Ugrás a fő tartalomra

4030 Debrecen, Fokos utca 12.


06-52/437-311

Széchenyi 2020

Hírek


2024. márc. 21.
Pénzes László

  A Keriben mindenki építheti a jövőjét

  A Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola is megtartotta karrierhetét, melyen a diákok a tanulmányuk befejeztével őket váró lehetőségekről kaphattak hasznos információkat.

  A Keriben mindenki építheti a jövőjét

  A Debreceni Szakképzési Centrum mind a 11 intézményében megvalósul a karrierhét, amelyet hagyományteremtő szándékkal hívott életre. A program kereteit a centrum alkotta meg, tartalommal pedig az iskola tölti fel, annak érdekében, hogy a tanulók minél alaposabban megismerjék és felfedezzék a szakmájukban rejlő lehetőségeket.

  A fél évszázados múlttal rendelkező Keri karrierhete is bővelkedett programokban: a turizmus-vendéglátás és a kereskedelem ágazatban tanuló fiatalok meghallgathatták az iskola céges partnereinek tájékoztatóit, részt vehettek motivációs előadásokon, megtekinthették az egyes kabinetek bemutatóit és üzemlátogatásokon is részt vehettek.

  A programsorozat negyedik napján Dr. Papp László, Debrecen város polgármestere „Debrecen a lehetőségek városa címmel” tartott előadást a diákoknak.

  – Rendkívül fontos a Keriben tanuló fiatalok szakmája, hiszen a vendéglátás és a kereskedelem azok a területek, melyek egyértelműen befolyásolják egy város megítélését. Az ideérkezőket a szállodákban, éttermekben, szórakozóhelyeken érik az első benyomások – mondta Dr. Papp László, Debrecen város polgármestere. Kiemelte, a helyi városvezetés azon dolgozik, hogy Debrecen olyan hely legyen a fiatalok számára, ahol egy egész életpályát megalapozhatnak, ahol jó élni és jó családot alapítani. – A város egyik legfontosabb vezetési eleme az átgondolt stratégia. 2014 és 2020 között a gazdaságfejlesztés volt fókuszban, ezt később kiegészítettük egy komoly városfejlesztési stratégiával, így az elmúlt 10 évben Debrecen az ország egyik legjobb tőkevonzó városa volt. Több, mint 5000 milliárd forintnyi munkahelyteremtő beruházás érkezett, ennek nyomán számos területen nyílnak meg elhelyezkedési lehetőségek, kifejezetten a kereskedelem területén tanuló diákok számára. A következő évtizedek pedig azért lesznek jók a város és a polgárok számára, mert a gazdasági alapokat leraktuk, ennek a pozitív hatása pedig az évszázad végéig érezhető lesz – fogalmazott. Hozzátette, hogy 2014-től 2023-ig drasztikusan növekedett a pályakezdő foglalkoztatottak száma, míg a munkanélküli ráta csökkent. Ez annak is köszönhető, hogy Debrecen a szakképzett munkaerőre épít, amit az iskolapadokban kell megalapozni. – Minden befektetési tárgyaláson az a második kérdés, hogy lesz-e képzett munkaerő. Ezért is ültünk le még 2015-ben Tirpák Zsolttal, a Debreceni Szakképzési Centrum kancellárjával tárgyalni, hiszen a fejlődés nem lehetséges az oktatási rendszer dinamikus fejlesztése nélkül. A betelepülő nagyvállalatok igényeihez igazodva az egyetemen és a szakképzésben is elindultak új képzési irányok, így hiszem, hogy a szakképzési centrum számára a 15 ezres tanulói létszám sem álom – összegezte. 

  A napot egy kerekasztal-beszélgetés zárta, melynek résztvevői Szerdi Zsuzsanna, a Lycium Hotel szállodaigazgatója, Vásárhelyi Sándor István, a Hajdú-Bihar Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara oktatási és képzési osztályvezető helyettese, László Gábor, a Tesco Akadémia projektmenedzsere, valamint Makai Mária, a Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola igazgatója voltak. A beszélgetést Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum kancellárja vezette, a főbb témák közé tartozott többek között a sikeres végzés utáni lehetőségek Debrecen fejlődő városában, az új képzési lehetőségek, valamint a jelenlegi képzések alkalmazkodása a folyamatosan változó gazdasági környezethez és a szakmai kapcsolódási pontok a debreceni gazdasági övezetek fejlesztése során, de szó esett a duális képzés sikeres megvalósításáról is.

   

  GALÉRIA

  Karrierhét a Keriben

  DSC_0317.jpg
  DSC_0334.jpg
  DSC_0342.jpg

  Megosztás

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Kezdetét vette a Debrecen24 - "Aludj máskor!" - 24 órás vetélkedő

  Kezdetét vette a Debrecen24 - "Aludj máskor!" - 24 órás vetélkedő

  Tavaly októberben 16 csapat részvételével került megrendezésre a DEMKI által szervezett Debrecen24 - "Aludj máskor!" - 24 órás vetélkedő előselejtezője, ahonnan 12 csapat jutott a ténylegesen 24 órán át tartó április 11-ére szervezett versenyre.

  2024. ápr. 11.
  DSZC
  Meghosszabbítottuk a DSZC Nagykövet leszek! verseny jelentkezési határidejét

  Meghosszabbítottuk a DSZC Nagykövet leszek! verseny jelentkezési határidejét

  Szívesen adnál betekintést a szakmád rejtelmeibe és iskolád életébe, de még nem jelentkeztél DSZC Nagykövetnek? Jó hírünk van, április 19-ig még adott a lehetőség!

  2024. ápr. 9.
  DSZC
  Fókuszban a jövő

  Fókuszban a jövő

  „JövőKép Expo - Képzés és Karrier a KKV Szektorban” kiállítás és konferencia néven karriertámogató rendezvényre várta a fiatalokat az EDC Debrecen, a Hajdú-Bihar Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Debreceni Szakképzési Centrum a Kölcsey Központban.

  2024. ápr. 5.
  Pénzes László


  KIMIKK
  4IG Nyrt.Alföldi Nyomda Zrt.ALFÖLDI TEJAquaticum Hotel**** - Natura ÉtteremArchline.XPBAUVIV Kft. BDR MédiaBest FMBMWBTBumet Hungary Kft.Bürkle Hungary Kft.Cívis Ház. Zrt.Daniella Kereskedelmi Kft.DEAC-Debreceni Egyetem Atlétikai ClubDebrecen AirportDebrecen BSC KerekasztalDebreceni Campus NP. KH. KFT.Debreceni EgyetemDebreceni Ifjusági HázDéri MúzeumDeufol Hungary Kft. Diehl Aviation Hungary DKV Zrt.dm Kft. Dryvit ProfiDVSC KézilabdaDVSC Labdarugó AkadémiaEDC DebrecenEPAMEurópaRádióFace Media ReklámügynökségFesto Hungary Kft.FISS AutomatikaFLOWSERVEFM90 CampusFőnix Rendezvényszervező Kft.HAJDU Autotechnika Zrt.Hajdú OnlineHajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és IparkamaraHajdú-Bihar Megyei KormányhivatalHajdú-bihari NaplóHajdú-Coop Zrt.Hajdúhús 2000 Kft.HedgeHair Kft.HonlapsikerHotel lyciumHUNÉP Zrt.INTER TAN-KER Kft.Karsol Kft.KeviépKrones Hungary Kft.Manz Gépgyártó Hungary Kft.MÁV Zrt Pályavasúti Területi Igazgatóság Debrecen MédiacentrumMédiaworks HungaryMetál-Sheet Kft.MOL MagyarországMVÁ Magyar Vasúti Áruszállító Kft.National Instruments Hungary Kft.Neopac Hungary Kft.NKHOerlikonOHOpus TigázOpus TitászPapik Fémmegmunkáló Üzem Kft.Paulik Fafeldolgozó Kft.Rádió1Richter Gedeon Nyrt.Schaeffler MagyarországSemcorpSENSIRIONSMC Hungary Kft.SUBAN Kéziműszer Hungary Zrt. Szib-Ép Kft.Takarék csoportTakarékbank Zrt.Teva Hungarythyssenkrupp Components Technology Hungary Kft.Trans-Spedtranscosmos Kft.TRENKWALDER OUTSOURCING & HR SERVICESVámosgép Gép-és Acélszerkezetgyártó Kft. HungaryVisdyn Szolgáltató Kft.Vitesco Technologies Hungary Kft.WELDING 2000 Hegesztéstechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
  Széchenyi 2020

   • SZC logo fehér
   • Debreceni Szakképzési Centrum

    4030 Debrecen, Fokos utca 12.

   • Telefon: 06-52/437-311

    E-mail: dszc@dszc.hu

    OM azonosító: 203033

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/008111

    Felnőttképző engedélyszáma:: E/2020/000310


   2024Debreceni Szakképzési Centrum