Ugrás a fő tartalomra

4030 Debrecen, Fokos utca 12.


06-52/437-311

Széchenyi 2020

Hírek


2024. jún. 6.
Beke Ivett

    Hosszú a lista: a versenyeken kiemelkedő eredményeket elért tanulóit és felkészítő oktatóit díjazta a DSZC

    A Debreceni Szakképzési Centrum tanulói a 2023/24-es tanévben is számos országos szakmai, tanulmányi és sportversenyen vettek részt és tértek haza kiemelkedő helyezésekkel. A díjátadó ünnepségen idén 87 tanulót és 59 felkészítő tanárt díjazott a Debreceni Szakképzési Centrum. A tanulók sikeréhez nagyban hozzájárult felkészítő oktatóink elhivatottsága, szaktudása, korszerű oktatási módszertana, ők is elismerést vehettek át.

    Hosszú a lista: a versenyeken kiemelkedő eredményeket elért tanulóit és felkészítő oktatóit díjazta a DSZC

    A Debreceni Szakképzési Centrum diákjai idén is számos versenyen mérették meg magukat és kiemelkedő eredményeket értek el. Tanulóink egyebek mellett az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen (OSZTV), a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) és több, szakmai tárgyakhoz kapcsolódó versenyen is kiválóan teljesítettek. Első, vagy dobogós helyezéssel tértek haza tanulók az elektronika, az informatika, az épületgépészet, az építőipari, az élelmiszeripari és a vendéglátóipari ágazatok országos megmérettetéseiről. Külön kiemelendő ebben a kategóriában a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen villanyszerelő, műszaki informatikus, burkoló, hűtő-és szellőzésrendszer-szerelő, és hentes-és húskészítmény-készítő tanulóink sikere, akik mindannyian ezüstérmet szereztek. A DSZC büszke a különböző országos megmérettetéseken bajnok és helyezett programozókra, szakácsokra, ács és kozmetikus tanulókra is. A centrum tanulói nemzetközi tanulmányi versenyeken is szépen megállják a helyüket, pl. Euroskills Szakmai Európabajnokságon vagy éppen a Young Car Mechanic versenyen. Nemzetközi versenyeken érintett szakmák: autószerelő (gépjárműmechatronikai technikus), mechatronikai technikus, szoftverfejlesztő és webfejlesztő. A tudományos területeken is szép eredményeket hozott ez a tanév: kémia, matematika, fizika és biológia országos versenyeken is győztes és dobogós helyezésekről számolhatunk be. A DSZC tanulói közösségének sokszínűségét dicséri, hogy a „Tiszán innen, Dunán túl” országos népdaléneklési verseny első helyezettje is a mi diákjaink közül került ki. A tanulmányi versenyek mellett a sportban is jeleskedtek tanulóink, csapat és egyéni kategóriákban is.

    Dr. Barcsa Lajos, a díjátadó ünnepségnek idén otthont adó Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum igazgatója az eseményen elmondta: az itt megjelentek olyan rendezvényen lehetnek, amelynek minden perce öröm, hiszen nagyon sikeres diákok és oktatók örömében osztozhatunk. A 115 éves iskolának a kezdetektől fogva fontos célkitűzése a tehetséggondozás, az iskolában is sorra hozzák el a fiatalok a dobogós helyeket. Ehhez kapcsolódóan, méltó helynek nevezte a Mechwartot a díjátadó helyszínéül. Kiemelte: fontos a tehetségek támogatása, minden ilyen versenyeredmény hozzájárul ahhoz, hogy tovább építse a Debreceni Szakképzési Centrum országos hírnevét. Ezt követően felhívta a díjaztattak figyelmét, hogy egymás sikerének is örüljenek.

    Dr. Papp László polgármester a fiatalokhoz fordulva úgy fogalmazott: „a centrum története is legalább olyan sikertörténet mint a tietek.” 2015-ben 7500 diákja volt a szakképzési rendszernek, amely mára több mint 12 ezerre bővül, és folyamatosan növekszik. Úgy véli, ez felértékeli a diákok teljesítményét is, mert majdnem kétszer annyi diák közül kell kiemelkedniük. Felhívta a figyelmet a város által alapított Cívis Talentum díjra is, amelyről elöljáróban elmondta, a DSZC tanulója is a legjobbak között van. A polgármester kiemelte, az oktatás fontos egy város karaktere szempontjából is, mivel az az egyik legfontosabb motorja a város működésének. Elmondta, büszke arra, hogy a debreceni az ország egyik, ha nem a legjobb szakképzési centruma.

    Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum kancellárja beszédében arra a kérdésre kereste a választ, hogy mi a siker, mit jelent sikeresnek lenni. Rámutatott, a debreceni szakképzési centrum az elmúlt időszakban sokszor elmondhatta magáról, hogy egy sikeres szervezet. Ezt 3 tényező tette lehetővé. Az első a környezet, vagyis olyan alkotó és szellemi tér, ahol jövőképet láthatnak a fiatalok. A második az oktató, még mai is, a digitális és modern világban fontos, hogy legyenek olyan példamutató oktatók, akik képesek motiválni, megszólítani a fiatalokat. A harmadik pedig a tanuló, mivel a szakképzés a diákokkal lesz teljes, elkötelezett, a szakképzésben jövőképet látó fiatalokkal. Elmondta, a biztos szakmai tudás birtokában Debrecen egy valódi versenypályát nyújt.

    Dr. Barcsa Lajos alpolgármester köszöntőjében elmondta, örömteli, hogy nem arról kell beszélni Debrecenben, hogy keresni kell a tehetségeket. Úgy látja, minőségi oktatás jellemzi a Debreceni Szakképzési Centrum munkáját, ezt mutatja a mai esemény is. De ezt az eredményt a fiataloknak kellett elérnie, amelyre méltán lehetnek büszkék. A sporteredmények kapcsán felhívta a figyelmet, az egészséges életmód fontosságára is, ennek kapcsán elmondta: igazán jó eredményt a szakmában is csak úgy lehet elérni, ha egészség is társul hozzá. A fiatalokhoz szólva hozzátette, a város szeretné, hogy a jövő tekintetében a tanulók Debrecenben gondolkodjanak, mert számukra mindent meg szeretne adni a város vezetése, hogy itt maradjanak és itt alapíthassanak családot is.

    Szilágyi Sándor, a Debreceni Szakképzési Centrum főigazgatója kiemelte, a centrumvezetés büszke a díjazottakra. Beszédében rámutatott, úgy véli, hogy legjobbnak lenni nem biztos, hogy mindig csak az első helyet jelenti, természetesen nagy tisztelet jár annak, aki az az aranyérmet tudhatja magáénak, de országos versenyeken 2., 3. vagy egy 4. helyezés is elismerést érdemel. Kiemelte, a csütörtökön díjazott fiatalok mindannyian egy út nyertesei. Emellett az oktatókhoz fordulva elmondta, köszönet illeti őket is, hiszen minden évben hozzájárulnak a diákok sikereihez.

    GALÉRIA

    Versenyeredmények díjazása

    DSC_4701.jpg
    DSC_5067.jpg
    DSC_5102.jpg

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Tanítsunk Magyarországért Nyári Táborok

    Tanítsunk Magyarországért Nyári Táborok

    Diáknyelven szakképzésről – pályaorientációs programokon ismerkedhetnek hatodikos és hetedikes gyerekek a Debreceni Szakképzési Centrum intézményeivel, képzési kínálatával és vállalati partnereivel. A DSZC és a Tanítsunk Magyarországért Program szakmai szerve, a Tanítsunk Magyarországért Alapítvány közös nyári táborai 3 turnusban 75 gyerek számára biztosítottak lehetőséget betekinteni cégek és iskolák kulisszái mögé.

    2024. júl. 17.
    Beke Ivett
    Campus Fesztivál Nyereményjáték

    Campus Fesztivál Nyereményjáték

    Játssz velünk és zsebeld be az értékes nyeremények egyikét!

    2024. júl. 16.
    DSZC
    A Debreceni Szakképzési Centrum piacképes szakmákat kínál minden korosztály számára

    A Debreceni Szakképzési Centrum piacképes szakmákat kínál minden korosztály számára

    Az érettségi vagy a szakmai bizonyítvány megszerzése után a frissen végzett diákok egy része már tudja, hogy az egyetem vagy a munkaerőpiac felé veszi-e az irányt, de előfordul az is, hogy nem feltétlenül tudják még eldönteni, mi legyen a következő lépés az életükben. A Debreceni Szakképzési Centrum számos remek lehetőséget kínál az érettségivel rendelkező fiatalok, a szakmát szerezni vágyó vagy a magukat átképezni kívánó ifjú felnőttek számára is.

    2024. júl. 15.
    DSZC


    KIMIKK
    4IG Nyrt.Alföldi Nyomda Zrt.ALFÖLDI TEJAquaticum Hotel**** - Natura ÉtteremArchline.XPBAUVIV Kft. BDR MédiaBest FMBMWBTBumet Hungary Kft.Bürkle Hungary Kft.Cívis Ház. Zrt.Daniella Kereskedelmi Kft.DEAC-Debreceni Egyetem Atlétikai ClubDebrecen AirportDebrecen BSC KerekasztalDebreceni Campus NP. KH. KFT.Debreceni EgyetemDebreceni Ifjusági HázDéri MúzeumDeufol Hungary Kft. Diehl Aviation Hungary DKV Zrt.dm Kft. Dryvit ProfiDVSC KézilabdaDVSC Labdarugó AkadémiaEDC DebrecenEPAMEurópaRádióFace Media ReklámügynökségFesto Hungary Kft.FISS AutomatikaFLOWSERVEFM90 CampusFőnix Rendezvényszervező Kft.HAJDU Autotechnika Zrt.Hajdú OnlineHajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és IparkamaraHajdú-Bihar Megyei KormányhivatalHajdú-bihari NaplóHajdú-Coop Zrt.Hajdúhús 2000 Kft.HedgeHair Kft.HonlapsikerHotel lyciumHUNÉP Zrt.I.K. Hofmann Personal Kft. INTER TAN-KER Kft.Karsol Kft.KeviépKrones Hungary Kft.Manz Gépgyártó Hungary Kft.MÁV Zrt Pályavasúti Területi Igazgatóság Debrecen MédiacentrumMédiaworks HungaryMetál-Sheet Kft.MOL MagyarországMVÁ Magyar Vasúti Áruszállító Kft.National Instruments Hungary Kft.Neopac Hungary Kft.NKHOerlikonOHOpus TigázOpus TitászPapik Fémmegmunkáló Üzem Kft.Paulik Fafeldolgozó Kft.Rádió1Richter Gedeon Nyrt.Schaeffler MagyarországSemcorpSENSIRIONSMC Hungary Kft.SUBAN Kéziműszer Hungary Zrt. Szib-Ép Kft.Takarék csoportTakarékbank Zrt.Teva Hungarythyssenkrupp Components Technology Hungary Kft.Trans-Spedtranscosmos Kft.TRENKWALDER OUTSOURCING & HR SERVICESVámosgép Gép-és Acélszerkezetgyártó Kft. HungaryVisdyn Szolgáltató Kft.Vitesco Technologies Hungary Kft.WELDING 2000 Hegesztéstechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Debreceni Szakképzési Centrum

        4030 Debrecen, Fokos utca 12.

      • Telefon: 06-52/437-311

        E-mail: dszc@dszc.hu

        OM azonosító: 203033

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/008111

        Felnőttképző engedélyszáma:: E/2020/000310


      2024Debreceni Szakképzési Centrum