást kapott az országos döntőbe!
•    A Debrecenben megrendezett döntőben (harmadik fordulóban) a csapatok szakmai zsűri előtt mutathatták be az általuk kitalált termék/szolgáltatás bevezető reklámfilmjét (max. 1 perc), valamint a piackutatásuk eredményét. A bemutatott reklámfilmek egyértelműen reprezentálták a résztvevő diákok kreativitását, az on-line térben való jártasságaikat, valamint az informatikai tudásuk magas szintű alkalmazását
A döntőben a versenyzők jó hangulatban és nagy kedvvel oldották meg a rájuk váró játékos, interaktív feladatokat (reklámblokk, marketingteszt, logó kvíz, meglepetés  feladat).
A szakmai zsűri értékelése alapján a döntőben legtöbb pontszámot gyűjtő első 3 csapat tagjaira és felkészítő tanáraira értékes tárgynyeremények vártak:

I. helyezett „Veni Vidi Vici” csapat: 1-1 db tablet
Versenyzők: Koda Laura, Csuka Anett, Szabó Bence
Felkészítő tanár: Jászainé Orbán Zsuzsa
II. helyezett „Bánki Market Team”csapat: 1-1 db blutusos fejhallgató
Versenyzők: Koda Laura, Csuka Anett, Szabó Bence
Felkészítő tanár: Zentainé Szenes Renáta
III. helyezett „Marketing Hunters”csapat: 1 – 1 db fittnes óra
Versenyzők: Mitrócsák Dóra, Tarján Lili, Lázár balázs
Felkészítő tanár: Szekeresné Kocsis Ildikó

Tapasztalatok
A verseny döntőjének lebonyolítására különleges helyzetben és különleges módon került sor. A 2020.tavaszán kialakult járványhelyzethez kellett alkalmazkodni mind a szervezői, mind a résztvevői oldalról. Különös figyelmet kívánt, hogy az új helyzetben is biztosítani lehessen a korábban megszokott színvonalas versenykörnyezetet és a  jó hangulatot, ami már  korábban is  jellemezte a  marketing versenyt. A versenyben résztvevő csapatok nagy rutinnal mozogtak az on-line térben mind a kapcsolattartás, mind a feladatok megoldása során. Jó volt látni, hogy a lelkesedésük, motivációjuk fennmaradt úgy is, hogy tulajdonképpen ki sem kellett lépniük a jól megszokott környezetükből.
A versenyben résztvevő csapatok láthatták, hallhatták egymás produkcióját, így bepillantást nyerhettek egymás versenymunkáiba, megtapasztalhatták a csapatmunka előnyeit/hátrányait, illetve a kreativitás fontosságát. Valamennyi csapat hozzáállása példaértékű volt. A jó hangulat és a feladatok változatossága szinte teljesen feledtette a személyes jelenlét varázsát és szinte észrevétlenül merültek bele az üzleti élet marketing tevékenységeibe.

A versenybizottság rengeteg pozitív visszajelzést adott a versenyzők részére. Külön öröm volt, hogy az on-line eredményhirdetést követően a díjazott csapatok részére a Magyar Posta Területi Igazgatójának felajánlása révén az ajándékokat személyesen tudtuk eljuttatni valamennyi érintett versenyző és az őket felkészítő tanárok részére. 

Összességében egy jó hangulatú, hasznos és eredményes versenyt zárhattunk.

GALÉRIA

Szakmai beszámoló az NTP-TMV-19-0070 pályázathoz

7.jpg
10.jpg
9.jpg
6.jpg
1.jpg
5.jpg
4.jpg
3.jpg
2.jpg
8.jpg
Széchenyi 2020