Debreceni Szakképzési Centrum

SZC logo
  • Intézményeink
  • Hírek
  • Galéria
  • Közérdekű adatok

Hírek


2021. nov. 26.


DSZC

  • DSZC
  • DSZC iskolái
  • Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum
  • Szakképzés
  • Szakképzésé a jövő!

Vékonykliens munkaállomásokkal támogatja a Delta Technologies a debreceni szakemberképzést

A Delta Technologies Nyrt. leányvállalata, a Delta Systems Kft. a Delta Informatika Zrt-vel közösen összesen 1 000 darab vékonykliens munkaállomással járult hozzá a Debreceni Szakképzési Centrum eszközparkjának fejlesztéséhez. Az eszközök átadására november 26-án a Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikumban került sor.

Vékonykliens munkaállomásokkal támogatja a Delta Technologies a debreceni szakemberképzést

Az ünnepélyes rendezvényen dr. Barcsa Lajos alpolgármester úr, Vidra László, a Delta Systems Kft. ügyvezető igazgatója, Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum kancellárja és dr. Barcsa Lajos, a Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum igazgatója is részt vett.

Társaságunk elkötelezett az oktatási intézmények digitális felzárkóztatása mellett, Debrecen városával pedig évek óta szoros együttműködést folytatunk ennek mentén. Úgy gondolom, a Debreceni Szakképzési Centrum jelentős szerepet tölt be abban, hogy a várost immár a közép-kelet-európai régió egyik központjaként emlegetik – bízom benne, hogy társaságunk az átadott vékonykliensekkel hozzá tud járulni ahhoz, hogy az intézmény által biztosított képzési minőség még magasabb legyen – mondta el az eseményen Vidra László, a Delta Systems Kft. ügyvezető igazgatója.

A Delta Systems Kft. és a Delta Informatika Zrt. felajánlását elsőként Dr. Barcsa Lajos alpolgármester köszönte meg. 

Az átadott vékonykliensek azért is kerültek jó helyre, mert látva a gazdasági társaságok igényeit, óriási szükség van a jól felkészült informatikusokra. Ez egy olyan terület, hogyha valaki kedvet érez iránta és kellően elkötelezett, megtalálhatja a számításait, itt, Debrecenben is. Mindenkit arra buzdítok, hogy aki érdeklődik az informatika iránt, jelentkezzen a Debreceni Szakképzési Centrum intézményeibe - hangsúlyozta az alpolgármester.

A Debreceni Szakképzési Centrum számára kulcsfontosságú tényező a digitális kultúra meghonosítása annak érdekében, hogy a diákok a 21. századi munkaerőpiaci elvárásoknak megfelelő tudással gyarapodjanak. Ezen ambícióval áll összhangban a Delta által adományozott, összesen 1000 darab HP gyártmányú vékonykliens munkaállomás.

A Debreceni Szakképzési Centrumban a diákok nem csupán általános számítástechnikai ismereteket szerezhetnek, négy intézményünkben ugyanis szakmaként oktatjuk az informatikát. Ehhez komplex tudásra és eszközökre van szükség. A magas szintű informatikai képzést szolgálják az ajándékba kapott eszközök, amelyek tanulóinkat versenyképesebb, felkészültebb diákká formálják - emelte ki Tirpák Zsolt kancellár.

Dr. Barcsa Lajos, a Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum igazgatója elmondta: a mai nap kettős örömöt hozott az iskola számára.

Az átadott, nagyértékű ajándékok rendkívül jól használhatóak lesznek iskolánk számára. Két olyan informatikai képzésünk is van, amelyhez jól illeszthetőek az eszközök: az informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus, illetve a szoftverfejlesztő és -tesztelő képzések. Az eszközök átadásán túl nagyon örülünk neki továbbá, hogy egy újabb vállalattal kerülhettünk kapcsolatba, hiszen a Mechwart mindig nagy hangsúlyt helyezett arra, hogy folyamatos kapcsolatot tartson a gazdaság szereplőivel. Amennyiben tovább tudunk lépni, akár a tananyag-fejlesztésben vagy a duális képzésben is együtt tudunk működni - zárta gondolatait Dr. Barcsa Lajos igazgató.

 

Kapcsolódó sajtóanyagok:

Dehír | HAON | Cívishír | DEmedia

GALÉRIA

Vékonykliens munkaállomásokkal támogatta a Delta Technologies a debreceni szakemberképzést

DSC_0265 (2).jpg
DSC_0264.JPG
DSC_0266.JPG
DSC_0277.JPG
DSC_0289.JPG
DSC_0293.JPG
DSC_0263.JPG
DSC_0269.JPG
DSC_0259.JPG
DSC_0254.JPG
DSC_0282.JPG
DSC_0291.JPG
DSC_0285.JPG
DSC_0279.JPG
DSC_0252.JPG

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


A Mechwart a megye elismert és népszerű középiskolája

A Mechwart a megye elismert és népszerű középiskolája

A Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum oktatói kara a magas szintű, igényes szakmai oktató munka mellett a nevelést, a nemzeti nevelést tekinti elsődleges feladatának.

2021. nov. 17.


HAON

Nyelvvizsgaközpont lesz a Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum

Nyelvvizsgaközpont lesz a Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum

A Német Külügyminisztérium elfogadta a Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum DSD-Schule hálózatba jelentkezését. A pályázatot a Debreceni Tankerületi Központ, Debrecen Megyei Jogú Városának Polgármesteri Hivatala, a Debreceni Egyetem Germanisztikai Intézete, a Goethe Intézet és a Német Nagykövetség támogatta. A csatlakozásnak köszönhetően a diákok világszerte elismert nyelvvizsgát szerezhetnek, amely fontos előnyt jelenthet a németországi és a magyarországi német cégeknél történő munkavállaláskor. A részletekről pénteken sajtótájékoztatón számoltak be a technikumban.

2021. okt. 15.


DSZC

Stratégiai együttműködési megállapodás

Stratégiai együttműködési megállapodás

Stratégiai együttműködést írt alá a Debreceni Szakképzési Centrum és a Deufol Hungary Kft.

2021. júl. 7.


DSZC