Debreceni Szakképzési Centrum

SZC logo
  • Intézményeink
  • Hírek
  • Galéria
  • Közérdekű adatok
Széchenyi 2020

Események


H
K
Sze
Cs
P
Szo
V

    Legközelebbi esemény

Nincsenek események ezen a napon


Korábbi események

Találkozzunk a Kelet állásbörzén!

2021. szeptember 28.

Időpont: 2021. szept. 28. 7:00 - 2021. szept. 28. 13:00

A Kelet-Magyarország napilap szeptember 28-án nagyszabású állásbörzét rendez Nyíregyházán, a Continental Arénában.

Munkahelyet váltana? Megbecsülésre, magasabb jövedelemre vágyik? Szeretné magát továbbképezni, hogy igazán beinduljon a karrierje? Tegye meg az első lépést és tanuljon a Debreceni Szakképzési Centrumnál!

  • Ingyenes képzések
  • Rugalmas oktatás
  • Piacképes szakmák

További információért keresse az állásbörzén a DSZC standját!

Kép forrása: szon.hu

Állásbörze a Naplóval

2021. szeptember 15.

Időpont: 2021. szept. 15. 7:00 - 2021. szept. 15. 13:00

Helyszín: Lovarda Egyetemi Kulturális és Konferencia Központ
A Debreceni Szakképzési Centrum standjánál várjuk azokat az érdeklődőket, akik a jövőjüket nem bízzák a véletlenre, képezik magukat a jobb lehetőség eléréséért!

Látogatóknak a belépés ingyenes!

Szakember hiány, munkaerő probléma? – Találd meg új munkatársaidat velünk!
Céged bővítését tervezed?
Nehezen találod a megfelelően képzett szakembert?
Új munkatársat keresel?

Találkozzon kereslet és kínálat, találkozzunk a Napló Állásbörzén!

Debreceni Szakképzési Centrum tanévnyitó ünnepsége

2021. szeptember 1.

Időpont: 2021. szept. 1. 8:00 - 2021. szept. 1. 9:00

A fennállásának 35. évét ünneplő Kreatív Technikum adott otthont idén a Debreceni Szakképzési Centrum ünnepi tanévnyitójának.

Az ünnepséget Dr. Pósán László országgyűlési képviselő nyitotta meg beszédével. Elmondta, hogy a mostani tanév nagy horderejű, mert a megváltozott szakképzési rendszer most tud igazán vizsgázni, mivel a tavalyi évben a COVID-járvány sok újítást nem tett lehetővé (pl. a duális képzést).

Kiemelte, hogy a jó és modern szakképzés nélkül a gazdaság sem tud olyan ütemben fejlődni, ahogyan az szükséges, illetve ahogyan azt a Debrecenben megtelepedő cégek kívánják. A szakképzés kiemelt szerepét és növekvő vonzerejét bizonyítja, hogy ebben a tanévben a 9.-es es tanulók 61%-a választotta valamelyik szakképző intézményt, és a technikumokból 20%-kal többen tanultak tovább felsőoktatásban.

Dr. Barcsa Lajos alpolgármester úr folytatta a megkezdett gondolatokat. Mint mondta, a Debrecen 2030 program célkitűzése, hogy a cívisváros legyen Kelet-Magyarország és a régió központja. Ennek kulcsa pedig az oktatás. Debrecen tradicionális iskolaváros és ezt a titulust meg is kell erősíteni. A Debrecenbe települő gazdasági befektetők hamarosan több mint 6000 munkahelyet teremtenek. Ezek a cégek munkaerőigényük 70%-át a Debreceni Szakképzési Centrum végzett diákjaiból kívánják megteremteni, ezért a város továbbra is támogatja a centrumot mind iskolafejlesztésekben, illetve távlati tervként kollégiumok építésével is.

Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum kancellárja Böjte Csabát idézte, akiről kevesen tudják, hogy eredeti szakmája autóvillamossági szerelő. Arra bíztatta a diákokat, hogy vegyék kezükbe a sorsuk irányítását, tanuljanak és dolgozzanak keményen, hogy valóra válthassák az álmaikat. Elmondta, hogy a 2021/2022-es tanév az új szakképzési rendszer stabilitásának éve lesz. A gazdaságilag növekvő, kulturális éltében folytonosan bizsergő Debrecen sok szakembert kíván, és ez nagy felelősség. Hozzátette: a Debreceni Szakképzés Centrum intézményei „felvették a kesztyűt”. Az évről évre növekvő tanulói létszám, a kimagasló versenyeredmények, a továbbtanulók számának növekedése mind azt bizonyítja, hogy a szakképzés színvonala és megítélése egyre jobb. Ennek ékes bizonyítéka maga az ünnepségnek helyet adó Kreatív Technikum. 

Kovácsné Győrfi Enikő igazgató asszony ünnepi beszédét egy Márai verssel kezdte, és azt a gondolatot adta át, hogy minden pillanat lehet ünnep, egy évnyitó kiváltképpen az. Az igazgatónő visszatekintett az iskola 35 évére, arra, hogy hogyan is vált a 127. számú Könnyűipari Szakmunkásképzőből az ország egyik kreatív technikuma és arról is beszélt, hogy az idei évtől egy új hagyományt teremtenek: a 9. évfolyamosok minden évben egy fát ültetnek az iskola udvarán. Reméli, a fához hasonlóan a fiatalok is gyökeret eresztenek itt és jó szakemberekké válnak. Elmondta, hogy a Kreatív Technikumnak is nőtt a tanulói létszáma mind a 9. évfolyam, mind az érettségire épülő képzéseken tanulók tekintetében.

Mint mondta, nagy öröm szintén, hogy a pedagógiai ágazati képzés újra visszakerül az intézménybe. Végezetül a diákokhoz intézte szavait: „A tudás érték, de nem adják ingyen! Tanulni, dolgozni kell!”

A Debreceni Szakképzési Centrum tanévnyitó ünnepségén köszöntötte Tirpák Zsolt a DSZC új főigazgatóját, Szilágyi Sándort. Az eseményen vehették át kinevezésüket a centrum intézményeinek igazgatói és a több évtizeden át tartó oktatói-nevelői munkája a DSZC vezetése címzetes igazgatói címet adományozott Lilik Istvánnak, a Debreceni SZC Irinyi János Technikum egykori igazgatójának.

Szöveg: Filipinyi Nóra

Fotók: Zakar Brigitta 

Kapcsolódó sajtóanyagok:

Dehir HAON

Tny1.jpgTny2.jpg
Széchenyi 2020