Ugrás a fő tartalomra

4030 Debrecen, Fokos utca 12.


06-52/437-311

Széchenyi 2020

Hírek


2024. jún. 6.
DSZC

  Magasabb szinten a közös munka

  A Debreceni Szakképzési Centrum és a Debreceni Tankerületi Központ együttműködésének köszönhetően megújul a Debreceni Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola melléképülete. A felek a mai napon egyeztettek a projekt részleteiről.

  Magasabb szinten a közös munka

  A Szakképzési Centrum és a Tankerültei Központ még az év elején erősítette meg együttműködését, melynek célja a tanulók beiskolázásának és karriertámogatásának fejlesztése. A partneri kapcsolat újabb állomásaként a centrum diákjai ismét kilépnek a tanműhely falai közül és munkájuknak köszönhetően újjáéled Debrecen-Józsa egyik általános iskolájának melléképülete.

  – Debrecenben tanulni, majd a város oktatási intézményeiben, élesben gyakorolni a tanultakat mindig plusz hozzáadott értéket képvisel – mondta a melléképület megtekintésekor Balázs Ákos, Debrecen alpolgármestere. – Nagyon hálásak vagyunk mind az oktatóknak, mind a diákoknak a segítségnyújtásért és szeretnénk a későbbiekben is folytatni közös munkát, hiszen tennivaló mindig akad, a szakképzési centrum személyében pedig egy nagyon jó partnerrel dolgozhatunk együtt – tette hozzá.

  – Ahogy azt kancellár úr is elmondta korábban, fontos az, hogy a város oktatási intézményeinek fenntartói együttműködjenek, hiszen jelen esetben a szakképzésben tanuló diákok úgy tanulják és gyakorolják a szakmájukat, hogy közben akár a tankerületnek is segítenek. Mondhatjuk, hogy így ér körbe a városban az oktatás: a tankerület diákjai később a szakképzésben folytatják tanulmányaikat, majd kiemelt szerepet vállalnak az oktatási intézmények felújításánál – emelte ki Türk László, a Debreceni Tankerületi Központ igazgatója.

  Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum kancellárja beszédében hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy a centrumban tanuló fiatalok a tanműhelyekből kilépve is gyakorolhassák a szakmájukat. – Mi nagyon örülünk ennek az élő munkának, a városért, a közös szervezeteinkért tett erőfeszítések mindig megérik a befektetett energiát, és Debrecen épp arról híres, hogy összefog és összetart. A tankerülettel nagyon szoros együttműködésben dolgozunk, gyorsan valósítunk meg közös projekteket, ennek jó példája a Debreceni Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola melléképületének külső felújítása, melyet szeptemberben kezdenek meg Debreceni SZC Építéstechnológiai és Műszaki Szakképző Iskola tanulói az oktatóik vezetésével – fogalmazott a kancellár.

  GALÉRIA

  Magasabb szinten a közös munka

  DSC_5661.jpg
  DSC_5651.jpg
  DSC_5745.jpg

  Megosztás

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  A Debreceni Szakképzési Centrum piacképes szakmákat kínál minden korosztály számára

  A Debreceni Szakképzési Centrum piacképes szakmákat kínál minden korosztály számára

  Az érettségi vagy a szakmai bizonyítvány megszerzése után a frissen végzett diákok egy része már tudja, hogy az egyetem vagy a munkaerőpiac felé veszi-e az irányt, de előfordul az is, hogy nem feltétlenül tudják még eldönteni, mi legyen a következő lépés az életükben. A Debreceni Szakképzési Centrum számos remek lehetőséget kínál az érettségivel rendelkező fiatalok, a szakmát szerezni vágyó vagy a magukat átképezni kívánó ifjú felnőttek számára is.

  2024. júl. 15.
  DSZC
  Kezdetét vette a Tanítsunk Magyarországért Alapítvány és a DSZC nyári táborainak sorozata

  Kezdetét vette a Tanítsunk Magyarországért Alapítvány és a DSZC nyári táborainak sorozata

  A tábor célja az élményalapú pályaorientáción túl az, hogy megmutassa a fiataloknak a kistelepüléseken túli világ izgalmait és lehetőségeit – Debrecen városát, a középiskolákat, a vállalkozásokat, hogy lássák, milyen életutak közül választhatnak, valamint segítsék őket abban, hogy képesek legyenek kihozni magukból a maximumot és a későbbiekben sikeresen elhelyezkedhessenek a munkaerőpiacon.

  2024. júl. 11.
  DSZC
  Pro Meritis Interfacultatis díjat kapott a Debreceni Szakképzési Centrum

  Pro Meritis Interfacultatis díjat kapott a Debreceni Szakképzési Centrum

  A Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának két diplomaosztó ünnepségén az oklevelek mellett számos kitüntetést is átadtak.

  2024. júl. 4.
  DSZC


  KIMIKK
  4IG Nyrt.Alföldi Nyomda Zrt.ALFÖLDI TEJAquaticum Hotel**** - Natura ÉtteremArchline.XPBAUVIV Kft. BDR MédiaBest FMBMWBTBumet Hungary Kft.Bürkle Hungary Kft.Cívis Ház. Zrt.Daniella Kereskedelmi Kft.DEAC-Debreceni Egyetem Atlétikai ClubDebrecen AirportDebrecen BSC KerekasztalDebreceni Campus NP. KH. KFT.Debreceni EgyetemDebreceni Ifjusági HázDéri MúzeumDeufol Hungary Kft. Diehl Aviation Hungary DKV Zrt.dm Kft. Dryvit ProfiDVSC KézilabdaDVSC Labdarugó AkadémiaEDC DebrecenEPAMEurópaRádióFace Media ReklámügynökségFesto Hungary Kft.FISS AutomatikaFLOWSERVEFM90 CampusFőnix Rendezvényszervező Kft.HAJDU Autotechnika Zrt.Hajdú OnlineHajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és IparkamaraHajdú-Bihar Megyei KormányhivatalHajdú-bihari NaplóHajdú-Coop Zrt.Hajdúhús 2000 Kft.HedgeHair Kft.HonlapsikerHotel lyciumHUNÉP Zrt.I.K. Hofmann Personal Kft. INTER TAN-KER Kft.Karsol Kft.KeviépKrones Hungary Kft.Manz Gépgyártó Hungary Kft.MÁV Zrt Pályavasúti Területi Igazgatóság Debrecen MédiacentrumMédiaworks HungaryMetál-Sheet Kft.MOL MagyarországMVÁ Magyar Vasúti Áruszállító Kft.National Instruments Hungary Kft.Neopac Hungary Kft.NKHOerlikonOHOpus TigázOpus TitászPapik Fémmegmunkáló Üzem Kft.Paulik Fafeldolgozó Kft.Rádió1Richter Gedeon Nyrt.Schaeffler MagyarországSemcorpSENSIRIONSMC Hungary Kft.SUBAN Kéziműszer Hungary Zrt. Szib-Ép Kft.Takarék csoportTakarékbank Zrt.Teva Hungarythyssenkrupp Components Technology Hungary Kft.Trans-Spedtranscosmos Kft.TRENKWALDER OUTSOURCING & HR SERVICESVámosgép Gép-és Acélszerkezetgyártó Kft. HungaryVisdyn Szolgáltató Kft.Vitesco Technologies Hungary Kft.WELDING 2000 Hegesztéstechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
  Széchenyi 2020

   • SZC logo fehér
   • Debreceni Szakképzési Centrum

    4030 Debrecen, Fokos utca 12.

   • Telefon: 06-52/437-311

    E-mail: dszc@dszc.hu

    OM azonosító: 203033

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/008111

    Felnőttképző engedélyszáma:: E/2020/000310


   2024Debreceni Szakképzési Centrum