Debreceni Szakképzési Centrum

SZC logo
  • Intézményeink
  • Hírek
  • Galéria
  • Közérdekű adatok
Széchenyi 2020

Hírek


2021. okt. 1.


DSZC

  • DSZC

Már falu- és tanyagondnokokat is képez a Debreceni Szakképzési Centrum

A vidéki településeken élők mindennapjait segíthetik majd a frissen képzett tanya- és falugondnokok.

Már falu- és tanyagondnokokat is képez a Debreceni Szakképzési Centrum

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat és a Debreceni Szakképzési Centrum (DSZC) együttműködésében indult falu- és tanyagondnok képzés október 1-én a DSZC lebonyolításában. A 170 órás, gyakorlatorientált képzés első turnusát kilencen kezdték el.

Nagyon jó oktatási tevékenységgel, kiváló eszközparkkal rendelkezik a Debreceni Szakképzési Centrum ahhoz, hogy ezt a képzést a lehető legjobb minőségben le tudja bonyolítani – emelte ki Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat közgyűlésének elnöke a DSZC telephelyén tartott sajtótájékoztatón.

A megyei közgyűlés elnöke beszédében hangsúlyozta, rengeteg lehetőség, program van a megyében, amelyek nem jutnak el mindenhova, nem kapnak róla időben információt a vidéki lakososok. Többek között ezek javításában is fontos feladat hárul a falugondnokokra. Mint fogalmazott: ők a kapocs az állami, valamint az önkormányzati intézményrendszer és a lakosság között.

Ha szeretnénk növelni a vidék megtartó képességét, akkor az is feladat, hogy megtaláljuk a módját annak, hogyan tudjuk az életminőségüket javítani – hangsúlyozta.

A képzésen résztvevőktől azt kéri, ha lehetőségük van, tolmácsolják a megye felé is a vidékiek észrevételeit, javaslatait.

Azt gondolom, nincs annál szebb hivatás, minthogy minden nap azokról az emberekről gondoskodjanak, akik az Önök segítségét kérik. Arra biztatom valamennyiüket, hogy ebben a munkában legyenek felkészültek szakmailag, de nyújtsák önmagukat is. Ha így tesznek, akkor minden nap örömmel fog eltelni – szólt a hallgatókhoz Pajna Zoltán.

Tirpák Zsolt, a DSZC kancellárja kiemelte, a megyei önkormányzattal régóta tartó, szoros együttműködésük egy újabb mérföldkövéhez érkezett.

Jó alkalom ez a képzés arra, hogy a kapcsolatunkat tovább erősítsük. Hiszen hallgatóink a megye legkülönbözőbb településein mély kapcsolatrendszerrel rendelkeznek, a nappali tagozatosaink több mint 60 százaléka vidéki. Ezért egyfajta társadalmi szerepvállalásnak is tekintjük, hogy erősítsük a különböző településeken a kapcsolatokat – hangsúlyozta.

A képzésről elmondta, a 170 órából 118 intenzív terepgyakorlatot tartalmaz, ami által a résztvevők megismerkedhetnek a tanya- és falugondnoki munkával. Az elméleti képzéseken szociális munka, kommunikáció, valamint különböző társadalomismereti és közösségismereti alapokat sajátíthatnak majd el.

Szöveg és fotó forrása: HAON

Kapcsolódó cikkek:
Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat | Dehír

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Stratégiai együttműködési megállapodás

Stratégiai együttműködési megállapodás

Stratégiai együttműködést írt alá a Debreceni Szakképzési Centrum és a Deufol Hungary Kft.

2021. júl. 7.


DSZC

DKA műhelylátogatás

DKA műhelylátogatás

Általános iskolások látogatták meg pénteken a Burgundia utcai Digitális Közösségi Alkotóműhelyünket.

2021. júl. 2.


DSZC

Továbbra is várjuk a jelentkezőket!

Továbbra is várjuk a jelentkezőket!

A 25 év alattiakat nappali, a 25 év feletti jelentkezőket "esti" munkarendű, ingyenes képzésekkel várjuk.

2021. júl. 2.


DSZC

Széchenyi 2020