Ugrás a fő tartalomra

4030 Debrecen, Fokos utca 12.


06-52/437-311

Széchenyi 2020

Hírek


2021. szept. 13.
DSZC - DKV
  • Szakképzés
  • DSZC iskolái
  • Rendezvény

Zöld sziget a belvárosban

Találkozzunk szeptember 18-án, szombaton az Autómentes Napon!

Zöld sziget a belvárosban

Debrecen Megyei Jogú Város idén is csatlakozott az Európai Mobilitási Hét és a Nemzetközi Autómentes Nap felhíváshoz. Debrecen, az idén új helyszínen, a Piac utca Kossuth és Szent Anna utca közötti szakaszán szervezi meg az eseményt.  Ezt az utat 2021. szeptember 18-án, a rendezvény idejére lezárják. A szervezők színes programokkal várják az érdeklődőket.

Zöldítsük ki együtt a Facebookot!

Az Autómentes Nap felhívása egy Facebook kampánnyal kezdődik. A szervezők arra hívják fel a Zöld Debrecen iránt elkötelezett embereket, hogy cseréljék le a facebook oldalukon a borítóképet a program hivatalos borítóképére.

HungAIRy – „Zöld közlekedéssel a tisztább, egészségesebb levegőért!” 

Az Autómentes Nap rendezvényéhez a HungAIRy projekt is csatlakozott, amely az egyik legjelentősebb környezetvédelmi problémát, a levegőminőség javítását állítja a középpontba. A közlekedés jelentős mértékben hozzájárul a levegőminőség romlásához, veszélyezteti a környezetet és vele járnak olyan kedvezőtlen hatások is mint a zaj, a torlódás, a közúti baleset, és a más célra hasznosítható területek elfoglalása.

Ezért nagyon fontos Debrecenben a fenntartható, környezetkímélő közlekedés kialakítása, a közösségi közlekedés és a nem motorizált közlekedési módok népszerűsítése.

Az Autómentes Nap kiváló alkalom arra, hogy a dugókat hátrahagyva a közösségi közlekedést válasszuk, bringára pattanjunk, vagy kellemes sétával érjük el úticélunkat, átgondolva azt, hogy a mindennapi közlekedési szokásaink milyen hatással vannak környezetünkre és egészségünkre!

Az Autómentes Nap rendezvénye 2021. szeptember 18-án egy nagyszabású egésznapos programmal várja az érdeklődőket, ahol a környezetvédelem és a környezetkímélő közlekedési eszközök kapják a főszerepet. Az idei évben a programok a régi Városháza előtti sétálóövezet mellett, a Piac utca Kossuth utca és Szent Anna utca közötti szakaszán lesznek.

A szervezők között van a DMJV Önkormányzata, a DKV Debreceni Közlekedési Zrt., a DV PARKING Kft. a Debreceni Szakképzési Centrum, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság, Debrecen Városi Rendőrkapitányság, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a DERKE, a DKSI – Kerékpár Szakosztály, az INTER-TANKER Zrt. a  „ZSUZSI” Erdei Vasút, a Készenléti Rendőrség, a Közlekedéstudományi Intézet, a Vöröskereszt, a Közlekedés Biztonságáért Alapítvány és az EDC Debrecen.

Kedvcsináló

Az idei évben a DERKE szervezésében ismét lesz „Eljutási verseny”, melynek a lényege, hogy autóval, kerékpárral és villamossal a KRESZ szabályainak betartása mellett ugyanazt a távot kell megtenni a versenyzőknek.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőrfőkapitányság kerékpáros ügyességi pályával, KRESZ-teszttel, a Készenléti Rendőrség elektromos közlekedési eszközök és lézerlövészet és fegyvertechnikai eszközök bemutatásával, a Katasztrófavédelem tűzoltóautó bemutatóval, tálcatűzzel és füstsátorral, a Debreceni Szakképzési Centrum Baross, Beregszászi, Brassai és Mechwart iskolái közlekedési puzzle-el, LEGO robot pályán, alkalmazás segítségével LEGO autóvezetéssel, LEGO önvezető jármű bemutatóval várják az Autómentes Napra látogatókat. Az EDC a levegőminőség és a közlekedés kapcsolatára épülő Kahoot kvízjátékkal, nyereményekkel, szemléletformáló tevékenységgel készül.

A DKV Zrt. az „Útrakelő verseny” mellett nosztalgia villamos és trolibusz különjáratokat indít az 1-es villamos, valamint a 4-es trolibusz vonalán. Valamint a Nemzetközi Trolinap alkalmából zöld szigetet alakít ki a társaság a Csonka templom előtti buszmegállóban. A Piac utcai sétálóövezetbe az rendezvényre kilátogatókat autóbusz kiállítás várja. Az INTER-TANKER Zrt. jóvoltából pedig a Simonffy utca sarkán a jövő egyik közösségi közlekedési eszközét az elektromos autóbuszt is megcsodálhatják a látogatók. 

A ZSUZSI Erdei Vasút madársulival, interaktív mozdonyvezetéssel és kézműves foglalkozással várja a kicsiket és a nagyokat egyaránt.

A járműbemutatók és az ügyességi feladatok mellett zenei programokkal is kedveskedünk az érdeklődőknek a rendezvényen. Az Autómentes Napon 12 órától kezdődnek majd a gyerek és felnőtt zenei programok. A fellépők között láthatjuk többek között a Kuckó Művésztanyát, Készenléti rendőrség tonfa bemutatóját, Kíváncsi Katicát, a Valcer Táncstúdiót, Badacsonyi Róbertet stepptánc bemutatóját, Country bemutatót, a Diri-Dongót, a Yúlius 25-e rock bandát, az este a Madarak együttes koncertjével és utcabállal zárul.

Szeptember 18-án az Autómentes Napon díjmentes lesz az utazás a DKV Zrt. járatain. Aki felmutatja a járművezetőnek autója forgalmiját, egész családjával díjmentesen utazhat ezen a napon. /max. 2 felnőtt és 3 gyermek/. Az Európai Mobilitási Hét és az Autómentes Nap részletes programja megtalálható a DKV Zrt. és a társszervező cégek hivatalos Facebook oldalán és honlapján.

Minden érdeklődőt szeretettel vár a DKV Zrt. és a társszervezők!

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


A város fejlődéséért

A város fejlődéséért

A Debreceni Szakképzési Centrum kancellárjának munkásságát Pro Urbe díjjal ismerték el Debrecen város napján.

2024. ápr. 12.
DSZC
Új rekordok születtek Debrecenben

Új rekordok születtek Debrecenben

Debrecen város napja alkalmából új étel született, mely a hungarikumnak választott debreceni párossal, sajttal, gomolyával és medvehagymával töltve a debreceni batyu nevet kapta. A magyar Függetlenségi Nyilatkozat 175 éves évfordulójának és a szabad királyi városi rang elnyerésének tiszteletére, ezen a napon 2180 db debreceni batyu várta a Kossuth térre látogatókat.

2024. ápr. 12.
Pénzes László
Kezdetét vette a Debrecen24 - "Aludj máskor!" - 24 órás vetélkedő

Kezdetét vette a Debrecen24 - "Aludj máskor!" - 24 órás vetélkedő

Tavaly októberben 16 csapat részvételével került megrendezésre a DEMKI által szervezett Debrecen24 - "Aludj máskor!" - 24 órás vetélkedő előselejtezője, ahonnan 12 csapat jutott tovább a ténylegesen 24 órán át tartó április 11-ére szervezett versenyre.

2024. ápr. 11.
DSZC


KIMIKK
4IG Nyrt.Alföldi Nyomda Zrt.ALFÖLDI TEJAquaticum Hotel**** - Natura ÉtteremArchline.XPBAUVIV Kft. BDR MédiaBest FMBMWBTBumet Hungary Kft.Bürkle Hungary Kft.Cívis Ház. Zrt.Daniella Kereskedelmi Kft.DEAC-Debreceni Egyetem Atlétikai ClubDebrecen AirportDebrecen BSC KerekasztalDebreceni Campus NP. KH. KFT.Debreceni EgyetemDebreceni Ifjusági HázDéri MúzeumDeufol Hungary Kft. Diehl Aviation Hungary DKV Zrt.dm Kft. Dryvit ProfiDVSC KézilabdaDVSC Labdarugó AkadémiaEDC DebrecenEPAMEurópaRádióFace Media ReklámügynökségFesto Hungary Kft.FISS AutomatikaFLOWSERVEFM90 CampusFőnix Rendezvényszervező Kft.HAJDU Autotechnika Zrt.Hajdú OnlineHajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és IparkamaraHajdú-Bihar Megyei KormányhivatalHajdú-bihari NaplóHajdú-Coop Zrt.Hajdúhús 2000 Kft.HedgeHair Kft.HonlapsikerHotel lyciumHUNÉP Zrt.INTER TAN-KER Kft.Karsol Kft.KeviépKrones Hungary Kft.Manz Gépgyártó Hungary Kft.MÁV Zrt Pályavasúti Területi Igazgatóság Debrecen MédiacentrumMédiaworks HungaryMetál-Sheet Kft.MOL MagyarországMVÁ Magyar Vasúti Áruszállító Kft.National Instruments Hungary Kft.Neopac Hungary Kft.NKHOerlikonOHOpus TigázOpus TitászPapik Fémmegmunkáló Üzem Kft.Paulik Fafeldolgozó Kft.Rádió1Richter Gedeon Nyrt.Schaeffler MagyarországSemcorpSENSIRIONSMC Hungary Kft.SUBAN Kéziműszer Hungary Zrt. Szib-Ép Kft.Takarék csoportTakarékbank Zrt.Teva Hungarythyssenkrupp Components Technology Hungary Kft.Trans-Spedtranscosmos Kft.TRENKWALDER OUTSOURCING & HR SERVICESVámosgép Gép-és Acélszerkezetgyártó Kft. HungaryVisdyn Szolgáltató Kft.Vitesco Technologies Hungary Kft.WELDING 2000 Hegesztéstechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Debreceni Szakképzési Centrum

      4030 Debrecen, Fokos utca 12.

    • Telefon: 06-52/437-311

      E-mail: dszc@dszc.hu

      OM azonosító: 203033

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/008111

      Felnőttképző engedélyszáma:: E/2020/000310


    2024Debreceni Szakképzési Centrum