Ugrás a fő tartalomra

4030 Debrecen, Fokos utca 12.


06-52/437-311

Széchenyi 2020

Hírek


2024. jún. 4.
DSZC

  Együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Szakképzési Centrum és az Országos Mentőszolgálat

  Újabb elemmel bővült azon partnerek listája, akikkel stratégiai együttműködésben dolgozik tovább a Debreceni Szakképzési Centrum. Az együttműködést az OMSZ Észak-alföldi Regionális Mentőszervezet Debreceni Mentőállomás helyi vállalkozók és a város segítségével felújított halljának átadásakor írták alá a felek.

  Együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Szakképzési Centrum és az Országos Mentőszolgálat

  – Ez a legnagyobb mentőállomás az országban, amire nagyon büszkék vagyunk. A közös munka első állomása az volt, hogy a Karitatív Testülettel kifestettük a garázst. Rengeteg fiatal vett részt ebben a munkában, ami jól megmutatta a mentőszolgálat körüli összefogást – mondta Széles Diána, Debrecen alpolgármestere az állomás halljának ünnepélyes átadásán. – Debrecen egyik ereje az, hogy ha össze akarunk fogni egy közösségért, akkor mindig létrejön egy együttműködés, én pedig azt kívánom, hogy még sok ilyen programunk legyen, hiszen közös erővel a teljes állomást fel kell újítanunk, amiben a városra és az itt élőkre számíthat a mentőszolgálat – fogalmazott.

  Dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója beszédében kiemelte, a debreceni az ország legnagyobb és egyben legforgalmasabb mentőállomása, kollégái tavaly közel 85 ezer esetet láttak és majd 3,5 millió kilométert tettek meg Hajdú-Bihar vármegye útjain. – Az itteni összefogás példanélküli, hiszen nem sok helyen látni, hogy a közösség ilyen elhivatottan támogatja a mentőszolgálat munkáját. A debreceni nem az első szakképzési centrum, amivel együttműködési megállapodást írunk alá, de az eddigiekhez képest mindenképp példaértékű, hiszen a városban nagyon nagy hagyományai vannak a szakképzésnek. Bízom benne, hogy előbb-utóbb már nem találunk feladatot, ahol a segítségünkre lehetnek, de most nagyon sok területen együttműködhetünk és hálásak vagyunk a közös munkáért – mondta.

  – Debrecen második fővárosként arra törekszik, hogy igazi modell legyen mind a gazdaságfejlesztésben, mind a nevelésben – fogalmazott Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum kancellárja. – A centrum a szakmai tudásával szeretné gyarapítani a közösséget, szeretne a terek fejlesztésében aktívan részt venni. A diákjaink számára ez az együttműködés egy nagy lehetőség, élő tudást szerezhetnek a tanműhelyi környezetből kilépve, de a mentőállomás egy olyan nevelődési tér lehet, ami a jellemfejlődés számára egy rendkívül fontos terep. Örömmel kezdjük meg a közös munkát, hiszen a centrum korábban is részt vett a városban hasonló programokban, ezek pedig nyomatékosítják a Debrecenhez való tartozásunkat és segítik diákjaink fejlődését – összegezte.

  Szilágyi Sándor, a Debreceni Szakképzési Centrum főigazgatója úgy fogalmazott, amellett, hogy a tanulók elsajátítják a szakmát, fontos az is, hogy olyan plusz dolgokat tanuljanak, mint a segítségnyújtás. – Ugyan a mentőállomás hallja megújult, de több ponton is be tudunk csatlakozni diákjaink és kollégáink szaktudásával – akár a burkolás, festés, de sok más területen is -, amivel jobbá tehetjük az itteni környezetet. Ha az ember szép, inspiráló közegben dolgozik, akkor az a munkájára is jó hatással bír, így a mentőállomással közösen keressük azokat a pontokat, ahol sikeres és hasznos lehet az együttműködésünk – mondta a főigazgató.

  GALÉRIA

  DSZC-OMSZ együttműködés

  DSC_3948.jpg
  DSC_3977.jpg
  DSC_4017.jpg

  Megosztás

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Magasabb szinten a közös munka

  Magasabb szinten a közös munka

  A Debreceni Szakképzési Centrum és a Debreceni Tankerületi Központ együttműködésének köszönhetően megújul a Debreceni Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola melléképülete. A felek a mai napon egyeztettek a projekt részleteiről.

  2024. jún. 6.
  DSZC
  Hosszú a lista: a versenyeken kiemelkedő eredményeket elért tanulóit és felkészítő oktatóit díjazta a DSZC

  Hosszú a lista: a versenyeken kiemelkedő eredményeket elért tanulóit és felkészítő oktatóit díjazta a DSZC

  A Debreceni Szakképzési Centrum tanulói a 2023/24-es tanévben is számos országos szakmai, tanulmányi és sportversenyen vettek részt és tértek haza kiemelkedő helyezésekkel. A díjátadó ünnepségen idén 87 tanulót és 59 felkészítő tanárt díjazott a Debreceni Szakképzési Centrum. A tanulók sikeréhez nagyban hozzájárult felkészítő oktatóink elhivatottsága, szaktudása, korszerű oktatási módszertana, ők is elismerést vehettek át.

  2024. jún. 6.
  Beke Ivett
  Diákjaink ismét segítettek

  Diákjaink ismét segítettek

  Debrecen és a DEMKI Nonprofit Kft. összefogásának köszönhetően megnyitotta kapuit a belváros ifjúsági közösségi tere, a BeugRoom, melynek munkálataiban a Debreceni SZC Építéstechnológiai és Műszaki Szakképző Iskola diákjai és oktatói is kivették a részüket.

  2024. jún. 5.
  DSZC


  KIMIKK
  4IG Nyrt.Alföldi Nyomda Zrt.ALFÖLDI TEJAquaticum Hotel**** - Natura ÉtteremArchline.XPBAUVIV Kft. BDR MédiaBest FMBMWBTBumet Hungary Kft.Bürkle Hungary Kft.Cívis Ház. Zrt.Daniella Kereskedelmi Kft.DEAC-Debreceni Egyetem Atlétikai ClubDebrecen AirportDebrecen BSC KerekasztalDebreceni Campus NP. KH. KFT.Debreceni EgyetemDebreceni Ifjusági HázDéri MúzeumDeufol Hungary Kft. Diehl Aviation Hungary DKV Zrt.dm Kft. Dryvit ProfiDVSC KézilabdaDVSC Labdarugó AkadémiaEDC DebrecenEPAMEurópaRádióFace Media ReklámügynökségFesto Hungary Kft.FISS AutomatikaFLOWSERVEFM90 CampusFőnix Rendezvényszervező Kft.HAJDU Autotechnika Zrt.Hajdú OnlineHajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és IparkamaraHajdú-Bihar Megyei KormányhivatalHajdú-bihari NaplóHajdú-Coop Zrt.Hajdúhús 2000 Kft.HedgeHair Kft.HonlapsikerHotel lyciumHUNÉP Zrt.I.K. Hofmann Personal Kft. INTER TAN-KER Kft.Karsol Kft.KeviépKrones Hungary Kft.Manz Gépgyártó Hungary Kft.MÁV Zrt Pályavasúti Területi Igazgatóság Debrecen MédiacentrumMédiaworks HungaryMetál-Sheet Kft.MOL MagyarországMVÁ Magyar Vasúti Áruszállító Kft.National Instruments Hungary Kft.Neopac Hungary Kft.NKHOerlikonOHOpus TigázOpus TitászPapik Fémmegmunkáló Üzem Kft.Paulik Fafeldolgozó Kft.Rádió1Richter Gedeon Nyrt.Schaeffler MagyarországSemcorpSENSIRIONSMC Hungary Kft.SUBAN Kéziműszer Hungary Zrt. Szib-Ép Kft.Takarék csoportTakarékbank Zrt.Teva Hungarythyssenkrupp Components Technology Hungary Kft.Trans-Spedtranscosmos Kft.TRENKWALDER OUTSOURCING & HR SERVICESVámosgép Gép-és Acélszerkezetgyártó Kft. HungaryVisdyn Szolgáltató Kft.Vitesco Technologies Hungary Kft.WELDING 2000 Hegesztéstechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
  Széchenyi 2020

   • SZC logo fehér
   • Debreceni Szakképzési Centrum

    4030 Debrecen, Fokos utca 12.

   • Telefon: 06-52/437-311

    E-mail: dszc@dszc.hu

    OM azonosító: 203033

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/008111

    Felnőttképző engedélyszáma:: E/2020/000310


   2024Debreceni Szakképzési Centrum