Debreceni Szakképzési Centrum

SZC logo
  • Intézményeink
  • Hírek
  • Galéria
  • Közérdekű adatok
Széchenyi 2020

Hírek


2021. szept. 7.


DSZC

  • Szakképzés
  • Együttműködési megállapodás
  • DSZC

Közösen a fiatalok képzéséért

Együttműködési megállapodást kötött a Krones Hungary Kft. a Debreceni, valamint a Berettyóújfalui Szakképzési Centrummal.

Közösen a fiatalok képzéséért

Együttműködési megállapodást kötött a Krones Hungary Kft. a Debreceni, valamint a Berettyóújfalui Szakképzési Centrummal.

„Örömteli nap a mai, mert nem csak egy hosszútávú együttműködés születik ma, hanem egyben a Training Center felavatására is sor kerül” – kezdte beszédét Pascal Männche, a Krones Hungary Kft. ügyvezetője. „A cég 2019 óta nagy utat járt be Debrecenben, és a mai napig aktívan részt vesz a régió életében (a Virágkarneválon és a Campus Fesztiválon is képviseltette magát), most pedig olyan hosszútávú célok kerülnek kitűzésre közösen, melyek a régió gazdasági fejlődését is biztosítják” – mondta a vállalat vezetője. „Németországban nagy értéke van a szakképzésnek, így az ottani szakképzési központ sokat segített a Training Center kialakításában. Ott hagyománynak számít, hogy díjazzák a legjobb szakképzőket” – hangsúlyozta Pascal Männche. „Olyan ez, mint amikor az ember elültet egy magot, melyből majd évek múlva egy gyönyörű fa nő ki.  Hamarosan a Debreceni Egyetemmel is aláírjuk az együttműködési megállapodást, így a szakképzéstől a felsőoktatáson át teljes spektrumban tudunk közösen dolgozni. Remélem, hogy évek múlva olyan kollégák lesznek a gyárban, akik elmondhatják, hogy valaha tanulóként itt kezdtek, és felnőttként is ide jöttek dolgozni” – tette hozzá az ügyvezető.

Dr. Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere szintén egy visszatekintéssel kezdte beszédét. Elmondta, hogy még ma is örömmel gondol vissza azokra a hosszú egyeztető tárgyalásokra, melyek a Krones Hungary Kft. debreceni megtelepedését előzték meg. „A Krones volt az első cég, amely a Déli Ipari Parkban 2019-ben megkezdte a működését. Ma már a Krones ismert márkanév lett, és a debreceniek többsége tudja, hogy mivel foglalkozik a vállalat. A versenyképesség kulcsa a szakképzés, és ez a megállapodás közös hosszútávú célokat fogalmaz meg” – mutatott rá az alpolgármester. Mint mondta, már mindenki előtt ismert, milyen értéke van a szakképzett munkaerőnek, így minden szülőt arra bíztat, hogy bátran válasszák a szakképzést. „Ez a megállapodás abban is segít, hogy a bizonytalan tanulók a duális képzés során tapasztalatot szerezzenek, megismerkedjenek a céges környezettel, és megbizonyosodjanak arról, milyen karrierlehetőségeik vannak a későbbiekben” – hangsúlyozta. „Nagy öröm számomra, hogy a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum is csatlakozott a megállapodáshoz. Nem csak azért, mert szülővárosom, hanem azért is, mert a kiépült infrastruktúra miatt a Déli Ipari Park könnyen és gyorsan megközelíthető, akár Berettyóújfaluból is, így régiós szinten kezdődhet el a közös munka” – zárta gondolatait Dr. Barcsa Lajos.

A beszédek után Papp Gábor, a BSZC kancellárja, majd Tirpák Zsolt, a DSZC kancellárja aláírta az együttműködési megállapodást a vállalattal.

Szöveg és fotók: Filipinyi Nóra

Kapcsolódó sajtóanyagok:

Dehir HAON Cívishír

GALÉRIA

Együttműködési megállapodás a Krones Hungary Kft.-vel

Krones1.jpg
Krones2.jpg
Krones3.jpg
Krones4.jpg
Krones5.jpg
Krones6.jpg
Krones7.jpg
Krones8.jpg
Krones9.jpg
Krones10.jpg
Krones11.jpg
Krones12.jpg

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Stratégiai együttműködési megállapodás

Stratégiai együttműködési megállapodás

Stratégiai együttműködést írt alá a Debreceni Szakképzési Centrum és a Deufol Hungary Kft.

2021. júl. 7.


DSZC

DKA műhelylátogatás

DKA műhelylátogatás

Általános iskolások látogatták meg pénteken a Burgundia utcai Digitális Közösségi Alkotóműhelyünket.

2021. júl. 2.


DSZC

Továbbra is várjuk a jelentkezőket!

Továbbra is várjuk a jelentkezőket!

A 25 év alattiakat nappali, a 25 év feletti jelentkezőket "esti" munkarendű, ingyenes képzésekkel várjuk.

2021. júl. 2.


DSZC

Széchenyi 2020