Ugrás a fő tartalomra

4030 Debrecen, Fokos utca 12.


06-52/437-311

Széchenyi 2020

Hírek


2024. márc. 21.
Pénzes László

  Fogászati fejlesztés a Beregszásziban

  A Debreceni SZC Építéstechnológiai és Műszaki Szakképző Iskola diákjainak köszönhetően gyermekfogászati rendelővel és öltözővel bővül a Debreceni SZC Beregszászi Pál Technikum és Kollégium.

  Fogászati fejlesztés a Beregszásziban

  Debrecen Megyei Jogú Város az országban egyedülállóan megtartotta az alapellátási szintű iskolafogászati ellátását és a fogszabályzás szakellátási feladatait is iskoláskorú gyermekek számára. Az iskolafogászati körzetek korszerűsítéséhez 6 új fogászati egységet szereztek be a Debreceni Egyetem által lebonyolított sikeres tendert követően, 61,2 m Ft összértékben a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet (DAEFI) és Debrecen Megyei Jogú Város közös finanszírozásában 50-50 %-os arányban. A Beregszásziban „munkába álló” kezelőegység beszerzési ára meghaladja a 10 m Ft-ot, míg a rendelő és a hozzá tartozó személyzeti öltöző, pihenő és mellékhelyiség kialakítását teljes mértékben a Debreceni Szakképzési Centrum vállalta és végezte el.

  A munkálatokat Berki Ferenc, Molnár Zsolt és Király László oktatók vezetésével az Építech 9. évfolyamos építőipari ágazati alapképzésben résztvevő tanulói (6 fő kőműves; 12 fő burkoló; 3 fő festő, mázoló, tapétázó), valamint 12 felnőttképzési jogviszonyban lévő diák végezte. A több mint egymillió forint értékű felújítás részét képezte a mosdó helyiség megszüntetése (szaniterek leszerelése, falak bontása), a falak javítása (sarkok kialakítása, vakolás, glettelés, csiszolás), a padlózat javítása (bontás, betonozás), az aljzatkiegyenlítés, a falburkolat és a padlóburkolat hidegburkolása, PVC burkolat lefektetése az öltözőben, valamint falfestés a rendelőben és az öltözőben.

  – Nagyon fontos a szakképzés, a szakemberek. A mai rendezvény pedig egy gyakorlati szemléltetése annak, hogy milyen is a képzésünk – mondta Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum kancellárja a rendelő ünnepélyes átadóján. – Az ágazati alapoktatás a 9. évfolyamon az a szakasz az építőipari oktatásban, amikor a szakma alapjait az oktatók irányításával kezdik elsajátítani a fiatalok, akik ekkor még tanműhelyben dolgoznak. Most ennek a műhelynek a határát átlépve kijöttek és itt végezték el azokat a munkákat, melyek egy fogorvosi rendelő kialakításához szükségesek. Ékes bizonyítéka ez annak, hogy a szakképzésnek van jövője és van benne lehetőség, hiszen tanulóink egy olyan közösségi teret hoztak létre, melyet az iskola és a körzet gyermekei aktívan használnak – fogalmazott.

  – Debrecen igyekszik a diákok életének számos területén aktív szerepet vállalni, ilyen például az egészségügyi prevenció, az orvosi és iskolaorvosi kezelések vagy éppen az iskolafogászati szolgáltatás – mondta Dr. Papp László, Debrecen város polgármestere. – Éves szinten az iskolafogászati kezelések száma kiugróan magas a cívisvárosban: közel 80.000 szűrést bonyolítanak le a kollégák, akik kitűnő munkát végeznek. Most egy igazi együttműködésnek örülhetünk, hiszen a város az egyetemmel közösen létrehozta a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézetet, az intézet és a szakképzési centrum összefogásából pedig megújulhatott ez a rendelő – összegezte.

  – Ez egy példaértékű fejlesztés, hiszen általában mi kivitelezzük az új épületeket, ám most komoly segítséget kaptunk a Debreceni Szakképzési Centrumtól, ugyanis az az alapgondolatunk, hogy iskolákba vigyük el a fogászatot, amik így a gyerekek közelében lesznek, megkönnyítve a fogászati ellátásukat – emelte ki Dr. Papp Csaba, a DAEFI igazgatója. – Itt, most egy áthelyezett fogászati körzetről is beszélhetünk, hiszen ez korábban nem létezett. A berendezéseket ugyan az intézetünk biztosította, ugyanakkor külön köszönet jár a szakképzési centrumnak azért, hogy egy öltöző-pihenőszobát is kialakíthattunk, ami a rendelőhöz hasonlóan biztosítja a kollégáink modern munkavégzését – mondta.

  GALÉRIA

  Fogászati fejlesztés a Beregszásziban

  DSC_0088.jpg
  DSC_0196.jpg
  DSC_0109.jpg

  Megosztás

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Kezdetét vette a Debrecen24 - "Aludj máskor!" - 24 órás vetélkedő

  Kezdetét vette a Debrecen24 - "Aludj máskor!" - 24 órás vetélkedő

  Tavaly októberben 16 csapat részvételével került megrendezésre a DEMKI által szervezett Debrecen24 - "Aludj máskor!" - 24 órás vetélkedő előselejtezője, ahonnan 12 csapat jutott a ténylegesen 24 órán át tartó április 11-ére szervezett versenyre.

  2024. ápr. 11.
  DSZC
  Meghosszabbítottuk a DSZC Nagykövet leszek! verseny jelentkezési határidejét

  Meghosszabbítottuk a DSZC Nagykövet leszek! verseny jelentkezési határidejét

  Szívesen adnál betekintést a szakmád rejtelmeibe és iskolád életébe, de még nem jelentkeztél DSZC Nagykövetnek? Jó hírünk van, április 19-ig még adott a lehetőség!

  2024. ápr. 9.
  DSZC
  Fókuszban a jövő

  Fókuszban a jövő

  „JövőKép Expo - Képzés és Karrier a KKV Szektorban” kiállítás és konferencia néven karriertámogató rendezvényre várta a fiatalokat az EDC Debrecen, a Hajdú-Bihar Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Debreceni Szakképzési Centrum a Kölcsey Központban.

  2024. ápr. 5.
  Pénzes László


  KIMIKK
  4IG Nyrt.Alföldi Nyomda Zrt.ALFÖLDI TEJAquaticum Hotel**** - Natura ÉtteremArchline.XPBAUVIV Kft. BDR MédiaBest FMBMWBTBumet Hungary Kft.Bürkle Hungary Kft.Cívis Ház. Zrt.Daniella Kereskedelmi Kft.DEAC-Debreceni Egyetem Atlétikai ClubDebrecen AirportDebrecen BSC KerekasztalDebreceni Campus NP. KH. KFT.Debreceni EgyetemDebreceni Ifjusági HázDéri MúzeumDeufol Hungary Kft. Diehl Aviation Hungary DKV Zrt.dm Kft. Dryvit ProfiDVSC KézilabdaDVSC Labdarugó AkadémiaEDC DebrecenEPAMEurópaRádióFace Media ReklámügynökségFesto Hungary Kft.FISS AutomatikaFLOWSERVEFM90 CampusFőnix Rendezvényszervező Kft.HAJDU Autotechnika Zrt.Hajdú OnlineHajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és IparkamaraHajdú-Bihar Megyei KormányhivatalHajdú-bihari NaplóHajdú-Coop Zrt.Hajdúhús 2000 Kft.HedgeHair Kft.HonlapsikerHotel lyciumHUNÉP Zrt.INTER TAN-KER Kft.Karsol Kft.KeviépKrones Hungary Kft.Manz Gépgyártó Hungary Kft.MÁV Zrt Pályavasúti Területi Igazgatóság Debrecen MédiacentrumMédiaworks HungaryMetál-Sheet Kft.MOL MagyarországMVÁ Magyar Vasúti Áruszállító Kft.National Instruments Hungary Kft.Neopac Hungary Kft.NKHOerlikonOHOpus TigázOpus TitászPapik Fémmegmunkáló Üzem Kft.Paulik Fafeldolgozó Kft.Rádió1Richter Gedeon Nyrt.Schaeffler MagyarországSemcorpSENSIRIONSMC Hungary Kft.SUBAN Kéziműszer Hungary Zrt. Szib-Ép Kft.Takarék csoportTakarékbank Zrt.Teva Hungarythyssenkrupp Components Technology Hungary Kft.Trans-Spedtranscosmos Kft.TRENKWALDER OUTSOURCING & HR SERVICESVámosgép Gép-és Acélszerkezetgyártó Kft. HungaryVisdyn Szolgáltató Kft.Vitesco Technologies Hungary Kft.WELDING 2000 Hegesztéstechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
  Széchenyi 2020

   • SZC logo fehér
   • Debreceni Szakképzési Centrum

    4030 Debrecen, Fokos utca 12.

   • Telefon: 06-52/437-311

    E-mail: dszc@dszc.hu

    OM azonosító: 203033

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/008111

    Felnőttképző engedélyszáma:: E/2020/000310


   2024Debreceni Szakképzési Centrum