Ugrás a fő tartalomra

4030 Debrecen, Fokos utca 12.


06-52/437-311

Széchenyi 2020

Hírek


2024. jan. 29.
Mike Ágnes

  Használd ki a szakképzés nyújtotta lehetőségeket az újévben is!

  Felnőttként tanulni? – Miért is ne! A Debreceni Szakképzési Centrum 11 intézménye a szakmai képzések széles választékával várja a tanulni vágyó felnőtteket is. Ha továbbképeznéd magad, rövid idő alatt szeretnéd bővíteni tudásodat, akár munka, család vagy egyetemi tanulmányok mellett is, akkor a szakmai képzéseket neked találták ki!

  Használd ki a szakképzés nyújtotta lehetőségeket az újévben is!

  Mit érdemes tudni a szakmai képzésekről?

  Szakmai képzést nem kizárólag csak szakképző intézmények, hanem felnőttképzők is hirdethetnek. A Debreceni Szakképzési Centrum mind a 11 intézményében elérhető a felnőttek szakmai képzése, és centrumunk felnőttképzőként is jelen van a piacon. A felnőttek szakmai képzése egy rugalmasabb, rövidebb ciklusú képzést jelent, ahol nem tanévben, nem félévben, hanem óraszámban gondolkodunk. A képzések időtartama 120 órától egészen 800-1000 óráig is terjedhet. A képzés során egy elmélyültebb, specializáltabb képzési program szerinti tudásanyagnak az átadása történik. Ennek a típusú képzésnek előnye, hogy rugalmas, gyorsan tud reagálni a piaci igények változására. Ha belevágsz, rövid időtartam alatt tehetsz szert hasznos tudásra. Akár munka, család vagy egyetemi tanulmányok mellett is lehetőséged van szakképesítést szerezni! Abban az esetben pedig, ha szakképző intézmény által szervezett képzést választasz, akkor az első képesítő vizsga letételéig még fizetned sem kell érte. A jelentkezésnek nincs felső korhatára. Az órák előzetesen megküldött órarend tervezet alapján kerülnek megtartásra, jellemzően heti 2-3 alkalommal a délutáni-esti órákban, esetenként szombat délelőttönként.

  A jelentkezés menete

  Felnőttképzéseink megfelelő létszám függvényében az év során folyamatosan indulnak, az éppen aktuálisan indítani tervezett szakmai képzésekről a weboldalunkon, vagy a közösségi oldalainkon keresztül is tájékozódhatsz. Ha olyan képzést találsz, amire szívesen jelentkeznél, a jelentkezést megteheted a weboldalon keresztül a képzés leírásánál az előjelentkezés fülre kattintva, az adatlap kitöltésével és elküldésével; de akár telefonon vagy e-mailben is keresheted az ügyfélszolgálati koordinátor kollégáinkat. Személyesen a Burgundia utcán található Ügyfélszolgálati Irodánkban szintén tudsz a képzésre regisztrálni. Fontos azonban megjegyezni, hogy az előjelentkezés/regisztráció nem jár részvételi kötelezettséggel. Amikor egy képzés indítását tervezzük, értesítést küldünk és órarend tervezetet - ennek ismeretében dönthetsz arról, hogy tudod-e vállalni a részvételt. Ha olyan képzés érdekel, amelyet a kínálatunkban nem találsz, jelezheted az ügyfélszolgálati koordinátor kollégáink felé, és - amennyiben nem egyéni igényről van szó - fontolóra vesszük az adott képzés felvételét a képzési palettánkra. Érdemes figyelned a weboldalunkat, mert a képzési kínálatunk folyamatosan bővül!

  A képzés indítása

  Képzéseink indítása minimális létszámhoz kötött, népszerűbb képzéseinkből az év során több is szokott indulni. Amennyiben nem felel meg neked egy adott csoportnak a beosztása, vagy egyéb okok miatt nem tudod a képzést vállalni, a későbbiekben is lehet lehetőséged másik képzésre beiratkozni. A képzés indításakor, vagy azt megelőzően mindig van egy beiratkozási és képzés-nyitási alkalom, amely során az adott képzésre vonatkozó minden fontos információt átadunk a résztvevőknek. Többek között ilyenkor megtörténik a szerződéskötés, és bemutatkozik a képzés oktatója is. Egyes képzések esetében szükséged lesz egészségügyi alkalmassági vizsgálatra, melyet a képzést megelőzően egyénileg kell intézned, és legkésőbb a beiratkozásra magaddal vinned. A képzéseknek eltérő bemeneti feltételei vannak. Van, ahova elegendő a 8 általános iskolai végzettség; és van, ahová érettségi végzettség és szakmai előképzettség is szükséges. Az előírt bemeneti feltétel meglétét legkésőbb a beiratkozáskor bizonyítvánnyal (vagy annak hiányában egyéb hivatalos dokumentummal) kell majd igazolnod (pl. bizonyítvány másodlat).

  Hogyan zajlik a képzés?

  A képzés megvalósítása a programkövetelmény alapján kidolgozott egyedi képzési program szerint történik. A képzési programok elérhetőek a weboldalunkon. A tananyagot felkészült oktatóinktól sajátíthatod el. Bizonyos képzéseknél, ahol erre lehetőség van, az órák egy része online vagy távoktatás formájában valósul meg, így az otthonod kényelméből is tanulhatsz. A képzések tananyagegységekből épülnek fel. Az egyes tananyagegységek sikeres teljesítéséhez a képzési program szerinti előírást kell követni. A tananyagegységek végén lehet valamilyen beadandó projektfeladat, szóbeli számonkérés, írásbeli záróvizsga, de akár központi mérés is. A megengedett hiányzás mértékét a szerződés tartalmazza - általában az összes óraszám 20%-a - ennek túllépése a felnőttképzési szerződés felbontását vonhatja maga után. Képzéseink gyakorlatorientáltak, oktatóink gyakran szerveznek látogatásokat céges partnereinkhez vagy akár kiállításokra, rendezvényekre is. Minden tananyagot, a gyakorlathoz szükséges eszközt, tanműhelyt vagy külső gyakorlati helyszínt biztosítunk a résztvevők számára.

  Mi történik a képzés elvégzése után?

  A felnőttek szakmai képzése tanúsítványosztással záródik azok számára, akik minden szükséges követelményt teljesítettek. A tanúsítvány birtokában pedig lehetőség van képesítő vizsgát tenni a független vizsgaközpontokban. Mindenki számára ajánlott a vizsga letétele, hiszen a tanúsítvány szakképzettséget és szakképesítést nem tanúsít, arra a képesítő bizonyítvány alkalmas. A bizonyítvány birtokában akár saját vállalkozás is indítható és azt a munkáltatók is elfogadják. A Debreceni Szakképzési Centrum mellett működik a Debreceni Regionális Független Vizsgaközpont, mely számos szakképesítés esetében biztosítja a vizsgalehetőséget. Szakképző intézményeinkben szakmai képzést végzett résztvevőink számára a képesítő vizsga is első alkalommal ingyenes.

  Használd ki a lehetőséget, változtasd meg életedet! Ha kedvet kaptál, jelentkezz hozzánk még ma! Indítani tervezett képzéseinket itt találod!

  ugyfelszolgalat@dszc.hu

  +36 30 955 7802

  Forrás: haon.hu

  Megosztás

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Együtt a fiatalok és Debrecen jövőjéért

  Együtt a fiatalok és Debrecen jövőjéért

  A Debreceni Tankerületi Központ és a Debreceni Szakképzési Centrum a tanulók beiskolázásának és karriertámogatásának fejlesztése érdekében erősítette meg együttműködését, melyről a felek sajtótájékoztatón számoltak be.

  2024. febr. 16.
  DSZC
  Vállalati fórum a Debreceni Szakképzési Centrumban

  Vállalati fórum a Debreceni Szakképzési Centrumban

  Tanácskozást tartottunk a szakképzési rendszerben bekövetkezett közelmúltbeli változásokról, valamint a partneri együttműködések aktualitásairól és lehetőségeiről. Az eseménnyel régi hagyományt hívott életre centrumunk.

  2024. febr. 16.
  Beke Ivett
  CATL és DSZC stratégiai együttműködési megállapodás

  CATL és DSZC stratégiai együttműködési megállapodás

  Bővült a Debreceni Szakképzési Centrum partnereinek száma. Stratégiai együttműködést kötött a DSZC és a Contemporary Amperex Technology Hungary, melynek köszönhetően újabb lehetőségek nyílnak meg a szakképzést választó diákok előtt.

  2024. febr. 14.
  DSZC


  KIMIKK
  4IG Nyrt.Alföldi Nyomda Zrt.ALFÖLDI TEJAquaticum Hotel**** - Natura ÉtteremArchline.XPBAUVIV Kft. BDR MédiaBest FMBMWBTBumet Hungary Kft.Bürkle Hungary Kft.Cívis Ház. Zrt.Daniella Kereskedelmi Kft.DEAC-Debreceni Egyetem Atlétikai ClubDebrecen AirportDebrecen BSC KerekasztalDebreceni Campus NP. KH. KFT.Debreceni EgyetemDebreceni Ifjusági HázDéri MúzeumDeufol Hungary Kft. Diehl Aviation Hungary DKV Zrt.dm Kft. Dryvit ProfiDVSC KézilabdaDVSC Labdarugó AkadémiaEDC DebrecenEPAMEurópaRádióFace Media ReklámügynökségFesto Hungary Kft.FISS AutomatikaFLOWSERVEFM90 CampusFőnix Rendezvényszervező Kft.HAJDU Autotechnika Zrt.Hajdú OnlineHajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és IparkamaraHajdú-Bihar Megyei KormányhivatalHajdú-bihari NaplóHajdú-Coop Zrt.Hajdúhús 2000 Kft.HedgeHair Kft.HonlapsikerHotel lyciumHUNÉP Zrt.INTER TAN-KER Kft.Karsol Kft.KeviépKrones Hungary Kft.Manz Gépgyártó Hungary Kft.MÁV Zrt Pályavasúti Területi Igazgatóság Debrecen MédiacentrumMédiaworks HungaryMetál-Sheet Kft.MOL MagyarországMVÁ Magyar Vasúti Áruszállító Kft.National Instruments Hungary Kft.Neopac Hungary Kft.NKHOerlikonOHOpus TigázOpus TitászPapik Fémmegmunkáló Üzem Kft.Paulik Fafeldolgozó Kft.Rádió1Richter Gedeon Nyrt.Schaeffler MagyarországSemcorpSENSIRIONSMC Hungary Kft.SUBAN Kéziműszer Hungary Zrt. Szib-Ép Kft.Takarék csoportTakarékbank Zrt.Teva Hungarythyssenkrupp Components Technology Hungary Kft.Trans-Spedtranscosmos Kft.TRENKWALDER OUTSOURCING & HR SERVICESVámosgép Gép-és Acélszerkezetgyártó Kft. HungaryVisdyn Szolgáltató Kft.Vitesco Technologies Hungary Kft.WELDING 2000 Hegesztéstechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
  Széchenyi 2020

   • SZC logo fehér
   • Debreceni Szakképzési Centrum

    4030 Debrecen, Fokos utca 12.

   • Telefon: 06-52/437-311

    E-mail: dszc@dszc.hu

    OM azonosító: 203033

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/008111 Felnőttképző engedélyszáma: E/2020/000310


   2024Debreceni Szakképzési Centrum