Ugrás a fő tartalomra

4030 Debrecen, Fokos utca 12.


06-52/437-311

Széchenyi 2020

Hírek


2022. nov. 16.
Beke Ivett

    A Debreceni Szakképzési Centrum és a BMW Group Gyár Debrecen idén ismét megrendezte a Járműipari Nyílt Napot

    Ipar 4.0-ás gyártásszimulációs eszközök, robotkar, BMW motor, bemutató járművek – egyebek mellett ez várja a járműipar után érdeklődő fiatalokat a Debreceni Szakképzési Centrum szervezésében és a BMW Group Gyár Debrecen részvételével megvalósuló III. Járműipari Nyílt Napon. A Kölcsey Központban a DSZC intézményei és a vállalat képviselői egészen 17 óráig várják az érdeklődőket.

    A Debreceni Szakképzési Centrum és a BMW Group Gyár Debrecen idén ismét megrendezte a Járműipari Nyílt Napot

    A rendezvény célja, hogy bemutassa a diákok számára a 2023-ban induló közös képzési programot. Ebben a Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Technikum, valamint a Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum vesz majd részt. A teljesen egyedi képzési modellben a tanulók tömbösített heti, és nem napi megosztásban vesznek részt a tanórákon az iskolában és a vállalatnál. A tömbösített szakmai képzési beosztás lehetővé teszi, hogy a tanulók mélyebb gyakorlati ismeretekre tegyenek szert, és projektfeladatokban dolgozzanak, valamint a 3 éves duális program ideje alatt a teljes BMW-tananyagot elsajátítsák.

    A program lehetővé teszi a diákok számára, hogy elektronikai technikus, mechatronikai technikus, gépjármű mechatronikai technikus, valamint informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus szakon jelentkezzenek duális képzésre a BMW Group Manufacturing Hungary Kft.-hez. A képzés sikeres befejezését követően a fiatalok teljes munkaidős állásban folytatják pályafutásukat a BMW Group Gyár Debrecennél.

    Papp László polgármester köszöntőjében kiemelte: nyolc évvel ezelőtt olyan gazdaságfejlesztési folyamat indult el a városban, amelynek köszönhetően számos nagyvállalat választotta Debrecent, köztük a BMW Group Gyár Debrecen is, ezzel olyan munkalehetőségek sokaságát idehozva, amelyek innovatív karrierutakat kínálnak az itt tanulók számára. Hangsúlyozta: Debrecen az elektromobilitás egyik legfontosabb európai központja lehet a jövőben, mivel a BMW nem csak egy új gyárat hoz létre, hanem a saját gyártási technológiájának legújabbját hozza el, Debrecenben csak tisztán elektromos autókat gyártanak majd. Az új gyártástechnológiával járó igényekre a debreceni oktatásnak, a debreceni szakképzésnek rendkívüli mértékben fel kell tudni készülnie. Elmondta, hogy reményeik szerint 2023-ban elkészül a BMW Group Gyár képzési központja, ahol elkezdődhet a tanulók duális képzése.

    Pósán László, az Országgyűlési Kulturális Bizottságának elnöke köszöntőjében elmondta: a legtöbb ember szeretné tudni, hogy mit hoz a jövő, és azt látni is lehet ezen a bemutatón és mindabban, ami ehhez kapcsolódik. Úgy véli, a város a mai napig rászolgál a főnix madárral díszített címerre, hiszen mára a világ élvonalában emlegetik Debrecent. A jövő ipara itt épül a cívisvárosban, és aki a jövőt építi, az egyúttal a saját sorsát is úgy tudja kovácsolni, hogy az neki jó legyen. Úgy véli, hogy azok a fiatalok, akik a DSZC intézményeiben végeznek, versenyképes munkalehetőségeket találnak. Abban bízik, hogy a város rászolgál majd arra a döntésre, amely alapján itt hozza létre a vállalat ezt az üzemet és képzési központot.

    Szilágyi Sándor, a Debreceni Szakképzési Centrum főigazgatója a rendezvény megnyitóján kiemelte: a szakképzés működésének értelmét a vállalati kapcsolatok adják meg, és csak akkor beszélhetünk jövőről, ha a szakképzés és a vállalatok azt szoros együttműködésben valósítják meg. Kiemelte, Debrecenben pezsgő a gazdasági élet, ahol a szereplők aktívak és a legmodernebb technológiával rendelkeznek, az ebben való részévétel pedig nagy lehetőség, ezért van szükség a kapcsolat elmélyítésére, amire jó alkalom a mai nap. A főigazgató szerint fontos tényező, hogy a DSZC és a vállalat együtt szólítja meg a fiatalokat és együtt építenek életpályát a gyerekek számára. Elmondta, a III. Járműipari Nyílt Nap egy minőségi találkozás helyszíne, jó lehetőség, hogy az érdeklődők kérdéseket tegyenek fel, akár a DSZC kollégáinak, tanulóinak, akár a cég képviselőinek, erre több állomáson van lehetőség, és mind a négy érintett szakmába betekintést nyerhetnek a fiatalok és szüleik. A rendezvénnyel egyidejűleg egyébként toborzási feladatokat is végez a vállalat, ahol a kiválasztás folyamatát ismerhetik meg az idelátogatók.

    Barabás Botond, a BMW Group Gyár Debrecen képzési vezetője bemutatta azt a képzési központot, ahol 2023-ban elkezdődhet majd a jelenleg alapozó képzésben tanuló diákok gyakorlati oktatása. A központ csaknem 7000 négyzetméteres lesz, és a négy partnerszakmának megfelelően több területet alakítottak ki. Felhívta a figyelmet, hogy a Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Technikum vagy a Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum releváns szakmáira jelentkező diákok már 10. osztályban elkezdik az ismerkedést a BMW Group Gyár Debrecen kiválasztási folyamataival és annak követelményeivel, a tényleges gyakorlati szakmai képzés pedig az utolsó három tanévben valósul majd meg. Ez idő alatt, annak érdekében, hogy a tanulók oktatói is felkészültek legyenek, őket továbbképzéssel segíti a vállalat. Barabás Botond elmondta: tanévente 100 diákot várnak, 38 mechatronikai technikust (Brassai), 13 elektronikai technikust (Brassai), 41 gépjárműmechatronikai technikust, és 8 informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikust keresnek (Mechwart).

    A III. Járműipari Nyílt Nap iránt érdeklődők a több állomásos bemutatók mellett, felkereshetik a DSZC központi ügyfélszolgálati standját is, ahol tájékoztatást kaphatnak a Debreceni Szakképzési Centrum teljes képzési kínálatáról. A rendezvénnyel egyidejűleg lehetőség nyílik majd a BMW Group Gyár Debrecen toborzási aktivitásainak, nyitott pozícióinak és kiválasztási folyamatának megismerésére is.

    GALÉRIA

    III. Járműipari Nyílt Nap

    dszc_bmw (16 of 52).JPG
    dszc_bmw (18 of 52).JPG
    IMG_2231.jpeg

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Magas rangú elismerést vehetett át az Építech igazgatóhelyettese

    Magas rangú elismerést vehetett át az Építech igazgatóhelyettese

    Sándorné Nagyváradi Nelli, a Debreceni SZC Építéstechnológiai és Műszaki Szakképző Iskola szakmai igazgatóhelyettese 2024. szeptember 3-án kiemelkedő szakmai tevékenységéért miniszteri elismerésben részesült. Gratulálunk a kitüntetéshez, az elért eredményekhez és további sikeres munkát kívánunk!

    2024. szept. 9.
    DSZC
    Ha október, akkor Hello Szakma!

    Ha október, akkor Hello Szakma!

    Interaktív standok, gyártásszimulációs eszközök, széles képzési- és karrierkínálat. A Nagyerdei Stadion rendezvényterei október 7-én és 8-án újra oktatási intézmények, szervezetek és vállalatok standjaival telnek meg. A kétnapos programsorozat várja az általános iskolásokat, a középiskolásokat, szüleiket, tanáraikat és a tanulni vágyó felnőtteket is.

    2024. szept. 5.
    Beke Ivett
    Városi Tanévnyitó Ünnepség

    Városi Tanévnyitó Ünnepség

    Egy régi hagyományt újraélesztve indította el a 2024-2025-ös nevelési és oktatási évet a Debreceni Tankerületi Központ és a Debreceni Szakképzési Centrum.

    2024. szept. 3.
    Debreceni Tankerületi Központ


    KIMIKK
    4IG Nyrt.Alföldi Nyomda Zrt.ALFÖLDI TEJAquaticum Hotel**** - Natura ÉtteremArchline.XPBAUVIV Kft. BDR MédiaBest FMBMWBTBumet Hungary Kft.Bürkle Hungary Kft.Cívis Ház. Zrt.Daniella Kereskedelmi Kft.DEAC-Debreceni Egyetem Atlétikai ClubDebrecen AirportDebrecen BSC KerekasztalDebreceni Campus NP. KH. KFT.Debreceni EgyetemDebreceni Ifjusági HázDéri MúzeumDeufol Hungary Kft. Diehl Aviation Hungary DKV Zrt.dm Kft. Dryvit ProfiDVSC KézilabdaDVSC Labdarugó AkadémiaEDC DebrecenEPAMEurópaRádióFace Media ReklámügynökségFesto Hungary Kft.FISS AutomatikaFLOWSERVEFM90 CampusFőnix Rendezvényszervező Kft.HAJDU Autotechnika Zrt.Hajdú OnlineHajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és IparkamaraHajdú-Bihar Megyei KormányhivatalHajdú-bihari NaplóHajdú-Coop Zrt.Hajdúhús 2000 Kft.HedgeHair Kft.HonlapsikerHotel lyciumHUNÉP Zrt.I.K. Hofmann Personal Kft. INTER TAN-KER Kft.Karsol Kft.KeviépKrones Hungary Kft.Manz Gépgyártó Hungary Kft.MÁV Zrt Pályavasúti Területi Igazgatóság Debrecen MédiacentrumMédiaworks HungaryMetál-Sheet Kft.MOL MagyarországMVÁ Magyar Vasúti Áruszállító Kft.National Instruments Hungary Kft.Neopac Hungary Kft.NKHOerlikonOHOpus TigázOpus TitászPapik Fémmegmunkáló Üzem Kft.Paulik Fafeldolgozó Kft.Rádió1Richter Gedeon Nyrt.Schaeffler MagyarországSemcorpSENSIRIONSMC Hungary Kft.SUBAN Kéziműszer Hungary Zrt. Szib-Ép Kft.Takarék csoportTakarékbank Zrt.Teva Hungarythyssenkrupp Components Technology Hungary Kft.Trans-Spedtranscosmos Kft.TRENKWALDER OUTSOURCING & HR SERVICESVámosgép Gép-és Acélszerkezetgyártó Kft. HungaryVisdyn Szolgáltató Kft.Vitesco Technologies Hungary Kft.WELDING 2000 Hegesztéstechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Debreceni Szakképzési Centrum

        4030 Debrecen, Fokos utca 12.

      • Telefon: 06-52/437-311

        E-mail: dszc@dszc.hu

        OM azonosító: 203033

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/008111

        Felnőttképző engedélyszáma:: E/2020/000310


      2024Debreceni Szakképzési Centrum