Ugrás a fő tartalomra

4030 Debrecen, Fokos utca 12.


06-52/437-311

Széchenyi 2020

Hírek


2024. febr. 2.
DSZC

  EcoPro – Debreceni Szakképzési Centrum együttműködés

  Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá az EcoPro Global Hungary Zrt. és a Debreceni Szakképzési Centrum. A vállalat városunkban hozza létre első Dél-Koreán kívüli gyáregységét. A sajtónyilvános aláíráson az EcoPro, a DSZC vezetősége és az Országgyűlés Kulturális Bizottságának elnöke számoltak be az együttműködés tervezett elemeiről, a jövőbeli célokról, lehetőségekről.

  EcoPro – Debreceni Szakképzési Centrum együttműködés

  A katódalapanyagot gyártó vállalat a Déli Ipari Parkban épül, 44 hektáros területen. 5 emeletes gyártóüzeme az egyik legmagasabb épület lesz Debrecenben. A beruházás 2022 év végén kezdődött el, és az irodaépületet várhatóan már 2024 februárjában használatba helyezhetik, a gyártás elindítását 2025-re tervezik. A vállalat jelenleg mintegy 50 embert foglalkoztat, de 300 – 350 fő létszámmal tervez a jövőre tekintettel Az EcoPro a munkaerőutánpótlás kinevelése érdekében elkötelezett a Debreceni Szakképzési Centrummal való magas szintű együttműködés irányába. A DSZC számára fontos célkitűzés az is, hogy partnereivel együtt támogathassa a tanulók karrierjét, sokszínű jövőképet kínálva számukra.

  Sun Dong Chang, az EcoPro Global Hungary elnöke sajtótájékoztató beszédében beszámolt arról, hogy jelenleg 8 leányvállalata van az EcoPro cégcsaládnak, mely által több mint 3000 munkatársat foglalkoztat. Az elektromos járművekre való kereslet növekedésének hatására 2018-ban elkezdődött az első külföldi gyár tervezése, ami a 2022 januárjában alapított EcoPro Global volt. Az építkezés 2022 novemberében kezdődött meg a Déli Ipari Parkban. A befektetés tervezésekor kb. 700 millió eurós beruházásra, és 600 ember foglalkoztatására készültek, de a gazdasági faktorok változása miatt a befektetés mértéke várhatóan 50%-kal fog nőni. A vállalat hosszútávon elköteleződött Debrecen városa mellett, ezért fontosnak tartja a képző intézményekkel, így a Debreceni Szakképzési Centrummal való jó partneri kapcsolat kialakítását – melynek első lépése az együttműködést elindító szándéknyilatkozat aláírása. Céljuk a vállalat növekedése érekében a magasan képzett szakemberek megtalálása mellett egy erős, saját képzési rendszer kialakítása. A vállalat folyamatosan dolgozik globálisan versenyképes, szabadalmaztatott technológiáinak folyamatos fejlesztésén, mely által vonzó munkakörnyezetet biztosíthat azoknak a fiataloknak, akiket érdekel a jövő technológiája.

  A Debreceni Szakképzési Centrum kancellárja, Tirpák Zsolt hangsúlyozta, az elmúlt nyolc évben 7500 főről 12 000 főre gyarapodott a DSZC tanulói létszáma - ennek oka pedig egyértelműen a városba folyamatosan érkező új gazdasági szereplőknek köszönhető, akik sokrétű karrierlehetőséget kínálnak a fiataloknak. A szakképzés az általuk nyújtott jövőkép által teljesítheti be küldetését. Az EcoPro-val való együttműködés most egy újabb lehetőség arra, hogy a Centrum a szakképzés iránt érdeklődőket meg tudja szólítani. A DSZC a vállalattal való együttműködés legfontosabb elemének tartja azt, hogy közösen folytatnak pályaorientációs tevékenységet, közösen képzik a tanulókat. Az oktatókat a legmodernebb tudás átadásával, a tanulókat pedig karrierlehetőségekkel támogatja a vállalat. Mindezt a legmodernebb, 21. századi termelőkörnyezetben megvalósítva. A mai nap egy fontos mérföldkő, hiszen minden egyes partneri együttműködés színesíti és gazdagítja a képzési lehetőségeket, gyarapítja a várost, erősíti Debrecen megtartó erejét, vonzóbbá teszi a városon kívül élő fiatalok számára is.

  A sajtóeseményen Professzor Dr. Pósán László, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának elnöke kiemelte, a Debreceni Egyetem szintén a közelmúltban kötött együttműködést az EcoProval. Az egyetemen régóta zajlanak olyan kutatások, amelyek az energiatárolás szempontjából igen biztatóak, és sikeres helyzet az, ha ezek találkozhatnak a már meglévő ipari tudással. Az elmúlt időszakban a szakképzésből az egyetemre való továbbtanulásban számos új lehetőségét sikerült kidolgozniuk. Azok a fiatalok, akik a szakképzés révén részesei lehetnek a vállalatoknál történő munkának, már egy olyan tudással mehetnek tovább a felsőoktatásba, mely még nagyobb lendületet ad nekik. A legtartósabb innovációs tevékenység a humánerőforrás minél szélesebb körű képzése, mely - ha jó alapokon áll - akkor minden új technológia elsajátítását is egyre gördülékenyebbé teszi. Ez pedig nem csak Debrecen városának az innovációját erősítheti, de az egész magyar gazdaság szempontjából is egy fontos többlet. Aki az iskolába és a tudásba fektet bármilyen módon, az a jövőben gondolkodik – az EcoPro minden téren komolyan gondolja a debreceni szerepvállalalását.

  GALÉRIA

  EcoPro – Debreceni Szakképzési Centrum együttműködés

  IMG_7658.jpg
  IMG_7636.jpg
  IMG_7678.jpg

  Megosztás

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Együtt a fiatalok és Debrecen jövőjéért

  Együtt a fiatalok és Debrecen jövőjéért

  A Debreceni Tankerületi Központ és a Debreceni Szakképzési Centrum a tanulók beiskolázásának és karriertámogatásának fejlesztése érdekében erősítette meg együttműködését, melyről a felek sajtótájékoztatón számoltak be.

  2024. febr. 16.
  DSZC
  Vállalati fórum a Debreceni Szakképzési Centrumban

  Vállalati fórum a Debreceni Szakképzési Centrumban

  Tanácskozást tartottunk a szakképzési rendszerben bekövetkezett közelmúltbeli változásokról, valamint a partneri együttműködések aktualitásairól és lehetőségeiről. Az eseménnyel régi hagyományt hívott életre centrumunk.

  2024. febr. 16.
  Beke Ivett
  CATL és DSZC stratégiai együttműködési megállapodás

  CATL és DSZC stratégiai együttműködési megállapodás

  Bővült a Debreceni Szakképzési Centrum partnereinek száma. Stratégiai együttműködést kötött a DSZC és a Contemporary Amperex Technology Hungary, melynek köszönhetően újabb lehetőségek nyílnak meg a szakképzést választó diákok előtt.

  2024. febr. 14.
  DSZC


  KIMIKK
  4IG Nyrt.Alföldi Nyomda Zrt.ALFÖLDI TEJAquaticum Hotel**** - Natura ÉtteremArchline.XPBAUVIV Kft. BDR MédiaBest FMBMWBTBumet Hungary Kft.Bürkle Hungary Kft.Cívis Ház. Zrt.Daniella Kereskedelmi Kft.DEAC-Debreceni Egyetem Atlétikai ClubDebrecen AirportDebrecen BSC KerekasztalDebreceni Campus NP. KH. KFT.Debreceni EgyetemDebreceni Ifjusági HázDéri MúzeumDeufol Hungary Kft. Diehl Aviation Hungary DKV Zrt.dm Kft. Dryvit ProfiDVSC KézilabdaDVSC Labdarugó AkadémiaEDC DebrecenEPAMEurópaRádióFace Media ReklámügynökségFesto Hungary Kft.FISS AutomatikaFLOWSERVEFM90 CampusFőnix Rendezvényszervező Kft.HAJDU Autotechnika Zrt.Hajdú OnlineHajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és IparkamaraHajdú-Bihar Megyei KormányhivatalHajdú-bihari NaplóHajdú-Coop Zrt.Hajdúhús 2000 Kft.HedgeHair Kft.HonlapsikerHotel lyciumHUNÉP Zrt.INTER TAN-KER Kft.Karsol Kft.KeviépKrones Hungary Kft.Manz Gépgyártó Hungary Kft.MÁV Zrt Pályavasúti Területi Igazgatóság Debrecen MédiacentrumMédiaworks HungaryMetál-Sheet Kft.MOL MagyarországMVÁ Magyar Vasúti Áruszállító Kft.National Instruments Hungary Kft.Neopac Hungary Kft.NKHOerlikonOHOpus TigázOpus TitászPapik Fémmegmunkáló Üzem Kft.Paulik Fafeldolgozó Kft.Rádió1Richter Gedeon Nyrt.Schaeffler MagyarországSemcorpSENSIRIONSMC Hungary Kft.SUBAN Kéziműszer Hungary Zrt. Szib-Ép Kft.Takarék csoportTakarékbank Zrt.Teva Hungarythyssenkrupp Components Technology Hungary Kft.Trans-Spedtranscosmos Kft.TRENKWALDER OUTSOURCING & HR SERVICESVámosgép Gép-és Acélszerkezetgyártó Kft. HungaryVisdyn Szolgáltató Kft.Vitesco Technologies Hungary Kft.WELDING 2000 Hegesztéstechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
  Széchenyi 2020

   • SZC logo fehér
   • Debreceni Szakképzési Centrum

    4030 Debrecen, Fokos utca 12.

   • Telefon: 06-52/437-311

    E-mail: dszc@dszc.hu

    OM azonosító: 203033

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/008111 Felnőttképző engedélyszáma: E/2020/000310


   2024Debreceni Szakképzési Centrum