Debreceni Szakképzési Centrum

SZC logo
  • Intézményeink
  • Hírek
  • Galéria
  • Közérdekű adatok
Széchenyi 2020

Projektek


GINOP-6.1.3-17-2018-00001

IDEGEN NYELVI KÉSZSÉGEK FEJLESZTÉSE A DEBRECENI SZAKKÉPZÉSI CENTRUMBAN

- a kedvezményezett neve: Debreceni Szakképzési Centrum

- a projekt címe: IDEGEN NYELVI KÉSZSÉGEK FEJLESZTÉSE  A DEBRECENI SZAKKÉPZÉSI CENTRUMBAN

- a szerződött támogatás összege: 150 000 000 Ft

- a támogatás mértéke (%-ban): 100%

- a projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés):  2021. 01. 31.

- projekt azonosító száma: GINOP 6.1.3-17-2018-00001

- a projekt tartalmának bemutatása:

A GINOP 6.1.3-17-2018-00001 azonosító számú „Idegen nyelvi készségek fejlesztése” című projekt keretében a Debreceni Szakképzési Centrum 1057 főt kíván bevonni a képzésekbe. A projekt célcsoportja a 16-65 év közötti idegen nyelvből készségekkel nem vagy alacsony szinten rendelkező, legfeljebb középfokú végzettséggel vagy szakképesítéssel rendelkező személyek, ezen belül kiemelten a Debreceni Szakképzési Centrum tagintézményeiben tanuló 16-25 éves középiskolás diákok kerülnek bevonásra.

A projekt megvalósítás során az alábbi alapelveket, célkitűzéseket vesszük figyelembe:

-           A Debreceni Szakképzési Centrum szintfelméréseket fog végezni azzal a céllal, hogy megismerje a célcsoport aktuális nyelvtudását. A bemeneti szintmérések elemzése alapján kerülnek kialakításra a nyelvi csoportok.

-           A képzések óraszáma A1, A2 és B1 szinteken képzésenként 120 óra, B2 szinten 240 óra.

-           Az oktatás elsősorban hétköznap délutánonként, legalább heti 3-4 órában történik 45 perces nyelvórák keretében általános angol-német nyelvből, szakmai angol, és szakmai német nyelvekből.

-           A képzések végén a záró vizsgát sikeresen teljesítők (legalább egy nyelvi szintet emelők) tanúsítványt szereznek.

-           A képzések a Debreceni Szakképzési Centrum pedagógusaival kerülnek megvalósításra, akik akkreditált módszertani pedagógus továbbképzéseken fognak részt venni, melyek során tanítási, értékelési módszerekkel és az esetlegesen felmerülő problémák kezelésével ismerkednek meg, s e továbbképzések hozzájárulnak az idegen-nyelv oktatási tevékenység minőségének javításához.

A Debreceni Szakképzési Centrum az idegen nyelvi képzés korszerű megvalósítása érdekében a nyelvoktatást segítő, korszerű digitális eszközökkel felszerelt nyelvi laborokat fog kialakítani. A termek 15 fő diák foglalkoztatására lesznek alkalmasak, és olyan korszerű felszerelésekkel és berendezésekkel lesznek ellátva, mint notebook, multimédiás headset, speciális nyelvoktató szoftverek.

Online tananyag

A képzésben résztvevők számára online kiegészítő tananyagot biztosítunk külön angol és német nyelvből. A tananyag a következő linken érhető el:

Angol
Német

Széchenyi 2020