Ugrás a fő tartalomra

4030 Debrecen, Fokos utca 12.


06-52/437-311

Széchenyi 2020

Hírek


2021. júl. 7.
DSZC
  • Szakképzés
  • Együttműködési megállapodás
  • DSZC iskolái

Stratégiai együttműködési megállapodás

Stratégiai együttműködést írt alá a Debreceni Szakképzési Centrum és a Deufol Hungary Kft.

Stratégiai együttműködési megállapodás

A DEUFOL Hungary Kft. és a Debreceni Szakképzési Centrum között létrejött stratégiai együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírási ceremóniájára került sor 2021. július 7-én.

A DEUFOL Hungary Kft. elkötelezett Debrecen városának és régiójának intézményeivel való szoros együttműködések kialakítása felé. Ennek egy fontos mérföldköve a stratégiai együttműködés.

Az eseményen rész vett a Deufol részéről Jürgen Schmid ügyvezető és Elek Gergő ügyvezető. A Debreceni Szakképzési Centrumot Hámori Éva főigazgató asszony és Tirpák Zsolt kancellár úr képviselte, a Városháza tekintetében Dr. Papp László, Debrecen MJV Polgármestere.

A szerdai ünnepségen Elek Gergő köszöntötte a résztvevőket és beszédében beszámolt arról, hogy 2020 szeptemberében már sikeresen beköltöztek debreceni telephelyükre, ahol jelenleg több, mint 80 főt foglalkoztatnak. Azt is elárulta, hogy a következő mérföldkő a vállalat életében az, hogy több, mint 100 főt tudjanak foglalkoztatni, akik számára komoly karrierlehetőséget tudnak nyújtani. A fejlődésben fontos, célzottan specifikus szerepe lesz a szakképzett munkaerőnek, ezáltal a Debreceni Szakképzési Centrumnak.

Hámori Éva főigazgató asszony arról beszélt, hogy milyen nagy örömmel fogadták a Deufol Debrecenbe való költözését, hiszen a profiljukba illő képzéseiknek nagy hagyományai vannak az iskoláink életében.

„A szakképzésben igen komoly változások voltak az elmúlt években, új iskola típusok jelentek meg, új képzési struktúra van”. – mondta a főigazgató asszony.

Újdonságként tekinthető az is, amely alapján a cégek különböző elemeit be lehet építeni az oktatásba, annak érdekében, hogy naprakész tudásra tegyenek szert a diákok tanulmányaik során.

Az új szakképzési törvény célja a tudatos szakmaválasztás, a 21. század igényeinek kielégítése, és környezeti változásokhoz való rugalmas illeszkedés.

Az együttműködési megállapodás a Debreceni Szakképzési Centrum öt intézményét érinti, három ágazatban: Közlekedés és szállítmányozás területén a DSZC Brassai Sámuel Műszaki Technikumot és DSZC Irinyi János Technikumot, a Fa- és bútoripari ágazatból a Debreceni SZC Péchy Mihály Építőipari Technikumot és a Debreceni SZC Építéstechnológia és Műszaki Szakképző Iskolát, míg az Informatika és a gépészeti ágazatból Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikumot.

„Debrecenben szakképzést megvalósítani különleges lehetőség és rendkívül nagy felelősség.” – mondta a kancellár. Hozzátette: „A világgazdaságban az ipar 4.0 környezetében dinamikus gazdasági fejlődést tapasztalhatunk, amire a magyar gazdaság is hat. Nagyon különleges helyzet van Debrecenben, hiszen a városban soha nem látott modellértékű folyamatos fejlődés történik, és itt jön a mi felelősségünk, hogy szakember utánpótlással biztosítsuk ezt a növekedést.”

Tirpák Zsolt hangsúlyozta, hogy az elmúlt időszakban arra törekedtek, hogy vállalatokkal, cégekkel stratégiai együttműködéseket kössenek, és ezekben az együttműködésekben valóban olyan szakemberképzést tudjanak biztosítani, ami hiteles és piacképes. A szakképzési centrum kiemelten fontosnak tartja a beiskolázás során, hogy hitelesen tudja megszólítani a diákokat azáltal, hogy az elsajátított szakmával- a későbbiekben számos lehetőség nyílik a munkaerő piacon, ahol a megszerzett tudást tudják hasznosítani. Emellett kiemelt szerepet kap az együttműködésbe az oktatók képzése is.

Dr. Papp László, Debrecen MJV Polgármestere arról beszélt, hogy Debrecen városa komoly gazdasági fejlődéseken megy át, melyben fontos szerepet játszik Debrecen oktatási rendszere.

„Az elmúlt hat évben 2015 és 2021 között több, mint 30 külföldi vállalat szavazott bizalmat Debrecennek, tisztán új befektetéssel vagy itt lévő befektetéseinek fejlesztésével. Ez egyértelműen azt mutatja, hogy a városnak nagy a hitelessége és megfelelő feltételeket tud biztosítani az itteni beruházásokhoz és növekedéshez.” – mondta Debrecen polgármestere

Továbbiakban elmondta, hogy a jövőben is stratégiai programja a városnak az oktatás fejlesztése, mely során a Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum és DSZC Brassai Sámuel Műszaki Technikum bővítése, kollégiumi kapacitásainak növelése és fejlesztése is a napirendre van tűzve.

Az esemény lezárása képpen a felek aláírták a megállapodást és közösen bejárták a helyszínt.

Forrás: Dehir

GALÉRIA

DEUFOL Hungary Kft.

Deufol 1.jpg
Deufol 2.jpg
Deufol 3.jpg

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


A Keriben mindenki építheti a jövőjét

A Keriben mindenki építheti a jövőjét

A Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola is megtartotta karrierhetét, melyen a diákok a tanulmányuk befejeztével őket váró lehetőségekről kaphattak hasznos információkat.

2024. márc. 21.
Pénzes László
Várjuk az érdeklődőket X. HAJDÚ-BIHARI NAPLÓ Állásbörzén!

Várjuk az érdeklődőket X. HAJDÚ-BIHARI NAPLÓ Állásbörzén!

Ügyfélszolgálati Irodánk munkatársai szeretettel várnak minden érdeklődőt a X. Hajdú-bihari Napló Állásbörzén a Kölcsey Központban 9:00-től egészen 16:00-ig.

2024. márc. 21.
DSZC
Fogászati fejlesztés a Beregszásziban

Fogászati fejlesztés a Beregszásziban

A Debreceni SZC Építéstechnológiai és Műszaki Szakképző Iskola diákjainak köszönhetően gyermekfogászati rendelővel és öltözővel bővül a Debreceni SZC Beregszászi Pál Technikum és Kollégium.

2024. márc. 21.
Pénzes László


KIMIKK
4IG Nyrt.Alföldi Nyomda Zrt.ALFÖLDI TEJAquaticum Hotel**** - Natura ÉtteremArchline.XPBAUVIV Kft. BDR MédiaBest FMBMWBTBumet Hungary Kft.Bürkle Hungary Kft.Cívis Ház. Zrt.Daniella Kereskedelmi Kft.DEAC-Debreceni Egyetem Atlétikai ClubDebrecen AirportDebrecen BSC KerekasztalDebreceni Campus NP. KH. KFT.Debreceni EgyetemDebreceni Ifjusági HázDéri MúzeumDeufol Hungary Kft. Diehl Aviation Hungary DKV Zrt.dm Kft. Dryvit ProfiDVSC KézilabdaDVSC Labdarugó AkadémiaEDC DebrecenEPAMEurópaRádióFace Media ReklámügynökségFesto Hungary Kft.FISS AutomatikaFLOWSERVEFM90 CampusFőnix Rendezvényszervező Kft.HAJDU Autotechnika Zrt.Hajdú OnlineHajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és IparkamaraHajdú-Bihar Megyei KormányhivatalHajdú-bihari NaplóHajdú-Coop Zrt.Hajdúhús 2000 Kft.HedgeHair Kft.HonlapsikerHotel lyciumHUNÉP Zrt.INTER TAN-KER Kft.Karsol Kft.KeviépKrones Hungary Kft.Manz Gépgyártó Hungary Kft.MÁV Zrt Pályavasúti Területi Igazgatóság Debrecen MédiacentrumMédiaworks HungaryMetál-Sheet Kft.MOL MagyarországMVÁ Magyar Vasúti Áruszállító Kft.National Instruments Hungary Kft.Neopac Hungary Kft.NKHOerlikonOHOpus TigázOpus TitászPapik Fémmegmunkáló Üzem Kft.Paulik Fafeldolgozó Kft.Rádió1Richter Gedeon Nyrt.Schaeffler MagyarországSemcorpSENSIRIONSMC Hungary Kft.SUBAN Kéziműszer Hungary Zrt. Szib-Ép Kft.Takarék csoportTakarékbank Zrt.Teva Hungarythyssenkrupp Components Technology Hungary Kft.Trans-Spedtranscosmos Kft.TRENKWALDER OUTSOURCING & HR SERVICESVámosgép Gép-és Acélszerkezetgyártó Kft. HungaryVisdyn Szolgáltató Kft.Vitesco Technologies Hungary Kft.WELDING 2000 Hegesztéstechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Debreceni Szakképzési Centrum

      4030 Debrecen, Fokos utca 12.

    • Telefon: 06-52/437-311

      E-mail: dszc@dszc.hu

      OM azonosító: 203033

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/008111

      Felnőttképző engedélyszáma:: E/2020/000310


    2024Debreceni Szakképzési Centrum