Debreceni Szakképzési Centrum

SZC logo
  • Intézményeink
  • Hírek
  • Galéria
  • Közérdekű adatok
Széchenyi 2020

Cukrász szaktechnikus


Cukrász szaktechnikus illusztráció

Turizmus-vendéglátás ágazat képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. A cukrászatokban beszerzési-raktározási, termelési, értékesítési tevékenységet végez, irányít. Kialakítja az egység üzletpolitikáját és marketing stratégiáját, ápolja az üzleti és vendég kapcsolatokat, folyamatosan gondoskodik a megfelelő árukészletről. Megtervezi, vezeti, koordinálja és ellenőrzi a cukrászat működését.

Jó választás mindazoknak, akik szeretnek alkotni, munkájukkal örömet szerezni másoknak, jó kézügyességgel rendelkeznek, valamint érdekli őket a szervezés, logisztika. A szakképzettséggel a végzett szakemberek kiválóan el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon. Azoknak is ajánlott, akik szakirányú felsőfokú tanulmányokat szeretnének folytatni a későbbiekben.

KOMPETENCIAELVÁRÁS

Kézügyesség, esztétikai érzék, pontosság, jó ízérzékelés. Jó kommunikációs készség, problémamegoldó képesség, empátia, jó szervezőkészség, kreativitás, együttműködő képesség, nagy terhelhetőség, stressztűrő képesség.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • irányítja, szervezi, ellenőrzi — tulajdonosként, alkalmazottként — az árubeszerzési, a raktározási, a termelési, az értékesítési és kiszállítási tevékenységeket;
  • termelési tevékenységet végez, cukrászsüteményeket, fagylaltokat, bonbonokat, alkalmi díszmunkákat állít elő, összehangolja, ellenőrzi a különböző termelési munkafolyamatokat;
  • értékesítő tevékenységet végez, foglalkozik a vendégek visszajelzéseivel, panaszaival, felvetéseivel folyamatosan gondoskodik a megfelelő árukészletről;
  • a cukrászvállalkozások üzemeltetéséhez szükséges vezetői, szervezői, gazdálkodási feladatot lát el;
  • közvetlenül kijelöli a feladatokat, elkészíti a munkaidő-beosztást, betanítja és felügyeli a cukrászat személyzetét, összehangolja, irányítja a munkavállalók tevékenységét, ellenőrzi a végzett munka minőségét;
  • ismeri és képes alkalmazni a szakterülete idegennyelvi szókincsét;
  • bemutatja, népszerűsíti (reklámozza) az egység szolgáltatásait, kialakítja az üzletpolitikát, a marketingstratégiát, a cégarculatot;
  • megtervezi az egység működését, üzleti tervet készít;
  • betartja és betartatja a HACCP előírásait;
  • megtervezi a cukrászdai választékot, az aktuális jogszabályoknak megfelelő termékleírást, kalkulációt készít;
  • nyomon követi az aktuális szakmai trendeket, nyitott az új technológiák megismerésére.

SZC SPECIFIKUS INFORMÁCIÓK A KÉPZÉSHEZ

Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola

  • Tanulmányi terület kód: 0312
  • Felvehető tanulók létszáma: 32 fő
  • Ágazat megnevezése: 23. Turizmus-vendéglátás
  • Megszerezhető szakmai végzettség: 510132302 Cukrász szaktechnikus
  • Képzési idő: 5 év
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges
  • Pályaalkalmassági vizsgálat: szükséges


  • Archline.XP
  • BAUVIV Kft.
  • BMW
  • BT
  • EDC Debrecen
  • Opus Titász
  • Hajdúhús 2000 Kft.
  • Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
  • HUNÉP Zrt.
  • Krones Hungary Kft.
  • MOL Magyarország
  • National Instruments Hungary Kft.
  • Teva Hungary
  • OH
  • Trans-Sped
  • FM90 Campus
  • EurópaRádió
  • Hajdú-bihari Napló
  • Schaeffler Magyarország
  • Hajdú Online
  • Médiacentrum
  • Rádió1
  • NKH
  • Opus Tigáz
  • Vitesco Technologies Hungary Kft.
  • Vámosgép Gép-és Acélszerkezetgyártó Kft. Hungary
  • thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft.
  • SMC Hungary Kft.
  • SUBAN Kéziműszer Hungary Zrt.
  • Semcorp
  • Manz Gépgyártó Hungary Kft.
  • Festo Hungary Kft.
  • Deufol Hungary Kft.
  • Best FM
  • DKV Zrt.
  • Dryvit Profi
  • Bumet Hungary Kft.
  • Debrecen Airport
  • Face Media Reklámügynökség
  • INTER TAN-KER Kft.
  • Keviép
  • HAJDU Autotechnika Zrt.
  • Karsol Kft.
  • MÁV Zrt Pályavasúti Területi Igazgatóság Debrecen
  • Médiaworks Hungary
  • Richter Gedeon Nyrt.
  • SENSIRION
  • Visdyn Szolgáltató Kft.
  • Főnix Rendezvényszervező Kft.
  • FISS Automatika
  • Daniella Kereskedelmi Kft.
  • MVÁ Magyar Vasúti Áruszállító Kft.
  • 4IG Nyrt.
  • Cívis Ház. Zrt.
  • ALFÖLDI TEJ
  • Debreceni Campus NP. KH. KFT.
  • HedgeHair Kft.
  • Debreceni Ifjusági Ház
  • Hotel lycium
  • Honlapsiker
  • Szib-Ép Kft.
  • Paulik Fafeldolgozó Kft.
  • Papik Fémmegmunkáló Üzem Kft.
  • Déri Múzeum
  • Takarék csoport
  • BDR Média
  • Debreceni Egyetem
  • DVSC Kézilabda
  • DVSC Labdarugó Akadémia
  • Takarékbank Zrt.
  • Hajdú-Coop Zrt.
  • dm Kft.
  • Bürkle Hungary Kft.
  • Neopac Hungary Kft.
  • Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal
  • Debrecen BSC Kerekasztal
  • EPAM
  • Diehl Aviation Hungary
  • FLOWSERVE
  • transcosmos Kft.
  • Alföldi Nyomda Zrt.
  • DEAC-Debreceni Egyetem Atlétikai Club
  • Aquaticum Hotel**** - Natura Étterem
  • Metál-Sheet Kft.
  • WELDING 2000 Hegesztéstechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
  • Oerlikon
  • TRENKWALDER OUTSOURCING & HR SERVICES
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Debreceni Szakképzési Centrum

      4030 Debrecen, Fokos utca 12.

    • Telefon: 06-52/437-311

      E-mail: dszc@dszc.hu

      OM azonosító: 203033

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/008111 Felnőttképző engedélyszáma: E/2020/000310


    2023Debreceni Szakképzési Centrum