Ugrás a fő tartalomra

4030 Debrecen, Fokos utca 12.


06-52/437-311

Széchenyi 2020

Hírek


2021. nov. 29.
HAON
  • DSZC
  • DSZC iskolái
  • Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Technikum

A műszaki szakma iránt érdeklődőket várják a Brassaiban

A Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Technikum több mint ötvenéves múltra visszatekintő intézmény, műszaki képzésének hagyományai jelentősek.

A műszaki szakma iránt érdeklődőket várják a Brassaiban

– Iskolánkat a rendszeres megújulás és innováció jellemzi. Kiemelten figyelünk a gyerekekre, az oktatáson túl igyekszünk nevelni is őket. Oktatóink nyitottsága, gyermekközpontú szemlélete példaértékű. Mindezek mellett iskolapszichológus és fejlesztő pedagógus is segíti a tanulók mentális nevelését – fogalmazott Demeterné Orosz Erzsébet igazgató.

Színes képzési választék

Az iskolában négy ágazatban hét szakmát oktatnak. A klasszikus autószerelő és elektrotechnikai műszerész kombinációjaként jött létre a gépjármű mechatronikai technikus, de a felvételizők logisztikai technikus, ipari informatikai technikus, informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus, mechatronikai technikus (angol nyelvi előkészítővel is) és elektronikai technikus végzettséget is szerezhetnek.

A specializált gép- és járműgyártás ágazatban új képzésként alternatív járműhajtási technikus szakot indítanak. Az itt végzett szakemberek mélyrehatóan ismerik az alternatív járműhajtásokat, azok felépítését és működését, munkájuk során az alternatív hajtású járművek gyártásának, szervizelésének, illetve karbantartásának műszaki feltételeit biztosító tevékenységeket látnak el. Ez magában foglalja a gépjárművek valamennyi gépészeti, villamos és elektronikus egységeire vonatkozó karbantartási, műszaki állapotvizsgálati, hibafeltárási, hibaelhárítási, beállítási és fenntartási műveleteit a belső égésű, valamint az alternatív hajtással szerelt gépjárművekre vonatkozóan.

– Iskolánkba azokat a tanulókat várjuk, akiket érdekel a műszaki pálya, az informatika, továbbá a szállítmányozás. Képzéseinkre eddig fele-fele arányban jelentkeztek debreceni és vidéki diákok, de az utóbbi időszakban ez a tendencia kezd eltolódni a vidék irányába. A környező kistelepülések mellett egyre több tanulónk van Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből, de a határon túlról – Romániából és Ukrajnából – is jelentkeznek hozzánk – mondta az igazgató.

 

Élményekkel teli iskolai élet

– Diákönkormányzatunk rendkívül aktív, bár tevékenységét a pandémia sajnos visszavetette. Az őszi időszakban Brassai-héttel és elsősavatóval indítottuk a tanévet, ahol többek között különféle versenyeken is részt vehettek a tanulók. A karácsonyi készülődés jegyében minden évben adventi hetet szervezünk játékos vetélkedőkkel, gyertyagyújtással és karácsonyfa-állítással. Tavasszal diákönkormányzati napra készülünk. Rendszeresen bekapcsolódunk különböző pályázatokba. Részt vettünk a „Határtalanul!” és az „Erasmus+” programokban, aminek keretében külföldre is eljuthattak a diákok. Oktatóink kiváló terepgyakorlatokat szoktak szervezni, a logisztikus tanulók a szakmához kapcsolódóan például a repülőtérre és gyárakba látogattak el – részletezte az igazgató.

 

A folyamatos fejlesztésre törekednek

Demeterné Orosz Erzsébet kiemelte, hogy az iskola szakmai oktatást segítő eszközei magas színvonalúak, tanműhelyeik, mechatronikai és elektronikai laborjaik is korszerűek. Logisztikus tanulóik számára jól felszerelt tanirodák, az informatikusok számára korszerű számítógépes termek állnak rendelkezésre.

– A tanulói létszám emelkedése is indokolta az épület bővítését és újítását, amelynek eredményeként modern tornacsarnokkal is bővül majd iskolánk. Az építkezés miatt autós tanműhelyeinket külső helyszínre telepítettük. Ennek köszönhetően a diákok valódi, céges környezetben tanulhatják a szakmát – fűzte hozzá.

Forrás: haon.hu

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Aki szakmát tanul, jövőt választ!

Aki szakmát tanul, jövőt választ!

A megújult szakképzés számos alternatívát kínál a nyolcadikos diákok számára.

2021. nov. 4.
DSZC
20 éves jubileumát ünnepli a Manz Hungary Gépgyártó Kft.

20 éves jubileumát ünnepli a Manz Hungary Gépgyártó Kft.

Sikeres az együttműködés a Debreceni Szakképzési Centrum és a Manz Hungary Gépgyártó Kft. között. Elindult a vállalat 20 éves jubileumát ünneplő programsorozat, ennek első állomása volt a csütörtöki közös sajtótájékoztató. Üzembejáráson pedig bemutatkoztak a képzésben résztvevő fiatalok a vállalat CNC-forgácsoló, festő, illetve lakatos-hegesztő területein.

2024. ápr. 19.
Beke Ivett
A város fejlődéséért

A város fejlődéséért

A Debreceni Szakképzési Centrum kancellárjának munkásságát Pro Urbe díjjal ismerték el Debrecen város napján.

2024. ápr. 12.
DSZC


KIMIKK
4IG Nyrt.Alföldi Nyomda Zrt.ALFÖLDI TEJAquaticum Hotel**** - Natura ÉtteremArchline.XPBAUVIV Kft. BDR MédiaBest FMBMWBTBumet Hungary Kft.Bürkle Hungary Kft.Cívis Ház. Zrt.Daniella Kereskedelmi Kft.DEAC-Debreceni Egyetem Atlétikai ClubDebrecen AirportDebrecen BSC KerekasztalDebreceni Campus NP. KH. KFT.Debreceni EgyetemDebreceni Ifjusági HázDéri MúzeumDeufol Hungary Kft. Diehl Aviation Hungary DKV Zrt.dm Kft. Dryvit ProfiDVSC KézilabdaDVSC Labdarugó AkadémiaEDC DebrecenEPAMEurópaRádióFace Media ReklámügynökségFesto Hungary Kft.FISS AutomatikaFLOWSERVEFM90 CampusFőnix Rendezvényszervező Kft.HAJDU Autotechnika Zrt.Hajdú OnlineHajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és IparkamaraHajdú-Bihar Megyei KormányhivatalHajdú-bihari NaplóHajdú-Coop Zrt.Hajdúhús 2000 Kft.HedgeHair Kft.HonlapsikerHotel lyciumHUNÉP Zrt.I.K. Hofmann Personal Kft. INTER TAN-KER Kft.Karsol Kft.KeviépKrones Hungary Kft.Manz Gépgyártó Hungary Kft.MÁV Zrt Pályavasúti Területi Igazgatóság Debrecen MédiacentrumMédiaworks HungaryMetál-Sheet Kft.MOL MagyarországMVÁ Magyar Vasúti Áruszállító Kft.National Instruments Hungary Kft.Neopac Hungary Kft.NKHOerlikonOHOpus TigázOpus TitászPapik Fémmegmunkáló Üzem Kft.Paulik Fafeldolgozó Kft.Rádió1Richter Gedeon Nyrt.Schaeffler MagyarországSemcorpSENSIRIONSMC Hungary Kft.SUBAN Kéziműszer Hungary Zrt. Szib-Ép Kft.Takarék csoportTakarékbank Zrt.Teva Hungarythyssenkrupp Components Technology Hungary Kft.Trans-Spedtranscosmos Kft.TRENKWALDER OUTSOURCING & HR SERVICESVámosgép Gép-és Acélszerkezetgyártó Kft. HungaryVisdyn Szolgáltató Kft.Vitesco Technologies Hungary Kft.WELDING 2000 Hegesztéstechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Debreceni Szakképzési Centrum

      4030 Debrecen, Fokos utca 12.

    • Telefon: 06-52/437-311

      E-mail: dszc@dszc.hu

      OM azonosító: 203033

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/008111

      Felnőttképző engedélyszáma:: E/2020/000310


    2024Debreceni Szakképzési Centrum