Debreceni Szakképzési Centrum

SZC logo
  • Intézményeink
  • Hírek
  • Galéria
  • Közérdekű adatok
Széchenyi 2020

Hírek


2021. okt. 12.


DSZC

  • DSZC
  • DSZC iskolái

Tanártovábbképzésen vettek részt a DSZC oktatói

A Hello szakma! – Út a jövőbe pályaválasztási kiállítás és szakmai konferencia második napján vehették át oklevelüket a Debreceni Szakképzési Centrum azon oktatói, akik részt vettek a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kara és a Debrecen Business Service Centers Kerekasztal akkreditált tanártovábbképzésén.

Tanártovábbképzésen vettek részt a DSZC oktatói

A Debreceni BSC Kerekasztal egy szektor együttműködés, amely 3 évvel ezelőtt azzal a céllal jött létre, hogy a városban jelenlévő cégek közösen növeljék az üzleti szolgáltató központok ismertségét és elismertségét Debrecenben és a régióban. A Debreceni BSC Kerekasztalt 9 vállalat alkotja: 4iG, BT-British Telecommunications, Deutsche Telekom IT Solutions, DIEHL Aviation, EPAM, Flowserve, NI, Transcosmos, United Call Centers.

A 2020 őszén elindított akkreditált tanártovábbképzési program a pedagógusok számára nyújt segítséget abban, hogy megismerjék az üzleti szolgáltató szektor elvárásait és megtudják, melyek azok a készségek és tudáselemek, amelyek nélkülözhetetlenek a versenyképességhez a munkaerőpiacon. Az együttműködés oktatási programjait nemzetközi szinten is elismerik.

Augusztusban a Debreceni Szakképzési Centrum négy intézményéből összesen 11 oktató végezte el az akkreditált továbbképzést, október 12-én pedig három intézmény 8 oktatója vehette át oklevelét a Hello szakma! – Út a jövőbe pályaválasztási kiállításon és szakmai konferencián.

Pósánné Rácz Annamária, a Debreceni Egyetem oktatási igazgatója az eseményen elmondta: a felsőoktatási intézmény nemcsak hallgatókat képez, hanem arra is vállalkozik, hogy az őket tanítókat is tovább képezze. A DE az elmúlt években csaknem 3000 pedagógust képzett tovább Debrecen vonzáskörzetében.

Dr. Csatár Péter, a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar stratégiai dékánhelyettese elmondta: a kar egy teljesen új próbálkozása az a program, amely a gazdasági szereplőkkel együttműködve képez tanárokat.

Szmolinka Zsolt, a United Call Centers vezérizgatója a BSC Kerekasztal cégeinek nevében köszöntötte a jelenlévőket. A vezérigazgató hangsúlyozta: példátlan összefogásnak köszönhetően született meg az akkreditált továbbképzés, melynek legfontosabb célja, hogy az új ismeretek birtokában az oktatók irányt tudjanak mutatni a tanulóknak és közelebb hozzák őket a szakmákhoz.

Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum kancellárja kiemelte: a színvonalas szakképzésnek nagyon sok feltétele van, ezek közül az egyik legfontosabb az, hogy az oktatók naprakész tudással rendelkezzenek. A kancellár hozzátette: a Debreceni Egyetem és a BSC Kerekasztal vállalatai olyan képzést nyújtanak a kollégák számára, amely biztosítja a versenyképességet és a magas szintű felkészülést számukra.

A beszédek után Kissné Nyéki Éva, a Debreceni BSC Kerekasztal projektvezetője és Dr. Kántor-Faragó Márta egyetemi adjunktus adták át az okleveleket.

 

A DSZC oktatói, akik oklevelet vettek át:

Márné Balogh Krisztina – Debreceni SZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum

Kiss Beáta – Debreceni SZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum

Ács Gábor – Debreceni SZC Beregszászi Pál Technikum

Szekeresné Kocsis Ildikó – Debreceni SZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum

Farkasné Kiss Krisztina – Debreceni SZC Beregszászi Pál Technikum

Bánné Kanál Enikő – Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Technikum

Farkas János – Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Technikum

Juhászné Túróczi Anikó – Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Technikum

 

Szöveg: Szőgyényi Adrienn

Fotók: Zakar Brigitta

GALÉRIA

Tanártovábbképzésen vettek részt a DSZC oktatói

dsc_0444-(2)_optimized.jpg
dsc_0466-(2)_optimized.jpg
dsc_0440-(2)_optimized.jpg
dsc_0431_optimized_optimized.jpg

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Stratégiai együttműködési megállapodás

Stratégiai együttműködési megállapodás

Stratégiai együttműködést írt alá a Debreceni Szakképzési Centrum és a Deufol Hungary Kft.

2021. júl. 7.


DSZC

DKA műhelylátogatás

DKA műhelylátogatás

Általános iskolások látogatták meg pénteken a Burgundia utcai Digitális Közösségi Alkotóműhelyünket.

2021. júl. 2.


DSZC

Továbbra is várjuk a jelentkezőket!

Továbbra is várjuk a jelentkezőket!

A 25 év alattiakat nappali, a 25 év feletti jelentkezőket "esti" munkarendű, ingyenes képzésekkel várjuk.

2021. júl. 2.


DSZC

Széchenyi 2020