Hírek
Pénzes László
Séfnövendékek hete a Keriben
A Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola Kiskukta tábora ebben az évben is közelebb hozza a vendéglátás világát a fiatalokhoz.

Az első Kiskukta tábort még 2023-ban rendezte meg a Keri, de már akkor borítékolható volt, hogy a 6-14 éves korosztályt megcélzó program hagyománnyá válik. A táborban a cukrász, szakács és pincér szakmák megismertetése a cél. A gyerekek alapismereteket és alapműveleteket sajátítanak el játékos formában: az iskola oktatóinak és diákjainak segítségével ők maguk készítik el a tízórait, ebédet, uzsonnát és a terítés fortélyait is megtanulják. Az egészséges táplálkozás és az egészségesebb életmód kialakítására is komoly hangsúlyt kap, de a szervezők az élelmiszerek tudatos felhasználására is felhívják a figyelmet, míg nem titkolt cél az intézményben tanulható szakmák megszerettetése is.
GALÉRIA
Séfnövendékek hete a Keriben



KAPCSOLÓDÓ HÍREK

Nagy álmok, miniatűr otthonok
A Debreceni Szakképzési Centrum Digitális Közösségi Alkotóműhelyében (DKA) a nyári táborok második hete sem telt eseménytelenül: a fiatalok álmaik otthonát alkothatták meg 3D nyomtató segítségével.
Pénzes László

Ifjú vendégek ott, ahol a villamos alszik
Az elmúlt napok zord időjárása sem tántorította el a pályaválasztás előtt álló nyári táborozóinkat attól, hogy kihasználják az itt töltött időt, és minél inkább megismerjék a cívisvárost.
Beke Ivett, Pénzes László

Folytatódik a táborok sora
A Tanítsunk Magyarországért Program és a Debreceni Szakképzési Centrum közös nyári táboraiban idén is mintegy 50 gyermek ismerkedhet a szakmák világával.
Beke Ivett