Ugrás a fő tartalomra

4030 Debrecen, Fokos utca 12.


06-52/437-311

Széchenyi 2020

Élelmezésvezető


Megszervezi és ellenőrzi az élelmezési üzem munkáját, törekedve a költséghatékony működésre. Elkészíti az általános és a speciális táplálkozáshoz szükséges ételek kalkulációit, nyersanyag-kiszabati ívet vezet, és veszteségszámításokat végez. Dietetikus munkatársak bevonásával komplett napi, heti, havi étlapot és/vagy étrendet tervez, állít össze, szükség szerint személyre szabottan. Tápanyagszükséglet kalkulációt készít a különböző korcsoportokba tartozók, táplálkozásra érzékeny betegségben vagy allergiában szenvedők részére az ételallergia és táplálékintolerancia szigorú szabályainak betartása mellett. A táplálkozásnak, mint kiegészítő gyógymódnak ismerése és alkalmazása mellett gazdaságosan vezeti, irányítja a közétkeztetést ellátó üzemet. Adminisztrációs feladatokat lát el, és információs rendszert működtet. Munkatervet, takarítási rendet készít. HACCP rendszert üzemeltet és ellenőriz. Beszerzést irányít és ellenőriz. Készletgazdálkodást végez, együttműködik a szakhatóságokkal és segíti azok ellenőrző munkáját. Ellenőrzési tervet készít az érvényben lévő jogszabályok, előírások betartatásához. Megtervezi a napi étkeztetést a rendelkezésre álló tárgyi-, személyi- és anyagi feltételek szerint. Tisztában van a különböző diéták ételkészítési technikáival és alkalmazza azokat. Gondoskodik a dolgozók szakmai továbbképzéséről. Ösztönzi a dolgozókat a szakmai fejlődésre. Népszerűsíti az egészséges táplálkozást. Folyamatosan fejleszti a szakmai tudását.

Ha érdeklődsz az egészséges táplálkozás és diéták iránt és szeretnél hozzájárulni ahhoz, hogy minél többen egészséges életmódra váltsanak megtaláltad a hozzád illő szakképesítést. 

Iskolai előképzettség

Érettségi végzettség

Szakmai előképzettség

510132306 Szakács szaktechnikus  

• 510132302 Cukrász szaktechnikus  

• 510132308 Vendégtéri szaktechnikus  

• 42 5 5129 169 0 28 Vendéglátó technikus  

• 52 7822 02 Vendéglátó technikus  

• 54 811 01 Vendéglátás-szervező  

• 52 811 01 Vendéglős  

• 54 811 01 Vendéglátásszervező-vendéglős  

• 54 811 01 Vendéglátásszervező  

• 34 811 03 Pincér

• 34 811 04 Szakács

• 34 811 01 Cukrász

• 33 7822 01 Pincér

• 33 7826 02 Szakács

• 33 7826 01 Cukrász

• 54 3434 04 Vendéglátó menedzser

• 52 7822 02 Vendéglátó technikus

• 55 7822 01 Vendéglátó szakmenedzser

• 33 811 02 1000 00 00 Pincér

• 33 811 03 1000 00 00 Szakács

• 33 811 01 1000 00 00 Cukrász

• 42 2 5123 08 20 08 Pincér

• 42 2 5124 08 20 09 Szakács

• 42 2 5122 08 20 01 Cukrász

• 42 9 5129 09 80 12 Vendéglátó menedzser

• 42 5 3129 16 90 28 Vendéglátó technikus

• 52 811 02 0000 00 01 Vendéglős

• 52 811 02 0001 52 01 Vendéglátásszervező

• 2101 Cukrász

• 2103 Szakács

• 2102 Felszolgáló

• vendéglátás szálloda szakos közgazdász

• közgazdász turizmus-vendéglátás alapképzési szakon  

• okleveles vendéglátóipari üzemgazdász

Egészségügyi alkalmassági követelmény

510132306 Szakács szaktechnikus  

• 510132302 Cukrász szaktechnikus  

• 510132308 Vendégtéri szaktechnikus  

• 42 5 5129 169 0 28 Vendéglátó technikus  

• 52 7822 02 Vendéglátó technikus  

• 54 811 01 Vendéglátás-szervező  

• 52 811 01 Vendéglős  

• 54 811 01 Vendéglátásszervező-vendéglős  

• 54 811 01 Vendéglátásszervező  

• 34 811 03 Pincér

• 34 811 04 Szakács

• 34 811 01 Cukrász

• 33 7822 01 Pincér

• 33 7826 02 Szakács

• 33 7826 01 Cukrász

• 54 3434 04 Vendéglátó menedzser

• 52 7822 02 Vendéglátó technikus

• 55 7822 01 Vendéglátó szakmenedzser

• 33 811 02 1000 00 00 Pincér

• 33 811 03 1000 00 00 Szakács

• 33 811 01 1000 00 00 Cukrász

• 42 2 5123 08 20 08 Pincér

• 42 2 5124 08 20 09 Szakács

• 42 2 5122 08 20 01 Cukrász

• 42 9 5129 09 80 12 Vendéglátó menedzser

• 42 5 3129 16 90 28 Vendéglátó technikus

• 52 811 02 0000 00 01 Vendéglős

• 52 811 02 0001 52 01 Vendéglátásszervező

• 2101 Cukrász

• 2103 Szakács

• 2102 Felszolgáló

• vendéglátás szálloda szakos közgazdász

• közgazdász turizmus-vendéglátás alapképzési szakon  

• okleveles vendéglátóipari üzemgazdász

Szakmai gyakorlat

34 811 03 Pincér, 34 811 04 Szakács, 34 811 01 Cukrász, 33 7822 01 Pincér, 33 7826 02 Szakács, 33 7826 01 Cukrász, 54 3434 04 Vendéglátó menedzser, 52 7822 02 Vendéglátó technikus, 55 7822 01 Vendéglátó szakmenedzser, 33 811 02 1000 00 00 Pincér, 33 811 03 1000 00 00 Szakács, 33 811 01 1000 00 00 Cukrász, 42 2 5123 08 20 08 Pincér, 42 2 5124 08 20 09 Szakács, 42 2 5122 08 20 01 Cukrász, 42 9 5129 09 80 12 Vendéglátó menedzser, 42 5 3129 16 90 28 Vendéglátó technikus, 52 811 02 0000 00 01 Vendéglős, 52 811 02 0001 52 01 Vendéglátásszervező, 2101 Cukrász, 2103 Szakács, 2102Felszolgáló; vendéglátás szálloda szakos közgazdász, közgazdász turizmus-vendéglátás alapképzési szakon, okleveles vendéglátóipari üzemgazdász előképzettség esetén pincér, szakács, cukrász munkakörben eltöltött összefüggő 2 év szakmai gyakorlat. A gyakorlati időbe nem számít bele: a GYED, GYES időszaka, a harminc napnál hosszabb ideig tartó fizetés nélküli szabadság időtartama, továbbá minden olyan időszak, amikor munkabér kifizetésére nem állt fenn jogosultság.

SZC SPECIFIKUS INFORMÁCIÓK A KÉPZÉSHEZ

 

Általános leírás:

  • A képzések rövid idejűek, néhány hónaposak.
  • A képzések államilag támogatottak, ingyenesek.
  • A képzéseket megfelelő létszám esetén indítjuk.
  • bemeneti feltétel képzésenként változó (bizonyos képzések esetében szakmai előképzettség, gyakorlat is szükséges).
  • A felvétel feltétele a legtöbb képzés esetén az egészségügyi alkalmasság.
  • Az oktatás kontakt/online/távoktatás formájában zajlik.
  • Az oktatási napok hétköznap, illetve hétvégén is lehetnek.
  • Beiratkozás a képzésekhez tartozó iskolában történik.
  • A képzések tanúsítvány megszerzésével zárulnak, melynek birtokában képesítő vizsga tehető és képesítő bizonyítvány szerezhető,
  • A programkövetelmény itt tekinthető meg,
  • Kérdés esetén keresd az Ügyfélszolgálati munkatársainkat!


KIMIKK
4IG Nyrt.Alföldi Nyomda Zrt.ALFÖLDI TEJAquaticum Hotel**** - Natura ÉtteremArchline.XPBAUVIV Kft. BDR MédiaBest FMBMWBTBumet Hungary Kft.Bürkle Hungary Kft.Cívis Ház. Zrt.Daniella Kereskedelmi Kft.DEAC-Debreceni Egyetem Atlétikai ClubDebrecen AirportDebrecen BSC KerekasztalDebreceni Campus NP. KH. KFT.Debreceni EgyetemDebreceni Ifjusági HázDéri MúzeumDeufol Hungary Kft. Diehl Aviation Hungary DKV Zrt.dm Kft. Dryvit ProfiDVSC KézilabdaDVSC Labdarugó AkadémiaEDC DebrecenEPAMEurópaRádióFace Media ReklámügynökségFesto Hungary Kft.FISS AutomatikaFLOWSERVEFM90 CampusFőnix Rendezvényszervező Kft.HAJDU Autotechnika Zrt.Hajdú OnlineHajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és IparkamaraHajdú-Bihar Megyei KormányhivatalHajdú-bihari NaplóHajdú-Coop Zrt.Hajdúhús 2000 Kft.HedgeHair Kft.HonlapsikerHotel lyciumHUNÉP Zrt.I.K. Hofmann Personal Kft. INTER TAN-KER Kft.Karsol Kft.KeviépKrones Hungary Kft.Manz Gépgyártó Hungary Kft.MÁV Zrt Pályavasúti Területi Igazgatóság Debrecen MédiacentrumMédiaworks HungaryMetál-Sheet Kft.MOL MagyarországMVÁ Magyar Vasúti Áruszállító Kft.National Instruments Hungary Kft.Neopac Hungary Kft.NKHOerlikonOHOpus TigázOpus TitászPapik Fémmegmunkáló Üzem Kft.Paulik Fafeldolgozó Kft.Rádió1Richter Gedeon Nyrt.Schaeffler MagyarországSemcorpSENSIRIONSMC Hungary Kft.SUBAN Kéziműszer Hungary Zrt. Szib-Ép Kft.Takarék csoportTakarékbank Zrt.Teva Hungarythyssenkrupp Components Technology Hungary Kft.Trans-Spedtranscosmos Kft.TRENKWALDER OUTSOURCING & HR SERVICESVámosgép Gép-és Acélszerkezetgyártó Kft. HungaryVisdyn Szolgáltató Kft.Vitesco Technologies Hungary Kft.WELDING 2000 Hegesztéstechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Debreceni Szakképzési Centrum

      4030 Debrecen, Fokos utca 12.

    • Telefon: 06-52/437-311

      E-mail: dszc@dszc.hu

      OM azonosító: 203033

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/008111

      Felnőttképző engedélyszáma:: E/2020/000310


    2024Debreceni Szakképzési Centrum