Ugrás a fő tartalomra

4030 Debrecen, Fokos utca 12.


06-52/437-311

Széchenyi 2020

Hírek


2024. jún. 4.
DSZC

    Együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Szakképzési Centrum és az Országos Mentőszolgálat

    Újabb elemmel bővült azon partnerek listája, akikkel stratégiai együttműködésben dolgozik tovább a Debreceni Szakképzési Centrum. Az együttműködést az OMSZ Észak-alföldi Regionális Mentőszervezet Debreceni Mentőállomás helyi vállalkozók és a város segítségével felújított halljának átadásakor írták alá a felek.

    Együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Szakképzési Centrum és az Országos Mentőszolgálat

    – Ez a legnagyobb mentőállomás az országban, amire nagyon büszkék vagyunk. A közös munka első állomása az volt, hogy a Karitatív Testülettel kifestettük a garázst. Rengeteg fiatal vett részt ebben a munkában, ami jól megmutatta a mentőszolgálat körüli összefogást – mondta Széles Diána, Debrecen alpolgármestere az állomás halljának ünnepélyes átadásán. – Debrecen egyik ereje az, hogy ha össze akarunk fogni egy közösségért, akkor mindig létrejön egy együttműködés, én pedig azt kívánom, hogy még sok ilyen programunk legyen, hiszen közös erővel a teljes állomást fel kell újítanunk, amiben a városra és az itt élőkre számíthat a mentőszolgálat – fogalmazott.

    Dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója beszédében kiemelte, a debreceni az ország legnagyobb és egyben legforgalmasabb mentőállomása, kollégái tavaly közel 85 ezer esetet láttak és majd 3,5 millió kilométert tettek meg Hajdú-Bihar vármegye útjain. – Az itteni összefogás példanélküli, hiszen nem sok helyen látni, hogy a közösség ilyen elhivatottan támogatja a mentőszolgálat munkáját. A debreceni nem az első szakképzési centrum, amivel együttműködési megállapodást írunk alá, de az eddigiekhez képest mindenképp példaértékű, hiszen a városban nagyon nagy hagyományai vannak a szakképzésnek. Bízom benne, hogy előbb-utóbb már nem találunk feladatot, ahol a segítségünkre lehetnek, de most nagyon sok területen együttműködhetünk és hálásak vagyunk a közös munkáért – mondta.

    – Debrecen második fővárosként arra törekszik, hogy igazi modell legyen mind a gazdaságfejlesztésben, mind a nevelésben – fogalmazott Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum kancellárja. – A centrum a szakmai tudásával szeretné gyarapítani a közösséget, szeretne a terek fejlesztésében aktívan részt venni. A diákjaink számára ez az együttműködés egy nagy lehetőség, élő tudást szerezhetnek a tanműhelyi környezetből kilépve, de a mentőállomás egy olyan nevelődési tér lehet, ami a jellemfejlődés számára egy rendkívül fontos terep. Örömmel kezdjük meg a közös munkát, hiszen a centrum korábban is részt vett a városban hasonló programokban, ezek pedig nyomatékosítják a Debrecenhez való tartozásunkat és segítik diákjaink fejlődését – összegezte.

    Szilágyi Sándor, a Debreceni Szakképzési Centrum főigazgatója úgy fogalmazott, amellett, hogy a tanulók elsajátítják a szakmát, fontos az is, hogy olyan plusz dolgokat tanuljanak, mint a segítségnyújtás. – Ugyan a mentőállomás hallja megújult, de több ponton is be tudunk csatlakozni diákjaink és kollégáink szaktudásával – akár a burkolás, festés, de sok más területen is -, amivel jobbá tehetjük az itteni környezetet. Ha az ember szép, inspiráló közegben dolgozik, akkor az a munkájára is jó hatással bír, így a mentőállomással közösen keressük azokat a pontokat, ahol sikeres és hasznos lehet az együttműködésünk – mondta a főigazgató.

    GALÉRIA

    DSZC-OMSZ együttműködés

    DSC_3948.jpg
    DSC_3977.jpg
    DSC_4017.jpg

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Tanítsunk Magyarországért Nyári Táborok

    Tanítsunk Magyarországért Nyári Táborok

    Diáknyelven szakképzésről – pályaorientációs programokon ismerkedhetnek hatodikos és hetedikes gyerekek a Debreceni Szakképzési Centrum intézményeivel, képzési kínálatával és vállalati partnereivel. A DSZC és a Tanítsunk Magyarországért Program szakmai szerve, a Tanítsunk Magyarországért Alapítvány közös nyári táborai 3 turnusban 75 gyerek számára biztosítottak lehetőséget betekinteni cégek és iskolák kulisszái mögé.

    2024. júl. 17.
    Beke Ivett
    Campus Fesztivál Nyereményjáték

    Campus Fesztivál Nyereményjáték

    Játssz velünk és zsebeld be az értékes nyeremények egyikét!

    2024. júl. 16.
    DSZC
    A Debreceni Szakképzési Centrum piacképes szakmákat kínál minden korosztály számára

    A Debreceni Szakképzési Centrum piacképes szakmákat kínál minden korosztály számára

    Az érettségi vagy a szakmai bizonyítvány megszerzése után a frissen végzett diákok egy része már tudja, hogy az egyetem vagy a munkaerőpiac felé veszi-e az irányt, de előfordul az is, hogy nem feltétlenül tudják még eldönteni, mi legyen a következő lépés az életükben. A Debreceni Szakképzési Centrum számos remek lehetőséget kínál az érettségivel rendelkező fiatalok, a szakmát szerezni vágyó vagy a magukat átképezni kívánó ifjú felnőttek számára is.

    2024. júl. 15.
    DSZC


    KIMIKK
    4IG Nyrt.Alföldi Nyomda Zrt.ALFÖLDI TEJAquaticum Hotel**** - Natura ÉtteremArchline.XPBAUVIV Kft. BDR MédiaBest FMBMWBTBumet Hungary Kft.Bürkle Hungary Kft.Cívis Ház. Zrt.Daniella Kereskedelmi Kft.DEAC-Debreceni Egyetem Atlétikai ClubDebrecen AirportDebrecen BSC KerekasztalDebreceni Campus NP. KH. KFT.Debreceni EgyetemDebreceni Ifjusági HázDéri MúzeumDeufol Hungary Kft. Diehl Aviation Hungary DKV Zrt.dm Kft. Dryvit ProfiDVSC KézilabdaDVSC Labdarugó AkadémiaEDC DebrecenEPAMEurópaRádióFace Media ReklámügynökségFesto Hungary Kft.FISS AutomatikaFLOWSERVEFM90 CampusFőnix Rendezvényszervező Kft.HAJDU Autotechnika Zrt.Hajdú OnlineHajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és IparkamaraHajdú-Bihar Megyei KormányhivatalHajdú-bihari NaplóHajdú-Coop Zrt.Hajdúhús 2000 Kft.HedgeHair Kft.HonlapsikerHotel lyciumHUNÉP Zrt.I.K. Hofmann Personal Kft. INTER TAN-KER Kft.Karsol Kft.KeviépKrones Hungary Kft.Manz Gépgyártó Hungary Kft.MÁV Zrt Pályavasúti Területi Igazgatóság Debrecen MédiacentrumMédiaworks HungaryMetál-Sheet Kft.MOL MagyarországMVÁ Magyar Vasúti Áruszállító Kft.National Instruments Hungary Kft.Neopac Hungary Kft.NKHOerlikonOHOpus TigázOpus TitászPapik Fémmegmunkáló Üzem Kft.Paulik Fafeldolgozó Kft.Rádió1Richter Gedeon Nyrt.Schaeffler MagyarországSemcorpSENSIRIONSMC Hungary Kft.SUBAN Kéziműszer Hungary Zrt. Szib-Ép Kft.Takarék csoportTakarékbank Zrt.Teva Hungarythyssenkrupp Components Technology Hungary Kft.Trans-Spedtranscosmos Kft.TRENKWALDER OUTSOURCING & HR SERVICESVámosgép Gép-és Acélszerkezetgyártó Kft. HungaryVisdyn Szolgáltató Kft.Vitesco Technologies Hungary Kft.WELDING 2000 Hegesztéstechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Debreceni Szakképzési Centrum

        4030 Debrecen, Fokos utca 12.

      • Telefon: 06-52/437-311

        E-mail: dszc@dszc.hu

        OM azonosító: 203033

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/008111

        Felnőttképző engedélyszáma:: E/2020/000310


      2024Debreceni Szakképzési Centrum