Ugrás a fő tartalomra

4030 Debrecen, Fokos utca 12.


06-52/437-311

Széchenyi 2020

Hírek


2024. szept. 30.
Beke Ivett

    Újra Hello Szakma a Nagyerdei Stadionban

    Három rendezvényhelyszín, mintegy 80 standon, több mint 90 kiállító, interaktív standok, jó hangulat – újra Hello Szakma a Nagyerdő szívében. A rendezvény mára a régió legnagyobb pályaválasztási kiállításává nőtte ki magát. A Debreceni Szakképzési Centrum kétnapos programsorozata negyedik alkalommal tér vissza, és várja a környék általános- és középiskolásait, szüleiket, tanáraikat október 7-én és 8-án. 20 ágazat, 80 szakma.

    Újra Hello Szakma a Nagyerdei Stadionban

    A DSZC 11 intézménye és vállalati partnerei mellett Debrecen és a régió egyéb iskolái is bemutatkoznak. A rendezvény fontos vezérgondolata, hogy mindannyian együtt dolgozunk a cívisváros munkaerőellátásának kinevelése érdekében. Idén három kiemelt partnere is van a rendezvénynek: a Debreceni Egyetem, a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Hajdú-Bihar Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara. A 2024-es Hello Szakma programját három szakmai konferencia is színesíti majd, emellett a Hall színpadán új programelemként pódiumbeszélgetés is lesz, ahol olimpikonok – Gulyás Michelle és Osváth Richárd – beszélnek majd karrierutakról, motivációról. A programok között emellett rendőrségi kutyás és lovas bemutató is helyet kap.

    Balázs Ákos alpolgármester a rendezvény kapcsán tartott hétfői beharangozó sajtótájékoztatón elmondta, a rendezvény innovatív megközelítése annak, hogyan érdemes a fiatalok jövőjét támogatni összefogással, együttműködéssel. Debrecen erejét mindig is az mutatta, hogy jó ügyek mentén képesek vagyunk összefogni és támaszkodunk a helyben lévő tudásra. Az alpolgármester kiemelte, a városvezetés szövetségeseivel azon dolgozik, hogy a régióban élő fiataloknak jövőképet tudjon biztosítani. Úgy fogalmazott: karrier az iskolapadban kezdődik.

    Idén elindultak a DSZC rendészeti és közszolgálati képzései, ennek jegyében a rendezvény egyik kiemelt partnere a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság. A sajtótájékoztatón a megyei szervezet nevében, a Humánigazgatási Szolgálat részéről Dr. Bara Tamás rendőr alezredes volt jelen. A rendőrség széles spektrumban fog megjelenni a rendezvényen, lesznek fegyverzettechnikai és bűnügyi technikai bemutatók, betekintést nyújtanak majd a rendészeti sérültellátásba, a szolgálati lovakkal és kutyákkal történő közös munkavégzésbe. Emellett Gulyás Michelle r. főhadnagy is jelen lesz a Hello Szakmán.

    A Hajdú-Bihar Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamarát Miklóssy Ferenc elnök képviselte a beharangozón. A megyei kamara szerint: a térség fejlődése és gazdasági növekedése gyors ütemben halad, a betelepülő vállalatok pedig már keresik a szakképzett munkaerőt. Az igényekre elsősorban a szakképzés erősítésével és hatékonyabbá tételével lehet reagálni, a Hello Szakma! pedig ideális helyszín a régió meghatározó vállalatainak a bemutatkozásához, kapcsolatépítéséhez. Az elnök szerint fontos a középiskolai képzések mellett a felnőttképzés is, amelyről szintén tájékozódhatnak a látogatók.

    Prof. Dr. Bács Zoltán a Debreceni Egyetem kancellárja a sajtótájékoztatón kiemelte, örömmel vette az egyetem a felkérést. Az eddigi rendezvényeken is megjelentek a karok, ezután is meg fognak. A centrummal az elmúlt években szoros kapcsolat jött létre, hiszen a diákok nagyrésze úgy tanul tovább, hogy már kreditet is magával visz az egyetemre. Az egyetem számára azért is fontos a rendezvény támogatása, mert kiemelt közös városi cél, hogy a Debrecenben egyre növekvő munkaerőigényt a régió fiataljaival töltsük fel.

    Szilágyi Sándor, a Debreceni Szakképzési Centrum főigazgatója úgy fogalmazott: a centrum is tapasztalata az elmúlt időszakban, hogy Debrecenben egy nagyon dinamikus fejlődésnek indult gazdaság van jelen, amelyhez megfelelő szakemberekre van szükség. A főigazgató úgy fogalmazott: a kiemelt partnerek nélkül nem valósíthatóak meg a célok, a Debreceni Egyetemmel a korábbinál is szorosabbra fűzte a kapcsolatot a centrum az okleves technikusképzésekkel. A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság pedig az új - rendészeti technikus és rendészeti őr - képzések kapcsán jut kiemelt szerephez. A Hajdú-Bihar Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara kapcsán elmondta, nélkülük nem beszélhetünk szakképzésről. A főigazgató elmondta: a Hello Szakmán 20 ágazat 80 szakmája mutatkozik majd be.

     

    A Hello Szakma! – Út a jövőbe pályaválasztási kiállítás és konferencia kiemelt küldetése a pályaorientáció a régió általános iskolásainak, valamint karriertámogatás a középiskolás diákoknak, tanulni vágyó felnőtteknek.

     

    A rendezvény helye, ideje: Debreceni Nagyerdei Stadion

                                                  (4032 Debrecen, Nagyerdei körút 100.)

                                                  2024. október 7. (hétfő) 10:00 -17:00

                                                  2024. október 8. (kedd) 10:00-17:00

    GALÉRIA

    Újra Hello Szakma! a Nagyerdei Stadionban

    photo-4.jpg
    photo-2.jpg
    photo-7.jpg

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Több mint 90 kiállító – rekord a Hello Szakmán

    Több mint 90 kiállító – rekord a Hello Szakmán

    Hőkamerás autó, rendőrségi bemutatók, bankbusz, robotok, kísérletek – szinte végtelen a sora a programkínálatnak. Három helyszínen várja az érdeklődőket hétfőn és kedden a Hello Szakma! – Út a jövőbe pályaorientációs kiállítás. A szervező Debreceni Szakképzési Centrum az előzetes regisztrációk alapján mintegy 4000 látogatóra számít a két nap alatt.

    2024. okt. 7.
    Beke Ivett
    Ismét utaztak a rakománnyal teli kamionok a Profi-T-Ability debreceni fordulóján

    Ismét utaztak a rakománnyal teli kamionok a Profi-T-Ability debreceni fordulóján

    Logisztikai vetélkedőnek adott helyet Debrecen, szeptember 27-én. A városba harmadik alkalommal tért vissza a Profi-T-Ability logisztikai társasjáték országos bajnokságának területi fordulója. A program ezúttal új helyszínen, a Kossuth téren várta a fiatalokat. A négy továbbjutó között volt a Debreceni Szakképzési Centrum három tanulója is.

    2024. szept. 30.
    Beke Ivett
    Együtt a munkaerőutánpótlásért – a DSZC a XI. Napló Állásbörze kiemelt partnere

    Együtt a munkaerőutánpótlásért – a DSZC a XI. Napló Állásbörze kiemelt partnere

    Képzés, átképzés, továbbképzés – széles palettát kínál a Debreceni Szakképzési Centrum a tanulni vágyóknak. A centrum a város támogatásával és a gazdasági partnerekkel közösen azon dolgozik, hogy az egyre növekvő piaci igényeket szakképzett munkaerővel lássa el. Szilágyi Sándor főigazgató szerint: a Napló Állásbörze egy hármas találkozási pontot kínál.

    2024. szept. 26.
    Beke Ivett


    KIMIKK
    4IG Nyrt.Alföldi Nyomda Zrt.ALFÖLDI TEJAquaticum Hotel**** - Natura ÉtteremArchline.XPBAUVIV Kft. BDR MédiaBest FMBMWBTBumet Hungary Kft.Bürkle Hungary Kft.Cívis Ház. Zrt.Daniella Kereskedelmi Kft.DEAC-Debreceni Egyetem Atlétikai ClubDebrecen AirportDebrecen BSC KerekasztalDebreceni Campus NP. KH. KFT.Debreceni EgyetemDebreceni Ifjusági HázDéri MúzeumDeufol Hungary Kft. Diehl Aviation Hungary DKV Zrt.dm Kft. Dryvit ProfiDVSC KézilabdaDVSC Labdarugó AkadémiaEDC DebrecenEPAMEurópaRádióFace Media ReklámügynökségFesto Hungary Kft.FISS AutomatikaFLOWSERVEFM90 CampusFőnix Rendezvényszervező Kft.HAJDU Autotechnika Zrt.Hajdú OnlineHajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és IparkamaraHajdú-Bihar Megyei KormányhivatalHajdú-bihari NaplóHajdú-Coop Zrt.Hajdúhús 2000 Kft.HedgeHair Kft.HonlapsikerHotel lyciumHUNÉP Zrt.I.K. Hofmann Personal Kft. INTER TAN-KER Kft.Karsol Kft.KeviépKrones Hungary Kft.Manz Gépgyártó Hungary Kft.MÁV Zrt Pályavasúti Területi Igazgatóság Debrecen MédiacentrumMédiaworks HungaryMetál-Sheet Kft.MOL MagyarországMVÁ Magyar Vasúti Áruszállító Kft.National Instruments Hungary Kft.Neopac Hungary Kft.NKHOerlikonOHOpus TigázOpus TitászPapik Fémmegmunkáló Üzem Kft.Paulik Fafeldolgozó Kft.Rádió1Richter Gedeon Nyrt.Schaeffler MagyarországSemcorpSENSIRIONSMC Hungary Kft.SUBAN Kéziműszer Hungary Zrt. Szib-Ép Kft.Takarék csoportTakarékbank Zrt.Teva Hungarythyssenkrupp Components Technology Hungary Kft.Trans-Spedtranscosmos Kft.TRENKWALDER OUTSOURCING & HR SERVICESVámosgép Gép-és Acélszerkezetgyártó Kft. HungaryVisdyn Szolgáltató Kft.Vitesco Technologies Hungary Kft.WELDING 2000 Hegesztéstechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Debreceni Szakképzési Centrum

        4030 Debrecen, Fokos utca 12.

      • Telefon: 06-52/437-311

        E-mail: dszc@dszc.hu

        OM azonosító: 203033

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/008111

        Felnőttképző engedélyszáma:: E/2020/000310


      2024Debreceni Szakképzési Centrum