Ugrás a fő tartalomra

4030 Debrecen, Fokos utca 12.


06-52/437-311

Széchenyi 2020

Hírek


2023. nov. 10.
DSZC

  Újra Járműipari Nyílt Nap a Debreceni Szakképzési Centrum és a BMW Group Gyár Debrecen szervezésében

  2023 őszén indult a BMW Group Gyár Debrecen duális szakképzési programja. A Képzési Központ a közelmúltban kezdte meg működését, az első évfolyam tanulói már szeptembertől birtokba vehették az impozáns épületet. A duális szakképzési programban 4 szakmában, csaknem 100 diák kezdhette meg a tanulmányait. A Debreceni Szakképzési Centrum és a BMW Group Gyár Debrecen szervezésében megvalósuló 4. Járműipari Nyílt Napot idén ebben az exkluzív környezetben, a vállalat nemrég átadott Képzési Központjában rendezik meg.

  Újra Járműipari Nyílt Nap a Debreceni Szakképzési Centrum és a BMW Group Gyár Debrecen szervezésében

  A két napos rendezvény célja, hogy a tanulók, tanáraik és szüleik részére bemutassuk a képzőegységet, megismerkedjenek a tanműhelyekkel, és az ott található eszközök segítségével átfogó képet adjunk a képzési programról és a megszerezhető tudásanyagról.

  A Debreceni Szakképzési Centrum és a BMW Group Gyár Debrecen 2019 júliusában írt alá stratégiai együttműködési megállapodást. A duális szakképzési programba először a Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Technikum, valamint a Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum kapcsolódott be, majd az együttműködés kibővítésének keretében 2023-tól a Debreceni SZC Beregszászi Pál Technikum és Kollégium is csatlakozott.

  – Nagyot fordult a világ Debrecennel, hiszen látjuk, milyen lehetőségek nyíltak meg számára – mondta Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere az esemény megnyitóján. Kiemelte, a város óriási eredményeket ért el úgy a gazdaság, mint az élet számos más területén. – A Képzési Központ egy ékes bizonyítéka annak, mit jelent, ha a gazdaságnak megfelelő a dinamikája. Számomra azért is nagy a létesítmény jelentősége, mert perspektívát kínál a fiatalok számára, akik így életüket Debrecenben képzelhetik el. Kapnak egy lehetőséget, ami arra ösztönzi őket, hogy céltudatosan tanuljanak, hiszen 13-14 évesen nem könnyű kitalálni azt, mi motiválhat egy életen át. Ezért is fontos, hogy legyen tapasztalat, legyen megfogható, mit jelent a jövő számunkra. Itt, a központban minden feltétel adott, hogy jó döntések szülessenek arról, milyen irányba induljon el a diákok élete, ez pedig a város számára is fontos, hiszen a tanulók jelentik Debrecen jövőjét, ez a jövő pedig az oktatáson nyugszik. – fogalmazott a városvezető.

  Johannes Trauth, a BMW Group Gyár Debrecen HR területért felelős alelnöke elmondta, maga a Képzési Központ több okból is fontos, hiszen ez az első épület, ami elkészült. –  A fiatalok képzése mellett a már meglévő kollégainkat is a létesítményben szeretnénk képezni, mert nagyon fontosnak tartjuk az élethosszig tartó tanulást. Ahogy polgármester úr az épület átadásakor fogalmazott: ide belépni olyan, mintha a jövőbe lépnénk be. Mi pedig valóban így képzeljük el a jövőt, ami nem csak a cégé, hanem az embereké is – fogalmazott. Kiemelte, a továbbiakban is számítanak a partnerek támogatására, hiszen szeretnének a fiataloknak is képet mutatni arról, milyen is az autógyártás. – Jelenleg száz diák tanul nálunk, akik nagyon büszkék arra, hogy itt lehetnek. A tanulmányiak megkezdésekor elküldtük őket egy „gólyatáborba”. Ekkor azt láttuk, hogy száz diák érkezett meg erre a programra, de aztán egy összetartó csapat tért vissza hozzánk. Minden évben szeretnénk száz diákkal bővíteni a létszámunkat, hiszen ők biztosítják a mi jövőnket is – mondta.

  – Az ember életében vannak álmok, egy fiatal 14 éves számára pedig lehet álom például egy gyönyörű BMW. Ez egy fizikai álom, hiszen meg tudjuk tapintani, de lehetnek szellemi álmok is, például egy olyan képzési lehetőség, mely a világ egyik legmodernebb környezetében történik. – fogalmazott Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum kancellárja. Hozzátette, ebben a központban innovatív, jövőbe mutató munkakörnyezet vár mindenkit. – A Debreceni Szakképzési Centrumnak is van egy álma: versenyképes munkaerőt szeretnénk képezni olyan gazdasági környezetben, ahol jövőképet tudunk mutatni. A BMW Group Gyár Debrecen érkezésével tudatos együttműködés jött létre. 2018 óta dolgozunk együtt, és már akkor tudtuk, hogy milyen szakmákat fogunk oktatni és milyen jövőképet építünk fel a fiataloknak. Ma technikusnak lenni egy gyárban más, mint 10-20 évvel ezelőtt. Ezért is kérjük az általános iskolák vezetőitől, hogy ismerjék meg a gyári szemléletet, hiszen a mai napon is láthatják, mennyire más egy gyárban dolgozó technikus munkája. Együttműködünk a Tanítsunk Magyarországért Programmal is: ötven, a mentorprogramban résztvevő vidéki tanulót juttatunk el a rendezvényre, hiszen fontosnak tartjuk, hogy ne csak a város, de a régió diákjai is megismerjék a várost és válasszák itt a folyamatosan fejlődő gazdasági jövőképet  – összegezte a kancellár.

   

  Az idén már kétnapos Járműipari Nyílt Nap iránt érdeklődők több állomáson találkozhatnak a vállalat és az iskolák képviselőivel, a DSZC központi ügyfélszolgálati standjánál pedig tájékoztatást kaphatnak a centrum teljes képzési kínálatáról is. A rendezvényre várjuk a nyolcadikos tanulókat, szüleiket és osztályfőnökeiket, valamint a 10. évfolyamos tanulókat, hogy egy exkluzív gyár- és képzőközpont látogatás keretében bemutassuk nekik a Debreceni Szakképzési Centrum és a BMW Group Gyár Debrecen együttműködése által megvalósuló tanulói programokat, karrierutakat és képzési lehetőségeket.

  GALÉRIA

  Újra Járműipari Nyílt Nap a Debreceni Szakképzési Centrum és a BMW Group Gyár Debrecen szervezésében

  bmw-járműipari-0213.jpg
  bmw-járműipari-0193.jpg
  bmw-járműipari-0271.jpg

  Megosztás

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Magasabb szinten a közös munka

  Magasabb szinten a közös munka

  A Debreceni Szakképzési Centrum és a Debreceni Tankerületi Központ együttműködésének köszönhetően megújul a Debreceni Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola melléképülete. A felek a mai napon egyeztettek a projekt részleteiről.

  2024. jún. 6.
  DSZC
  Hosszú a lista: a versenyeken kiemelkedő eredményeket elért tanulóit és felkészítő oktatóit díjazta a DSZC

  Hosszú a lista: a versenyeken kiemelkedő eredményeket elért tanulóit és felkészítő oktatóit díjazta a DSZC

  A Debreceni Szakképzési Centrum tanulói a 2023/24-es tanévben is számos országos szakmai, tanulmányi és sportversenyen vettek részt és tértek haza kiemelkedő helyezésekkel. A díjátadó ünnepségen idén 87 tanulót és 59 felkészítő tanárt díjazott a Debreceni Szakképzési Centrum. A tanulók sikeréhez nagyban hozzájárult felkészítő oktatóink elhivatottsága, szaktudása, korszerű oktatási módszertana, ők is elismerést vehettek át.

  2024. jún. 6.
  Beke Ivett
  Diákjaink ismét segítettek

  Diákjaink ismét segítettek

  Debrecen és a DEMKI Nonprofit Kft. összefogásának köszönhetően megnyitotta kapuit a belváros ifjúsági közösségi tere, a BeugRoom, melynek munkálataiban a Debreceni SZC Építéstechnológiai és Műszaki Szakképző Iskola diákjai és oktatói is kivették a részüket.

  2024. jún. 5.
  DSZC


  KIMIKK
  4IG Nyrt.Alföldi Nyomda Zrt.ALFÖLDI TEJAquaticum Hotel**** - Natura ÉtteremArchline.XPBAUVIV Kft. BDR MédiaBest FMBMWBTBumet Hungary Kft.Bürkle Hungary Kft.Cívis Ház. Zrt.Daniella Kereskedelmi Kft.DEAC-Debreceni Egyetem Atlétikai ClubDebrecen AirportDebrecen BSC KerekasztalDebreceni Campus NP. KH. KFT.Debreceni EgyetemDebreceni Ifjusági HázDéri MúzeumDeufol Hungary Kft. Diehl Aviation Hungary DKV Zrt.dm Kft. Dryvit ProfiDVSC KézilabdaDVSC Labdarugó AkadémiaEDC DebrecenEPAMEurópaRádióFace Media ReklámügynökségFesto Hungary Kft.FISS AutomatikaFLOWSERVEFM90 CampusFőnix Rendezvényszervező Kft.HAJDU Autotechnika Zrt.Hajdú OnlineHajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és IparkamaraHajdú-Bihar Megyei KormányhivatalHajdú-bihari NaplóHajdú-Coop Zrt.Hajdúhús 2000 Kft.HedgeHair Kft.HonlapsikerHotel lyciumHUNÉP Zrt.I.K. Hofmann Personal Kft. INTER TAN-KER Kft.Karsol Kft.KeviépKrones Hungary Kft.Manz Gépgyártó Hungary Kft.MÁV Zrt Pályavasúti Területi Igazgatóság Debrecen MédiacentrumMédiaworks HungaryMetál-Sheet Kft.MOL MagyarországMVÁ Magyar Vasúti Áruszállító Kft.National Instruments Hungary Kft.Neopac Hungary Kft.NKHOerlikonOHOpus TigázOpus TitászPapik Fémmegmunkáló Üzem Kft.Paulik Fafeldolgozó Kft.Rádió1Richter Gedeon Nyrt.Schaeffler MagyarországSemcorpSENSIRIONSMC Hungary Kft.SUBAN Kéziműszer Hungary Zrt. Szib-Ép Kft.Takarék csoportTakarékbank Zrt.Teva Hungarythyssenkrupp Components Technology Hungary Kft.Trans-Spedtranscosmos Kft.TRENKWALDER OUTSOURCING & HR SERVICESVámosgép Gép-és Acélszerkezetgyártó Kft. HungaryVisdyn Szolgáltató Kft.Vitesco Technologies Hungary Kft.WELDING 2000 Hegesztéstechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
  Széchenyi 2020

   • SZC logo fehér
   • Debreceni Szakképzési Centrum

    4030 Debrecen, Fokos utca 12.

   • Telefon: 06-52/437-311

    E-mail: dszc@dszc.hu

    OM azonosító: 203033

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/008111

    Felnőttképző engedélyszáma:: E/2020/000310


   2024Debreceni Szakképzési Centrum