Ugrás a fő tartalomra

4030 Debrecen, Fokos utca 12.


06-52/437-311

Széchenyi 2020

Hírek


2024. jún. 28.
DSZC

    Nyári táborok a Debreceni Szakképzési Centrumban

    Kreativitás, fantázia és konyhaművészet, idén is szakmákkal ismerkedhetnek a gyerekek nyári táborainkban. Tematikus, interaktív programok várják őket a Digitális Közösségi Alkotóműhelyben, valamint a tankonyhát és a pincérkabinetet fedezhetik fel a kiskukták a Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskolában.

    Nyári táborok a Debreceni Szakképzési Centrumban

    Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is napközis nyári táboraiban várja a szakmák és technológiák iránt érdeklődő általános iskolásokat a Debreceni Szakképzési Centrum.

    A Digitális Közösségi Alkotóműhely (DKA) táboraiban a gyerekeknek egyéb készségei mellett a matematika, helyesírás és szépérzéke is fejlődik. A Debreceni Szakképzési Centrum (DSZC) hitvallása, hogy a pályaorientációt nem lehet elég korán kezdeni. A DKA teret tud biztosítani a fiatalok számára a modern technológiával való találkozásra. A 10-14 éves fiatalok fogékonyak a digitális világra, és ügyesen kezelik a szoftvereket is, amelyeket egyes feladatok megoldásánál használniuk kell. A gyerekek a tábor alatt megtanulják tudatosan használni az internetet, lelkesek, ügyesek, érdeklődőek - mondta Gyöngyné Czene Ágnes, a DKA műhelymestere. Bár nem ismerik egymást, a tábor első napján játékos módon megtanulják a másik nevét és aztán fokozatosan csapattá kovácsolódnak, jellemzően a nagyobbak szárnyaik alá veszik a kisebbeket.

    Hagyomány, hogy a táorozók vállalati partnerekhez is ellátogathatnak, a DSZC ugyanis stratégiai partnereivel közösen tesz a munkaerőutánpótlás kinevelése érdekében. A tematikus programsorozatok fontos célkitűzése az élményszerzésen túl, hogy a gyerekek minél fiatalabb korban találkozzanak a szakmákkal és a városban rejlő karrierlehetőségekkel. A kisdiákok figyelmesen hallgatják az elhangzó előadásokat, szívesen vesznek részt az interaktív feladatokban is, amelyekkel szintén játszva tanulnak.

    Az első tábor 2024. június 24-28 között zajlott, témája pedig „Debrecen, az élhető város” volt. A tábor résztvevői egy várost alkottak meg, ami puzzle formákból állt össze. 12 tervező és 12 terület, amiből a gyerekeknek kellett létrehozniuk a várost - minden diák választott egy szektort, amiért felelt: gazdaság, oktatás, egészségügy, sport, közlekedés; és amit még a gyerekek fontosnak tartottak egy város kialakulásában. Mindezt a digitális technikák segítségével hozták létre: lézerrel vágtak, 3D nyomtattak, fúrtak, faragtak, festettek, ragasztottak.

    A Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskolában is gondoskodnak róla, hogy a gyerekek hasznosan töltsék a szünidőt. Az első tábor 2024. június 24-28. között zajlott. A Kiskukta tábornak is célja, hogy a gyerekek megismerjék a szakmákat. A Keriben a turizmus és vendéglátás ágazatba kóstolhatnak bele. A tábor különlegessége, hogy a tízórai, az ebéd és az uzsonna is a táborozók közreműködésével készül. Sütnek bundáskenyeret, készül vidám szendvics és színes kreatív módon ízesített omlett. Emellett az asztalok előkészítése, terítése is a feladatok között van, és még a koktélkeverés fortélyait is elsajátíthatják a gyerekek. A tábor során megismerkednek a fűszerekkel, zöldségekkel, alapanyagokkal, valamint számos konyhatechnológiai művelettel, mint a burgonyapucolás, húsklopfolás, szalvétahajtogatás, de a felgyülemlett energiájukat levezethetik táncon és karaokezáson keresztül is. 

    A tábornak mindezek mellett nevelőszándéka is van. A gyerekeket az oktatók az egészséges táplálkozásra és egészségesebb életmód kialakítására is sarkallják, de az ételpazarlásról is igyekeznek leszoktatni a kicsiket. A hét lezárásaként pedig Makai Mária, az intézmény igazgatója kiskuktákká avatja a gyerekeket, ünnepélyes módon kard helyett, fakanállal történik a ceremónia. Jó csapat kovácsolódott az iskolában, oktatók és tanulók is segítik a mindennapokat, és beavatják a fiatal növendékeket a konyhaművészet fortélyaiba.

    Nagy segítség a szülők számára, hogy a DKA tábora, és a Kiskukta tábor is ingyenes.

    GALÉRIA

    Nyári táborok a Debreceni Szakképzési Centrumban

    csoport-2.jpg
    DSC_6720.jpg
    DSC_6782.jpg

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Ha október, akkor Hello Szakma!

    Ha október, akkor Hello Szakma!

    Interaktív standok, gyártásszimulációs eszközök, széles képzési- és karrierkínálat. A Nagyerdei Stadion rendezvényterei október 7-én és 8-án újra oktatási intézmények, szervezetek és vállalatok standjaival telnek meg. A kétnapos programsorozat várja az általános iskolásokat, a középiskolásokat, szüleiket, tanáraikat és a tanulni vágyó felnőtteket is.

    2024. szept. 5.
    Beke Ivett
    Városi Tanévnyitó Ünnepség

    Városi Tanévnyitó Ünnepség

    Egy régi hagyományt újraélesztve indította el a 2024-2025-ös nevelési és oktatási évet a Debreceni Tankerületi Központ és a Debreceni Szakképzési Centrum.

    2024. szept. 3.
    Debreceni Tankerületi Központ
    19 ágazatban, 68 szakma oktatásával indul el a tanév a DSZC intézményeiben

    19 ágazatban, 68 szakma oktatásával indul el a tanév a DSZC intézményeiben

    A DSZC által kínált szakmák továbbra is a debreceni gazdasági környezet kihívásaira válaszolnak, és a tapasztalat azt mutatja, hogy az ezirányú törekvések sikeresnek bizonyulnak a képzési kínálat kialakításában, valamint a képzési portfólió folyamatos monitorozása és felülvizsgálata garantálja, hogy minél rövidebb időn belül reagálhassunk a vállalati igényekre – számolt be Szilágyi Sándor főigazgató a DSZC tanévindító sajtótájékoztatóján.

    2024. aug. 30.
    Kovács Szandra


    KIMIKK
    4IG Nyrt.Alföldi Nyomda Zrt.ALFÖLDI TEJAquaticum Hotel**** - Natura ÉtteremArchline.XPBAUVIV Kft. BDR MédiaBest FMBMWBTBumet Hungary Kft.Bürkle Hungary Kft.Cívis Ház. Zrt.Daniella Kereskedelmi Kft.DEAC-Debreceni Egyetem Atlétikai ClubDebrecen AirportDebrecen BSC KerekasztalDebreceni Campus NP. KH. KFT.Debreceni EgyetemDebreceni Ifjusági HázDéri MúzeumDeufol Hungary Kft. Diehl Aviation Hungary DKV Zrt.dm Kft. Dryvit ProfiDVSC KézilabdaDVSC Labdarugó AkadémiaEDC DebrecenEPAMEurópaRádióFace Media ReklámügynökségFesto Hungary Kft.FISS AutomatikaFLOWSERVEFM90 CampusFőnix Rendezvényszervező Kft.HAJDU Autotechnika Zrt.Hajdú OnlineHajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és IparkamaraHajdú-Bihar Megyei KormányhivatalHajdú-bihari NaplóHajdú-Coop Zrt.Hajdúhús 2000 Kft.HedgeHair Kft.HonlapsikerHotel lyciumHUNÉP Zrt.I.K. Hofmann Personal Kft. INTER TAN-KER Kft.Karsol Kft.KeviépKrones Hungary Kft.Manz Gépgyártó Hungary Kft.MÁV Zrt Pályavasúti Területi Igazgatóság Debrecen MédiacentrumMédiaworks HungaryMetál-Sheet Kft.MOL MagyarországMVÁ Magyar Vasúti Áruszállító Kft.National Instruments Hungary Kft.Neopac Hungary Kft.NKHOerlikonOHOpus TigázOpus TitászPapik Fémmegmunkáló Üzem Kft.Paulik Fafeldolgozó Kft.Rádió1Richter Gedeon Nyrt.Schaeffler MagyarországSemcorpSENSIRIONSMC Hungary Kft.SUBAN Kéziműszer Hungary Zrt. Szib-Ép Kft.Takarék csoportTakarékbank Zrt.Teva Hungarythyssenkrupp Components Technology Hungary Kft.Trans-Spedtranscosmos Kft.TRENKWALDER OUTSOURCING & HR SERVICESVámosgép Gép-és Acélszerkezetgyártó Kft. HungaryVisdyn Szolgáltató Kft.Vitesco Technologies Hungary Kft.WELDING 2000 Hegesztéstechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Debreceni Szakképzési Centrum

        4030 Debrecen, Fokos utca 12.

      • Telefon: 06-52/437-311

        E-mail: dszc@dszc.hu

        OM azonosító: 203033

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/008111

        Felnőttképző engedélyszáma:: E/2020/000310


      2024Debreceni Szakképzési Centrum