Ugrás a fő tartalomra

4030 Debrecen, Fokos utca 12.


06-52/437-311

Széchenyi 2020

Digitális Közösségi Alkotóműhely


Digitális Közösségi Alkotóműhely

Az alkotóműhelyek kialakítását a GINOP-6.2.3-17 “A szakképzési intézményrendszer átfogó fejlesztése” pályázat tette lehetővé. 


A DSZC 3 alkotóműhellyel rendelkezik: 
•   Debreceni Szakképzési Centrum Burgundia utcai telephelye (4024 Debrecen, Burgundia utca 1-3.)
•    Debreceni SZC Baross Gábor Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium (4030 Debrecen, Budai Ézsaiás u. 8/A.)
•    Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum (4025 Debrecen, Széchenyi u. 58.)

 

Ma egy olyan digitális világban élünk, ahol nélkülözhetetlen a különböző technikák alapszintű ismerete. A műhelyben különböző alkotótechnológiák jelennek meg, amiket egymással kombinálva alkalmazhatunk: elektronika, 3D nyomtatás, robotépítés, lézervágás-gravírozás, famegmunkálás, varrás. Fő szempontunk a pályaorientáció, valamint a digitális kompetenciák fejlesztése. Nálunk a gyerekek játszva tanulják meg a gépek, eszközök kezelését, kipróbálhatják, hogy ki miben jó, kézzel fogható alkotásokat hoznak létre, ami a motivációjukat növeli. A tudást tapasztalati úton szerzik meg.
Az alkotóműhelyt a DSZC saját, illetve már általános iskolás kortól kezdve más iskolák diákjai is egyaránt használhatják tanórai, tanórán kívüli foglalkozások, szakkörök szervezésére, versenyre való felkészítésre, rendhagyó órák tartására, pályaorientációs foglalkozásokra. 
A műhelyt nem csak és kizárólag a műszaki irányultságú órákon tudják igénybe venni a diákok, akár egy humán tantárgy óráján is tudnak alkotni. Történelem órán az adott témakörhöz térképet készíthetnek lézervágóval, tárgyakat szerkeszthetnek és nyomtathatnak 3D nyomtatóval, de akár nyelvórára egy országhoz kapcsolódó jellegzetes épületet, tárgyat is készíthetünk.
Nincs olyan téma, amihez ne lehetne valamilyen módon hozzákötni az alkotást.

Érdemes megemlíteni azt is, hogy nyári táborokat szervezünk általános iskolás gyerekeknek, akik az elmúlt év tapasztalatai szerint nagyon lelkesen várják már a kihívásokat. A táborok alatt igyekszünk minden tudást átadni a jövő kis szakembereinek. 

Várunk szeretettel mindenkit, aki szeretné a XXI. század technikáit közelebbről is megismerni!

Műhelylátogatásra időpont-egyeztetés szükséges, amit az alábbi elérhetőségeken lehet kérni:

 • E-mail: dszcdigitalisalkoto@gmail.com
 • Telefon: +36 30 132 7281
 • Kapcsolattartó: Gyöngyné Czene Ágnes

 

 

Tisztelt Érdeklődők! 
Nagyon köszönjük, hogy az idén is bennünket választottak.
Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy a meghírdetett táboraink a mai nappal beteltek.
További jelentkezéseket már csak tartalékban tudunk fogadni.
Megértésüket köszönjük!

 

Nyári táborral kapcsolatos dokumentumok: 

 

Tervezett táborok:

1. „Álmaim otthona 3D nyomtatással” tábor

 • Időpont: 2023. június 26-30.
 • Időpont: 2023. július 17-21.

A tábor kulcsszavai: elképzeljük, megtervezzük, kinyomtatjuk, festjük, varrjuk, ragasztjuk. Itt a gyerekeknek lehetőségük lesz, hogy megvalósítsák kicsiben az elképzeléseiket, megtervezhetik milyen tárgyakkal rendeznék be a képzeletbeli otthonukat, a táborban ennek csak a képzelet szabhat csak határt.

 

2. „Szuperhősök – Digitális történetmesélés” tábor

 • Időpont: 2023. július 10-14.

A tábor lényege, hogy a résztvevő gyerekek elképzelhetik a saját szuperhőseiket, amelyeket a műhelymesterek segítségével megrajzolhatnak, szerkeszthetnek, majd lézervágóval kivágva életre kelthetnek. A feladatok elvégzése közben a gyerekek többféle kompetenciája is fejlődik: a digitális gépek, eszközök megismerésén túl, többek között a helyesírás, a matematikai és mértani ismeretek, a kreatív gondolkodás, a problémamegoldóképesség is játszva fejleszthetők.

 

3. „Debrecen, az élhető város” tábor

 • Időpont: 2023. augusztus 14-18.

Mit lát egy kis kamasz, hogyan képzeli el a várost, ahol él? Milyen épületek veszik körül, milyen közlekedésre készül a saját városában? – Ebben a táborban ez mind a gyerekek fantáziájára van bízva. A különböző szoftverek segítségével a táborban megtervezhetik a házakat, építhetnek utakat, kialakítják a város fontosabb pontjait, épületeit, felépítve a csoport elképzelt városát.

 

Tudnivalók:

 • a táborok ingyenesek,
 • háromszori étkezés (tízórai, ebéd, uzsonna) biztosított,
 • az üzemlátogatásokról külön értesítést fognak kapni a szülők,
 • táboronként maximum 12 fő jelentkezésére van lehetőség,
 • 10-14 éves korosztály számára ajánljuk.

A foglalkozások minden nap 8-15 óráig tartanak, de 7.30-8.00-ig, délután pedig 15-16 óráig a Digitális Közösségi Alkotóműhely ügyeletet biztosít. A jelentkezés kizárólag a jelentkezési lap és szülői nyilatkozat beadásával érvényes. 

A sajtótájékoztatón elhangzottak itt olvasható el.

 

 

 

Kövess minket Facebook oldalunkon is!

Digitális Közösségi Alkotóműhely


KIMIKK
4IG Nyrt.Alföldi Nyomda Zrt.ALFÖLDI TEJAquaticum Hotel**** - Natura ÉtteremArchline.XPBAUVIV Kft. BDR MédiaBest FMBMWBTBumet Hungary Kft.Bürkle Hungary Kft.Cívis Ház. Zrt.Daniella Kereskedelmi Kft.DEAC-Debreceni Egyetem Atlétikai ClubDebrecen AirportDebrecen BSC KerekasztalDebreceni Campus NP. KH. KFT.Debreceni EgyetemDebreceni Ifjusági HázDéri MúzeumDeufol Hungary Kft. Diehl Aviation Hungary DKV Zrt.dm Kft. Dryvit ProfiDVSC KézilabdaDVSC Labdarugó AkadémiaEDC DebrecenEPAMEurópaRádióFace Media ReklámügynökségFesto Hungary Kft.FISS AutomatikaFLOWSERVEFM90 CampusFőnix Rendezvényszervező Kft.HAJDU Autotechnika Zrt.Hajdú OnlineHajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és IparkamaraHajdú-Bihar Megyei KormányhivatalHajdú-bihari NaplóHajdú-Coop Zrt.Hajdúhús 2000 Kft.HedgeHair Kft.HonlapsikerHotel lyciumHUNÉP Zrt.INTER TAN-KER Kft.Karsol Kft.KeviépKrones Hungary Kft.Manz Gépgyártó Hungary Kft.MÁV Zrt Pályavasúti Területi Igazgatóság Debrecen MédiacentrumMédiaworks HungaryMetál-Sheet Kft.MOL MagyarországMVÁ Magyar Vasúti Áruszállító Kft.National Instruments Hungary Kft.Neopac Hungary Kft.NKHOerlikonOHOpus TigázOpus TitászPapik Fémmegmunkáló Üzem Kft.Paulik Fafeldolgozó Kft.Rádió1Richter Gedeon Nyrt.Schaeffler MagyarországSemcorpSENSIRIONSMC Hungary Kft.SUBAN Kéziműszer Hungary Zrt. Szib-Ép Kft.Takarék csoportTakarékbank Zrt.Teva Hungarythyssenkrupp Components Technology Hungary Kft.Trans-Spedtranscosmos Kft.TRENKWALDER OUTSOURCING & HR SERVICESVámosgép Gép-és Acélszerkezetgyártó Kft. HungaryVisdyn Szolgáltató Kft.Vitesco Technologies Hungary Kft.WELDING 2000 Hegesztéstechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Széchenyi 2020

  • SZC logo fehér
  • Debreceni Szakképzési Centrum

   4030 Debrecen, Fokos utca 12.

  • Telefon: 06-52/437-311

   E-mail: dszc@dszc.hu

   OM azonosító: 203033

   Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/008111

   Felnőttképző engedélyszáma:: E/2020/000310


  2024Debreceni Szakképzési Centrum