Ugrás a fő tartalomra

4030 Debrecen, Fokos utca 12.


06-52/437-311

Széchenyi 2020

Hírek


2023. máj. 5.
DSZC

  Idén is megválasztottuk nagyköveteinket

  "DSZC nagykövet leszek!" címmel idén is versenyt hirdetett a nappali képzésben tanuló diákjai számára a Debreceni Szakképzési Centrum. A centrumvezetés döntése alapján 9 diák érdemelte ki a nagyköveti címet. Ők a következő egy évben a szakképzés nyújtotta lehetőségeket népszerűsítik majd a centrum rendezvényein és közösségi oldalain. A pályázat győzteseinek díjazására május 4-én, csütörtökön került sor.

  Idén is megválasztottuk nagyköveteinket

  Az eseményen elsőként Tirpák Zsolt kancellár köszöntötte a fiatalokat. Kiemelte: nagykövetnek lenni különleges feladat a diplomáciában és egy intézmény életében egyaránt. A kancellár elmondta: amikor a diákok születtek, akkoriban szakképzésbe jelentkezni másodrangú dolog volt, sok fiatal akkor választotta a szakmatanulást, amikor nem sikerült felvételt nyernie gimnáziumba. A világ viszont megváltozott, ma már szakképzésbe jelentkezni sok tekintetben kimagasló dolog. Egyrészt, biztos egzisztenciát jelent, hiszen mindig van egy kiindulópont, van mire építkezni, továbbá a szakképzésben tanulók az átlagnál szélesebb körű ismeretekre tesznek szert tanulmányaik alatt. A kancellár a szakmák fontosságát is hangsúlyozta. Rámutatott, nincs élet a pék, a szakács, a pincér, az autószerelő vagy éppen a burkoló nélkül. Tirpák Zsolt hangsúlyozta, a nagykövetnek választott diákok tudják a szakképzést a leghitelesebben bemutatni és ők tudnak a legtöbbet tenni azért, hogy a szakma becsülete még nagyobb rangú legyen. A kancellár azt is elárulta, hogy diákjaik gazdasági partnervállalataik elismerését is kivívták, akik úgy nyilatkoztak, hogy a magyar szakképzős tanulók olyan színvonalat képviselnek, akárcsak a német diákok, viszont sokkal kishitűbbek és szerényebbek, mint nyugat-európai társaik. Ezen változtathatnak a jövőben a nagykövetek, akik önbizalmat adhatnak diáktársaiknak és felhívhatják rá a figyelmet, hogy a baráti társaságukban vagy a digitális térben vállalják és legyenek büszkék arra a szakmára, amit választottak.

  A pályázat részleteit Szőgyényi Adrienn ügyfélszolgálati- és marketing csoportvezető-helyettes ismertette. Mint mondta, a DSZC nagykövet leszek! versenyt 1 évvel ezelőtt hívták életre azzal a céllal, hogy a Debreceni Szakképzési Centrum intézményeit és képzési kínálatát diákok segítségével mutassák be az általános iskolás tanulóknak, szüleiknek vagy éppen az érettségi után szakmát szerezni vágyó fiataloknak. A szakképzésben tanulók ugyanis meg tudják mutatni a kortársaknak, hogy milyenek a mindennapok az iskolában, miért érdemes az adott intézményben továbbtanulni vagy egy bizonyos szakma mennyi érdekességet rejt magában. A csoportvezető-helyettes elmondta: a versenyre a nappali képzésben tanuló diákok maximum egyperces videóval pályázhattak, melyben iskolájukat vagy szakmájukat ismertették. Hangsúlyozta: rendkívül színvonalas művek érkeztek a versenyre. Volt, aki gépjármű-mechatronikai technikus vagy éppen cukrász tanulóként pályázott a nagyköveti címre, de leendő hűtő- és szellőzésrendszer-szerelőktől és logisztikai technikusoktól is érkeztek pályaművek. Végül a centrumvezetés döntése alapján 9 diák érdemelte ki azt, hogy 1 évre a DSZC nagykövete legyen. Az ő videóik jövő héttől tekinthetők majd meg a DSZC TikTok-csatornáján és reményeink szerint ezen a felületen gyakori vendégek lesznek majd. Az új nagykövetekkel személyesen is lehet majd találkozni május 13-án a Debreceni Szakmafesztiválon. Szőgyényi Adrienn köszönetet mondott az elmúlt év legaktívabb nagyköveteinek. Hatan közülük mentorokként segítik majd az újonnan megválasztott nagykövetek munkáját.

  Jenei Ákos, a Debreceni SZC Péchy Mihály Építőipari Technikum 12.C épületgépészet osztályos tanulója is mentor nagykövet lett, ő az elmúlt év tapasztalatairól beszélt diáktársainak. Elmondta, osztályfőnöke bíztatására jelentkezett a versenyre, amit nem bánt meg, hiszen nagyon sok értékes tapasztalatot szerzett, új embereket ismerhetett meg és új feladatokban próbálhatta ki magát. Felidézte, hogy profi fotók készültek róla és a többi nagykövetről, így iskolájuk arcaiként a DKV járatain, különböző médiafelületeken és pályaorientációs kiadványokon szerepeltek, ezzel is támogatva a beiskolázást. Ezen túl videókat, interjúkat is készítettek a DSZC, továbbá intézményük közösségi oldalaira. Ezen felül pedig több pályaorientációs és városi rendezvényen képviselték iskolájukat és a Debreceni Szakképzési Centrumot. Az új nagyköveteket arra bíztatta, hogy legyenek aktívak, vegyenek részt minél több programban és ne féljenek kipróbálni magukat új helyzetekben.

  GALÉRIA

  Idén is megválasztottuk nagyköveteinket

  dszc-4.JPG
  dszc-6.JPG
  dszc-1.JPG

  Megosztás

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Főszerepben az erő és a kitartás

  Főszerepben az erő és a kitartás

  Országosan is egyedülálló megmérettetésre hívta a „fitnesztermekben edződött” középiskolásokat a Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Technikum: vármegyei Crossfit versenynek adott otthont az intézmény tornaterme.

  2024. máj. 22.
  Pénzes László
  Amatőr Kiütő Bajnokság - A továbbjutás volt a tét

  Amatőr Kiütő Bajnokság - A továbbjutás volt a tét

  A Mozdulj, Debrecen! iskolaprogram szervezésében amatőr kiütő bajnokságot rendeztek a Debreceni SZC Beregszászi Pál Technikum és Kollégiumban közel 170 diák részvételével.

  2024. máj. 17.
  Pénzes László
  Tanítsunk Magyarországért Nyári táborok

  Tanítsunk Magyarországért Nyári táborok

  Nyári tábor a szakképzés jegyében – a lehetőségektől távol élő általános iskolások barangolhatnak majd Debrecen városában. A háromturnusos tábort a Debreceni Szakképzési Centrum és a Tanítsunk Magyarországért Program szakmai szerve, a Tanítsunk Magyarországért Alapítvány közösen szervezi, a város és a DSZC gazdasági partnereinek támogatásával. Debrecen városa a diákok számára a közösségi közlekedés és szabadidős programok igénybevételét térítésmentesen biztosítja a tábor ideje alatt.

  2024. máj. 16.
  Beke Ivett


  KIMIKK
  4IG Nyrt.Alföldi Nyomda Zrt.ALFÖLDI TEJAquaticum Hotel**** - Natura ÉtteremArchline.XPBAUVIV Kft. BDR MédiaBest FMBMWBTBumet Hungary Kft.Bürkle Hungary Kft.Cívis Ház. Zrt.Daniella Kereskedelmi Kft.DEAC-Debreceni Egyetem Atlétikai ClubDebrecen AirportDebrecen BSC KerekasztalDebreceni Campus NP. KH. KFT.Debreceni EgyetemDebreceni Ifjusági HázDéri MúzeumDeufol Hungary Kft. Diehl Aviation Hungary DKV Zrt.dm Kft. Dryvit ProfiDVSC KézilabdaDVSC Labdarugó AkadémiaEDC DebrecenEPAMEurópaRádióFace Media ReklámügynökségFesto Hungary Kft.FISS AutomatikaFLOWSERVEFM90 CampusFőnix Rendezvényszervező Kft.HAJDU Autotechnika Zrt.Hajdú OnlineHajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és IparkamaraHajdú-Bihar Megyei KormányhivatalHajdú-bihari NaplóHajdú-Coop Zrt.Hajdúhús 2000 Kft.HedgeHair Kft.HonlapsikerHotel lyciumHUNÉP Zrt.I.K. Hofmann Personal Kft. INTER TAN-KER Kft.Karsol Kft.KeviépKrones Hungary Kft.Manz Gépgyártó Hungary Kft.MÁV Zrt Pályavasúti Területi Igazgatóság Debrecen MédiacentrumMédiaworks HungaryMetál-Sheet Kft.MOL MagyarországMVÁ Magyar Vasúti Áruszállító Kft.National Instruments Hungary Kft.Neopac Hungary Kft.NKHOerlikonOHOpus TigázOpus TitászPapik Fémmegmunkáló Üzem Kft.Paulik Fafeldolgozó Kft.Rádió1Richter Gedeon Nyrt.Schaeffler MagyarországSemcorpSENSIRIONSMC Hungary Kft.SUBAN Kéziműszer Hungary Zrt. Szib-Ép Kft.Takarék csoportTakarékbank Zrt.Teva Hungarythyssenkrupp Components Technology Hungary Kft.Trans-Spedtranscosmos Kft.TRENKWALDER OUTSOURCING & HR SERVICESVámosgép Gép-és Acélszerkezetgyártó Kft. HungaryVisdyn Szolgáltató Kft.Vitesco Technologies Hungary Kft.WELDING 2000 Hegesztéstechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
  Széchenyi 2020

   • SZC logo fehér
   • Debreceni Szakképzési Centrum

    4030 Debrecen, Fokos utca 12.

   • Telefon: 06-52/437-311

    E-mail: dszc@dszc.hu

    OM azonosító: 203033

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/008111

    Felnőttképző engedélyszáma:: E/2020/000310


   2024Debreceni Szakképzési Centrum