Debreceni Szakképzési Centrum

SZC logo
  • Intézményeink
  • Hírek
  • Galéria
  • Közérdekű adatok

Projektek


Digitális Közösségi Alkotóműhely átadója

A két, speciális műszerekkel és gépekkel felszerelt termet egy 550 millió forintos uniós pályázat részeként alakítottuk ki. Az új alkotóműhely elsősorban az általános iskolások érdeklődését szeretné felkelteni a modern technológiák és ipari alkalmazások iránt.

A Digitális Közösségi Alkotóműhelyben mobiltelefonról vezérelhető  robot is kipróbálható, emellett CNC megmunkáló gép és 3D-s nyomtatók is vannak a termekben. A diákok  közvetlenül megismerhetik azokat a speciális motivációs eszközöket, amelyek később segíthetnek nekik, akár a pályaválasztásban is.

- A Digitális Közösségi Alkotóműhely célja egy motivációs tér kialakítása a gyerekek számára. Egy olyan tér, ahová a gyerekek betérnek és kipróbálhatják a legújabb technológiai eszközöket és a legújabb technológiai lehetőségeket – mondta el Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum kancellárja.  

A lézervágó mellett a legnagyobb figyelmet a hegesztő szimulátor kapta. Ennek segítségével élethűen gyakorolható a hegesztési varratok elkészítése, ami ezen a monitoron is követhető. A szimulátor értékel is, százalékban megadva a virtuálisan elvégzett munka minőségét.

Barcsa Lajos azt mondta: a városvezetés stratégiai ágazatként tekint az oktatásra, amit az is bizonyít, hogy idén 2,3 milliárd forintot költ az önkormányzat a köznevelési intézmények felújítására. Az alpolgármester szerint a digitális alkotóműhely létrehozása nagyon jó kezdeményezés.

- Amikor az iskola padjaiban megtanulják az elméletet, nagyon fontos, hogy a gyakorlatban hogyan hasznosul az a tudás amelyet ott megszereznek. Ez valóban alkalmas hely arra, hogy ezt az elméleti tudást a gyakorlatban kamatoztassák, és adott esetben, akár kedvet kapjanak egy-egy szakma iránt – hallhattuk Barcsa Lajos alpolgármestert.

Egy uniós pályázat részeként három Digitális Közösségi Alkotóműhelyt hozunk létre. Az 550 millió forintos projekt során infrastruktúra-fejlesztésre, eszközbeszerzésre és a pedagógusok szemléletformálására, továbbképzésére is lehetőség van. Az új motivációs tér felfedezésére elsősorban általános iskolás csoportokat várunk, de az alkotóműhely nyitva lesz a szakképző intézményekben tanulók számára is.

Forrás: Dehir

GALÉRIA

DKA-Átadó

Átadó1.jpg
Átadó2.jpg
Átadó3.jpg
Átadó4.jpg
Átadó5.jpg
Átadó6.jpg
Átadó7.jpg
Átadó8.jpg
Átadó9.jpg
Átadó10.jpg
Átadó11.jpg
Átadó12.jpg
Átadó13.jpg
Átadó14.jpg
Átadó15.jpg
Átadó16.jpg
Átadó17.jpg
Átadó18.jpg
Átadó19.jpg
Átadó20.jpg
Átadó21.jpg
Átadó22.jpg